Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίστα για πρωτάκια: Όσα θα του χρειαστούν στις πρώτες μέρες στο σχολείο

Λίστα για πρωτάκια: Όσα θα του χρειαστούν στις πρώτες μέρες στο σχολείο

Φτιάξτε τη λίστα σας

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει με τους μικρούς μαθητές να αναζητούν την ιδανική σχολική τσάντα. 

Διαφορετικά ωστόσο είναι τα συναισθήματα για τα πρωτάκια καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα και τις καινούργιες απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου.

Και αν η νέα καθημερινότητα του παιδιού σας γεμίζει και εσάς τους ίδιους  με άγχος βοηθήστε να προσαρμοστούν στο νέο σχολικό τους περιβάλλον μιλώντας τους για τις δικές σας πρώτες μέρες στα θρανία.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα για μικρούς και μεγάλους, αν τα ψώνια για τη νέα χρονιά πραγματοποιηθούν μέσα την ηλεκτρονική πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr.

Εκεί θα βρείτε τα πάντα σε σχολικά είδη, από μολύβια και μαρκαδόρους, μέχρι έπιπλα και εκπαιδευτικά παιχνίδια – που θα έρθουν στην πόρτα σας άμεσα, στην ακριβή ημερομηνία που θα δείτε κατά την παραγγελία και σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, ώστε το παιδί σας να ξεκινήσει τη νέα χρονιά πλήρως εξοπλισμένο.

Επιλέξτε όποια εσείς θέλετε όσο και αν αυτά κοστίζουν και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις. 

Και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Οι περισσότερες δασκάλες ή οι δάσκαλοι δίνουν την πρώτη μέρα λίστα με τα απαραίτητα σχολικά είδη που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οπότε θα σας απαλλάξει από το άγχος αν πήρατε τα σωστά τετράδια.

Αφήστε το να επιλέξει τη τσάντα του

Και στην περίπτωση της σχολικής του τσάντας, η γνώμη του παιδιού θα πρέπει να μετρήσει. Όμως πέρα από την εικόνα του πιο πολύτιμου μαθητικού αξεσουάρ, είναι απαραίτητο να δώσετε βάση και στα χαρακτηριστικά που θα το καταστήσουν λειτουργικό.

Μπορείτε να το παροτρύνεται να επιλέξει μια τσάντα-τρόλεϊ αν η τάξη του είναι στο ισόγειο του σχολείου, όμως αν το πρωτάκι σας πρόκειται να ανεβαίνει σκαλιά, μπορεί να επιλέξει και το κλασικό σακίδιο αρκεί να χωρά όλα τα βιβλία του και να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στην πλάτη του για να μην το κουράζει.

Και μαζί με τη τσάντα του αφήστε να διαλέξει την κασετίνα της αρεσκείας του. Πολύχρωμη, βαρελάκι, οβάλ, τετράγωνη όποια και αν επιλέξει φροντίστε να χωράει τα απαραίτητα. Μολύβια, γόμες, ξύστρες θα πρέπει να φροντίσετε να χωράνε στην κασετίνα του αφού είναι από τα πιο απαραίτητα εφόδια ενός μαθητή.

Τα πάντα για το φαγητό του

Και μπορεί η τσάντα είναι το Α και το Ω για τους μαθητές ωστόσο ειδικά για τα πρωτάκια απαραίτητα είναι τα παιδικά δοχεία φαγητού αλλά και τα παγούρια για να πίνουν το νερό τους.

Διαλέξετε του ένα δοχείο φαγητού που θα χωράει τα αγαπημένα του σνακ ή το φαγητό που θα του ετοιμάζεται σε περίπτωση που επιλέξετε το παιδί σας να παρακολουθήσει το ολοήμερο σχολείο.

Θα χρειαστείτε και την κατάλληλη τσάντα φαγητού για να μπορεί να το μεταφέρει.

Τετράδια

Θα χρειαστείτε πολλά και όχι απαραίτητα τα κλασικά μπλε.

Τα σχολεία τονίζουν πως τα τετράδια θα πρέπει να είναι 30φυλλα ή 50φυλλα ώστε να είναι μικρό το βάρος της τσάντας και να έχουν όλα τους σκληρό εξώφυλλο για να μη βγαίνει το κάλυμμα.

Για κάθε μάθημα οι δασκάλες θα ζητήσουν και διαφορετικό χρώμα ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να τα ξεχωρίζουν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024