Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σχολική χρονιά: Πότε ξεκινάει, τι πρέπει να ξέρετε

Νέα σχολική χρονιά: Πότε ξεκινάει, τι πρέπει να ξέρετε

Όλα όσα χρειάζεται το παιδί για την νέα σχολική χρονιά σε μία λίστα.

Ενώ μπορεί να απολαμβάνετε τις οικογενειακές σας διακοπές παρέα με τα παιδιά, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά (11 Σεπτεμβρίου), γεμάτη δραστηριότητες, μαθήματα αλλά και νέες εμπειρίες τόσο για τα μικρά μας όσο και για εμάς τους ίδιους. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας μένει για να τα προετοιμάσουμε κατάλληλα ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην νέα τους ρουτίνα.

Εάν η σκέψη και μόνο σας αγχώνει, δεν είστε οι μόνοι, μιας και οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν σκεπτόμενοι την μετάβαση. Ωστόσο, με λίγο προγραμματισμό και καλή διάθεση μπορείτε να τα καταφέρετε. Για να σας βοηθήσουμε κάναμε μια σύντομη λίστα, με όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την πρώτη αλλά και κάθε ημέρα στο σχολείο.

Ξεκινήστε από την σχολική τσάντα

Είναι απαραίτητη για κάθε μαθητή σε κάθε τάξη. Αφήστε το παιδί να σας καθοδηγήσει στην επιλογή του, επιλέγοντας το σχέδιο, το σχήμα ή το χρώμα που του αρέσει. Μπορεί επίσης να επιλέξει μια σχολική τσάντα με τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα, που δεν θα «φεύγει» λεπτό από το πλάι του.

Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μια τσάντα καλής ποιότητας, με εργονομικό σχεδιασμό και ανθεκτικό υλικό. Προτιμήστε εκείνες με τα δύο λουριά, για να διανέμεται το βάρος σωστά στην πλάτη και στους ώμους του ή τις τσάντες τρόλεϊ (με ροδάκια), που μπορεί το παιδί να την τραβά ώστε να μην την σηκώνει.

Επιλέξτε μία με μεγάλη χωρητικότητα και πολλές τσέπες ώστε το παιδί να μπορεί να βάζει μέσα όλα όσα χρειάζεται καθημερινά. Αυτά περιλαμβάνουν εκτός από τα βιβλία και τα τετράδιά του, την κασετίνα του, μέσα στην οποία θα έχει τα μολύβια, την γόμα του, την ξύστρα, ξυλομπογιές ή και μαρκαδόρους.

Επιπλέον σχολικά είδη που μπορεί να χρειαστεί είναι το μπλοκ ζωγραφικής του για τα εικαστικά, σετ με χάρακες, κόλλα στικ, ψαλίδι, φάκελους ή και ντοσιέ.

Την ίδια τσάντα φυσικά μπορεί να χρησιμοποιεί και για το φροντιστήριο, όπου μπορεί μέσα να βάζει τα σχολικά του βοηθήματα ή τα φροντιστηριακά του.

Και το κολατσιό του;

Εκτός από αυτά, καθημερινά θα χρειάζεται και μια τσάντα φαγητού για να βάζει μέσα το κολατσιό του είτε πρόκειται για ένα τοστ και το χυμό του είτε για περισσότερα σνακ ή γεύματα, εάν κάθεται στο ολοήμερο.

Επιλέξτε ένα με ισοθερμική επένδυση για να διατηρείται ανέπαφο το φαγητό του μέχρι την στιγμή που θα το καταναλώσει. Σφραγίστε το φαγητό του σε ανοξείδωτα δοχεία φαγητού κατασκευασμένα από inox και σχεδιασμό που αποτρέπει τυχόν διαρροές.

Μπορείτε να τα βρείτε όλα και ακόμα περισσότερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε σχολικά είδη ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA. Και μην ξεχνάτε ότι τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί

Κάθε αρχή μπορεί να μας δυσκολεύει για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκεστε δίπλα στο παιδί, ακόμα και εάν δεν πάει για πρώτη φορά στο Δημοτικό. Το παν είναι να το προετοιμάσετε από νωρίς, μιλώντας του θετικά για την εμπειρία της μάθησης στο σχολείο και όλα όσα περιλαμβάνει, όπως φιλίες και φυσικά, πολύ παιχνίδι και εκδρομές.

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά είναι πλάσματα ρουτίνας, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε την ρουτίνα του σχολείου από λίγο νωρίτερα για να αποφύγετε γκρίνιες που μπορεί εύκολα να εξελιχθούν σε… «ομηρικούς» καυγάδες. Δημιουργήστε ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα, με σταθερές ώρες ύπνου, φαγητού, λίγης μελέτης (για να μπείτε και οι δύο στο κλίμα) και φυσικά ψυχαγωγίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024