Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτητική… κουζίνα: Όσα θα χρειαστείτε για να την εξοπλίσετε άψογα

Φοιτητική… κουζίνα: Όσα θα χρειαστείτε για να την εξοπλίσετε άψογα

Η καλή φοιτητική ζωή θέλει και καλό φαγητό. Εξοπλίστε την κουζίνα σας με τα απαραίτητα και δεν θα έχετε να φοβηθείτε τίποτα!

Μετά την αρχική χαρά της επιτυχίας, έρχεται η ανάγκη για ξεκούραση, οργάνωση και προγραμματισμό της νέας καθημερινότητας στο φοιτητικό σας πια σπίτι. Για να αποφύγουμε τα περιττά άγχη και την ανησυχία, γονείς και φοιτητές, είναι σημαντικό να οργανωθούμε από νωρίς και να κάνουμε την έρευνά μας. Αφού καταλήξουμε στην επιλογή σπιτιού, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η διαμόρφωση των χώρων μας, ξεκινώντας από τους πιο βασικούς, όπως η κουζίνα.

Ξεκινήστε φτιάχνοντας την δική σας λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε για να είναι πλήρως εξοπλισμένη. Για να σας βοηθήσουμε, την φτιάχνουμε εμείς και μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε εξοπλισμό κουζίνας ενώ θα τα παραλάβετε όλα στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, μπορείτε να τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA. Και μην ξεχνάτε ότι τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Τα απαραίτητα για την κουζίνα

Εκτός από τις λευκές συσκευές, όπως το ψυγείο ή ο φούρνος, αυτά είναι τα σκεύη και οι μικροσυσκευές που θα χρειαστείτε για μια λειτουργική κουζίνα:

Βραστήρας

Είτε προτιμάτε τον ζεστό καφέ το πρωί, είτε θέλετε να προετοιμάσετε κάποιο γεύμα, συχνά θα χρειάζεστε βραστό νερό. Ιδιαίτερα χρήσιμος είναι ο βραστήρας που βράζει το νερό εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τοστιέρα 

Για σνακ ή ακόμα και για γεύματα, η τοστιέρα αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο όταν πεινάμε πολύ ή όταν θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε. Εκτός από τοστ, μπορείτε να ψήσετε ορισμένα αλλαντικά ή κάποια λουκάνικα.

Ανοιχτήρι για κονσέρβες

Εύκολη και γρήγορη η κονσέρβα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Το ανοιχτήρι κονσέρβας είναι απαραίτητο για να την ανοίξετε με ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο να κοπείτε.

Τιρμπουσόν

Παραμένουμε στην κατηγορία με τα ανοιχτήρια, καθώς το τιρμπουσόν θα αποδειχθεί πολύτιμο όταν θα προσπαθείτε να ανοίξετε ένα κρασί.

Γυάλινα μπουκάλια

Μπορείτε να αποθηκεύετε γυάλινα μπουκάλια με νερό στο ψυγείο για να έχετε πάντα δροσερό και να μην χρειάζεται να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά.

Τρίφτης

Μικρό αλλά αναγκαίο εργαλείο στην κουζίνα είναι ο τρίφτης για να τρίψουμε τυρί στα μακαρόνια, κρεμμύδι στα μπιφτέκια ή το λάχανο για την σαλάτα μας.

Κόπτες μαγειρικής

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι κόπτες μαγειρικής που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμοι για γρήγορο κόψιμο και ανακάτεμα, ειδικά εάν σας αρέσουν οι φρουτοσαλάτες και οι σαλάτες λαχανικών.

Κουτάλα

Για το σερβίρισμα πιο ζεστού φαγητού ή και σάλτσας, θα χρειαστείτε μια κουτάλα ενώ εάν επιλέξετε μια ξύλινη τότε ακόμα καλύτερα.

Σουρωτήρι

Τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα τρόφιμα των φοιτητών, μιας και μπορούν να μαγειρευτούν εύκολα και εξαιρετικά γρήγορα. Θα χρειαστείτε όμως, σουρωτήρι για την προετοιμασία αλλά και το στράγγισμά τους.

Σετ μαχαίρια

Χωρίς μαχαίρια είναι πρακτικά αδύνατο να μαγειρέψετε τα γεύματά σας ή να προετοιμάσετε τα σνακ σας, όπως μερικά κομμάτια φρούτων. Προτιμήστε τα πιο κοφτερά που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό.

Επιφάνεια κοπής

Σωτήρια και απαραίτητη χαρακτηρίζεται από πολλούς η επιφάνεια κοπής και όχι αδίκως, αφού μας επιτρέπει να κόβουμε ό,τι θέλουμε, περιορίζοντας τον «χαμό» σε ένα συγκεκριμένο μικρό σημείο. Προμηθευτείτε μία για κοτόπουλο και μία για τα υπόλοιπα κρέατα και λαχανικά. Προτιμήστε αυτές που είναι κατασκευασμένες με τεφλόν.

Στίφτης

Χρησιμοποιήστε τον στίφτη για να στύψετε το λεμόνι στο φαγητό σας, αποφεύγοντας τα κουκούτσια του.

Φαγητοδοχεία

Τα κατάλληλα φαγητοδοχεία είναι απαραίτητα εάν κάνετε τον προγραμματισμό του φαγητού σας για όλη την εβδομάδα, εάν θέλετε να οργανώσετε το ψυγείο σας σωστά και να συντηρήσετε τα τρόφιμά σας κατάλληλα ώστε να μην τα ξεχάσετε και να μην χαλάσουν.

Κατσαρόλες

Από τα πιο βασικά εργαλεία της κουζίνας. Επιλέξτε κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη και προμηθευτείτε τα βασικά, μεγάλη, μεσαία και μικρή.

Ταψιά

Το αντικολλητικό ταψί είναι ακόμη ένα σκεύος που δεν μπορεί να λείπει από την κουζίνα σας για ένα γρήγορο γεύμα.

Μπολ ανάμειξης

Τα μπολ ανάμειξης γνωστά και ως μπασίνες είναι ιδανικά για να ανακατεύετε όλα τα τρόφιμα, όπως όταν κάνετε σαλάτες.

Γάντια

Σούπερ απαραίτητα είναι τα γάντια κουζίνας, καθώς θα σας γλιτώσουν καθημερινά από πολλά εγκαύματα.

Πετσέτες κουζίνας

Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε διαρκώς χαρτί για να καθαρίζετε όσο μαγειρεύετε ή για να σκουπίσετε τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε πετσέτες κουζίνες και επαναχρησιμοποιήστε τις αφού τις πλύνετε στο πλυντήριο.

Ποδιά

Την φορούν μάγειρες και σεφ και για πολύ καλό λόγο. Η ποδιά μπορεί να μας γλιτώσει από πολλούς επίμονους λεκέδες, όπως οι λαδιές ή η τομάτα.

Ποτήρια

Φυσικά δεν μπορείτε να βασίζεστε μόνο στα μπουκάλια σας για να πίνετε το νερό σας ή να απολαμβάνετε ροφήματα, όπως ο καφές. Για αυτό προμηθευτείτε τα βασικά ποτήρια, όπως είναι εκείνα του νερού, του κρασιού ή της μπύρας.

Μαχαιροπίρουνα

Προμηθευτείτε τα βασικά μαχαιροπίρουνα, μαχαίρια, κουτάλια και πιρούνια, αποφεύγοντας όσα έχουν πλαστική λαβή καθώς φθείρονται πιο εύκολα.

Πιάτα & Σερβίτσια

Απαραίτητα για το σερβίρισμα για αυτό προμηθευτείτε πολλά και σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε να επιλέξετε πολύχρωμα πιάτα για μια διαφορετική πινελιά κάθε ημέρα.

Αλατοπίπερα

Επειδή τα σακουλάκια τρυπάνε και γεμίζουν τα ράφια και το πάτωμα με υπολείμματα, χρησιμοποιήστε γυάλινα αλατοπίπερα για να δίνετε έξτρα νοστιμιά στα γεύματά σας.

Δοχεία για λάδι και ξύδι

Ομοίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα, πορσελάνινα ή πλαστικά δοχεία για λάδι και ξύδι.

Πρέσες – Πολτοποιητές Τροφών

Δεν περνά από το μυαλό μας ότι θα τους χρειαστούμε, μέχρι που χρειαζόμαστε τις πρέσες για να ψιλοκόψουμε το σκόρδο εύκολα χωρίς να ταλαιπωρούμαστε με το μαχαίρι.

Φραπεδιέρες

Ακόμα και αν δεν πίνετε φραπέ, θα χρειαστείτε μια φραπεδιέρα για να χτυπάτε τα σμούθι σας ή τις σως που συνοδεύουν τα γεύματά σας.

Μπλέντερ

Οι λεπίδες του μπλέντερ κόβουν εύκολα και γρήγορα λαχανικά και φρούτα για να ομογενοποιείτε στην στιγμή διάφορα γεύματα και ροφήματα.

Καφετιέρες

Επειδή η καλή ημέρα ξεκινά με τον καλό καφέ, προμηθευτείτε την δική σας καφετιέρα για να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε τον καφέ σας ακριβώς όπως σας αρέσει, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024