Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Laptop για τη σχολή: Πες μας τι φοιτητής είσαι να σου πούμε ποιο να πάρεις

Laptop για τη σχολή: Πες μας τι φοιτητής είσαι να σου πούμε ποιο να πάρεις

Επειδή η καλή φοιτητική ζωή θέλει και το σωστό laptop, σου βρήκαμε τα καλύτερα για να μπορείς να επιλέξεις.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του φοιτητικού εξαμήνου και την «επιστροφή» στα… έδρανα, έχει φτάσει η στιγμή να οργανωθείς και να κάνεις το πλάνα σου για να απολαύσεις την νέα (ή και όχι) εμπειρία της φοιτητικής ζωής στο έπακρο, ιδανικά χωρίς να αφήσεις χρωστούμενα μαθήματα για τον Σεπτέμβρη. Μπορείς να τα καταφέρεις, επιλέγοντας το κατάλληλο για εσένα laptop που θα σε ακολουθεί πιστά σε κάθε σου διάλεξη online και μη.

Όποιος κι αν είναι ο τύπος σου, κλασικός φοιτητής αλλά και ευέλικτος, ταξιδιάρης ή παθιασμένος gamer, θα βρεις το καλύτερο λάπτοπ, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε laptops ενώ θα το παραλάβεις άνετα στην πόρτα σου, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τώρα μάλιστα μπορείς να επωφεληθείς σε κάθε σου αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σου με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Τι πρέπει να έχει ένα καλό φοιτητικό laptop

Από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις laptop είναι το μέγεθός του. Ένα τυπικό μοντέλο στις 15,6” και τα 2,5 περίπου κιλά είναι η ιδανική επιλογή εάν θέλεις να το μεταφέρεις σε καθημερινή βάση για εργαστήρια, μαθήματα, για διάβασμα στην βιβλιοθήκη ή σε σπίτια φίλων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να έχεις κατά νου την μνήμη RAM, καθώς από αυτήν εξαρτάται χοντρικά πόσο πράγματα μπορεί να κάνει το laptop σου και πόσο γρήγορα χωρίς κολλήματα. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η μνήμη RAM τόσο καλύτερα, καθώς θα απολαμβάνεις μικρότερους χρόνους φόρτωσης και πιο ομαλή εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων.

Ο σκληρός δίσκος είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό που δεν πρέπει να αμελήσετε, μιας και από αυτόν εξαρτάται η γενικότερη ταχύτητα του υπολογιστή και η χαμηλή ενεργειακή του κατανάλωση. Εάν χρησιμοποιείς «βαριές» εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και βίντεο ή απολαμβάνεις την αστραπιαία απόκριση του, τότε επέλεξε ένα λάπτοπ με δίσκο SSD.

Για να σε βοηθήσουμε ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα laptops που θα καλύψουν πλήρως ακόμα και τον πιο απαιτητικό φοιτητή:

Laptop Asus Chromebook Flip

Το Laptop Asus Chromebook Flip είναι ιδανικό για φοιτητές, μιας και έχει σχεδιαστεί για να σου προσφέρει καινοτόμο και εμπνευσμένη εμπειρία μάθησης. Εκτός από την ευέλικτη οθόνη αφής, γυρνάει 360° και ενσωματώνει 2 κάμερες για να παρακολουθείτε τις διαλέξεις σας και εξ αποστάσεως.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους φτάνει έως και τις 12 ώρες με μία μόνο φόρτιση ενώ διαθέτει ανθεκτικό σχεδιασμό με  περιμετρικό λαστιχένιο προφυλακτήρα, πληκτρολόγιο ανθεκτικό στα υγρά και εξαιρετικά ανθεκτικό μεντεσέ.

Το λειτουργικό σύστημα του Chromebook σας — ChromeOS σε βοηθά να διαβάζεις και να ολοκληρώνεις κάθε σου εργασία πιο έξυπνα και πιο παραγωγικά. Απλώς ενεργοποίησέ το, συνδέσου με το προσωπικό σου λογαριασμό Google και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.

Οι χιλιάδες εφαρμογές, τα έξυπνα εργαλεία παραγωγικότητας και η εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σου οποτεδήποτε και οπουδήποτε είναι μόνο μερικά από όσα θα απολαύσεις ενώ με το Google Assistant κάνεις ακόμα περισσότερα πιο εύκολα. Στείλε την εργασία σου με email, οργάνωσε τα αρχεία και τα έγγραφα σου ενώ ακούς μουσική, χωρίς να κάνεις εναλλαγή οθόνης. Το μόνο που έχεις να πεις είναι «Hey Google».

Laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3

Το λέει και το όνομά του, καθώς το Laptop Lenovo IdeaPad Gaming 3 είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους φοιτητές gamers.

Ενσωματώνοντας τον επεξεργαστή AMD Ryzen 5 5600H ο οποίος είναι χρονισμένος στα 3.3GHz, σου προσφέρει την απαραίτητη απόδοση που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις κάθε σου εργασία.

Με 16 GB μνήμης RAM DDR4 και χωρητικότητα δίσκου 512GB SSD, έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται και στο πλέον απαιτητικό φόρτο εργασίας, προσφέροντάς σου ταχύτητα πρόσβαση, άμεσα στο περιεχόμενο που χρειάζεσαι.

Έτσι μπορείς ανά πάσα στιγμή να διαβάζεις τα μαθήματα, να κάνεις τις εργασίες, χαλαρώνοντας με απολαυστικά gaming διαλείμματα χωρίς καθυστερήσεις ή κολλήματα.

Laptop Apple MacBook Air 13.3″

Για όσους αναζητούν ένα laptop με εξαιρετικές αποδόσεις και κομψό σχεδιασμό, τότε το Laptop Apple MacBook Air 13.3″ είναι το ιδανικό. Διαθέτει το παντοδύναμο τσιπ Apple M1 ενώ η CPU του επιταχύνει έως και 3,5 φορές πιο γρήγορα. Έρχεται με ακόμα πιο εξελιγμένο επεξεργαστή για έως και 9 φορές ταχύτερη λειτουργία machine learning.

Χάρη στο Neural Engine που διαθέτει ο επεξεργαστής, μπορεί να κάνει γρήγορη επεξεργασία, όπως ανάλυση video, αναγνώριση φωνής.

Το MacBook Air διαθέτει τώρα το νέο Magic Keyboard, με μηχανισμό  scissor 1 mm, που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και απόκριση. Επιπλέον, ο οπίσθιος φωτισμός του πληκτρολογίου με αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός σε βοηθάει να πληκτρολογείς σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Σχεδιασμένο από την Apple, το M1 τσιπ που βρίσκεται στην «καρδιά»του προσφέρει απίστευτη απόδοση, προσαρμοσμένες τεχνολογίες και απαράμιλλη απόδοση ισχύος στο Mac. Με CPU 8 πυρήνων και GPU έως 8 πυρήνων, το M1 στο MacBook Air προσφέρει έως και 3,5 φορές ταχύτερη απόδοση CPU1 και έως 5x ταχύτερα γραφικά από την προηγούμενη γενιά.

Laptop Asus ROG Zephyrus G14 14″

Λεπτό, φορητό και ισχυρό: Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν το Laptop Asus ROG Zephyrus G14 14″, που απευθύνεται σε όλους εκείνους τους απαιτητικούς gamers που θέλουν απόδοση και αξιοπιστία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στο διάβασμα.

Οι προδιαγραφές του το καθιστούν ιδανικό για πολύπλοκες εργασίες, όπως επεξεργασία βίντεο, εικόνας και ήχου.

Διαθέτοντας τους νέους επεξεργαστές Ryzen™ 9 και γραφικά Radeon™ RX 6700S, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση σε gaming και multitasking.

Laptop Dell Inspiron 3525 15.6″

Ξεχωρίζει για το premium design ενώ ο προηγμένος επεξεργαστής του  AMD Ryzen 5 5625U σου επιτρέπει να ολοκληρώνεις απαιτητικές εργασίες ή να παίζεις ελαφριά παιχνίδια, όποτε και όπου θέλεις.

Το Laptop Dell Inspiron 3525 15.6″ πρόκειται για μια κορυφαία επιλογή για όλους εκείνους που αναζητούν την πιο αποδοτική multitasking-performance χρήση με κορυφαία χαρακτηριστικά.

Διαθέτει θύρες USB ώστε να συνδέσεις τις αγαπημένες σου συσκευές και να παίξεις ταινίες και μουσικά άλμπουμ, ενώ η θύρα HDMI θα σου επιτρέψει να προβάλλεις εικόνα σε προτζέκτορα ή τηλεόραση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024