Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη φορά στα θρανία: 6 βιβλία για να το βοηθήσετε να αγαπήσει το σχολείο

Πρώτη φορά στα θρανία: 6 βιβλία για να το βοηθήσετε να αγαπήσει το σχολείο

Η παιδική βιβλιογραφία έχει (ευτυχώς!) πολλούς αξιόλογους τίτλους

Μπορεί ακόμα να απολαμβάνεται τις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά σίγουρα θα σκέφτεστε ότι σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Και αν το παιδί σας πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο είναι σίγουρο πώς σας πλημμυρίζουν ανάμεικτα συναισθήματα για τις πρώτες του μέρες στο νέο περιβάλλον.

Η προσαρμογή στο σχολείο, είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά τους γονείς και αναρωτιούνται τον τρόπο που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε να κάνουν αυτή την προσαρμογή, όσο πιο ομαλή γίνεται.

Ακόμα πιο περίεργα είναι τα συναισθήματα για τα παιδιά που θα βρεθούν πρώτη φορά σε σχολικό περιβάλλον, είτε είναι παιδικός σταθμός είτε νηπιαγωγείο είτε πρώτη δημοτικού.

Αν ψάχνετε τρόπο για το πως  η νέα αρχή και μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ευχάριστη για το παιδί ο καλύτερος τρόπος είναι η συζήτηση και τα πολλά βιβλία.

Η παιδική βιβλιογραφία έχει (ευτυχώς!) πολλούς αξιόλογους τίτλους που μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε και να βάλετε  το παιδί στο κατάλληλο κλίμα λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

Εμείς επιλέξαμε πέντε βιβλία που είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές ενώ μην ξεχνάτε ότι στο SHOPFLIX.GR μπορείτε να βρείτε ό,τι αναζητάτε σε σχολικά είδητα οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με μια Κουβέρτα… στο Διάστημα!

Ένα βιβλίο της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:
Eίμαι μια μικρή κουβέρτα και έχω πάνω μου έναν τεράστιο ήλιο με πλανήτες!Ο Σταύρος με αγαπάει πολύ και με παίρνει παντού μαζί του, ακόμα και στο σχολείο!
Μόνο που… κρύβεται από πίσω μου όταν του μιλούν.Όταν όμως τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη, ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!

Αγοράστε το

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε

Μια τρυφερή παιδική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας από τον συγγραφέα του best seller Η Βαλίτσα, Chris Naylor-Ballesteros.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε…

Το κρυφτό είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Ο Μπερτ νομίζει ότι βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες – αλλά όχι!

Συνέχεια ο Φρανκ τον ξετρυπώνει…

Έτσι εκείνος κερδίζει κάθε φορά.

Σε κάθε παιχνίδι.

Κερδίζει πάντα.

Μερικές φορές, όμως, ο Φρανκ σκέφτεται ότι αγαπάει το κρυφτό… αλλά αγαπάει τον φίλο του περισσότερο!

Και θέλει να του δώσει μια ευκαιρία…

Αγοράστε το

Γέτι: Η Δύναμη του Ακόμη

Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο απ’ όλες τις απόψεις. Διδάσκει τις αρετές της υπομονής και της πίστης στον σύγχρονο χαοτικό κόσμο που ζούμε.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Το Γέτι, αυτό το μαγικό τερατάκι της Μαρίνας Γιώτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας για να μας θυμίσει ή άλλοτε να μας μάθει από την αρχή, τη δύναμη του «ακόμη». Τη Μαρίνα Γιώτη. Με τα βιβλία της καταφέρνει να μιλήσει στην καρδιά των παιδιών μα και των γονιών. Η κουβέντα μαζί της έχει πάντα πολλά πράγματα να σου δώσει και κυρίως να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και κατ’επέκταση καλύτερο γονέα. Εγώ από το βράδυ που διάβασα το «Γέτι» στα παιδιά μου, συνειδητοποίησα πως το «ακόμη» είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη λέξη, η ανάγκη της οποίας εμφανίζεται μπροστά μου σε καθημερινή βάση.
Μυρτώ Κάζη, BoomMag
 
Το βιβλίο κέρδισε το Βραβείο Κοινού 2020 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Αγοράστε το

Τα Κορίτσια Έχουν το Δικαίωμα… Έχουν το Δικαίωμα No 1

Ένα βιβλίο που έρχεται να καταρρίψει τα στερεότυπα για τα φύλα. Γιατί… τα κορίτσια, όπως και τα αγόρια, έχουν το δικαίωμα να διαλέγουν ό,τι τα κάνει ευτυχισμένα!

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Τα κορίτσια, όπως και τα αγόρια, έχουν το δικαίωμα να είναι ατημέλητα, αναμαλλιασμένα, γρατζουνισμένα και νευρικά, να διαλέγουν το επάγγελμα που τους αρέσει, να μην είναι κάθε μέρα πριγκίπισσες και να αγαπούν όποιον θέλουν.

Αγοράστε το

Τα Αγόρια Έχουν Το Δικαίωμα… Έχουν Το Δικαίωμα – No 2

Αντίστοιχο με το παραπάνω είναι και το βιβλίο που απευθύνεται στα αγόρια μαθητές,

Τα αγόρια, όπως και τα κορίτσια, έχουν το δικαίωμα να κλαίνε, να xoρεύουν, να μην είναι καλοί στα μαθηματικά, να ντύνονται με όποιο χρώμα θέλουν, να μην είναι κάθε μέρα σούπερ ήρωες και να αγαπούν όποιον θέλουν (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αγοράστε το

Είμαστε Όλοι Ίσοι!

Τι είναι η ισότητα; Τι σημαίνει ισότητα για τον κάθε πολίτη του κόσμου; Τι είδη ανισότητας και διάκρισης υπάρχουν στην κοινωνία; Γιατί υπάρχει προκατάληψη και τι μπορούμε να κάνουμε για να την εξαλείψουμε; ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ! Ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, προκειμένου να κατανοήσετε κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα δίνει κίνητρα για να γίνετε υπέρμαχοι της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Γνωρίστε ανθρώπους που έχουν προασπίσει την ισότητα και έχουν κάνει εκστρατείες για αλλαγές στην κοινωνία – όπως στο παρελθόν ο Νέλσον Μαντέλα και η Φρίντα Κάλο ή η Μαλάλα και η Γκρέτα Τούνμπεργκ σήμερα. Μάθετε για τις Σουφραζέτες, το Στόουνγουολ και το Pride, τη Mάχη κατά του Απαρτχάιντ και το Kίνημα Black Lives Matter, για θέματα όπως ο ακτιβισμός υπέρ των ατόμων με αναπηρίες, το λευκό προνόμιο, την ξενοφοβία, τον πατριωτισμό, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.

Σε έναν ισότιμο κόσμο όλοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και καλοσύνη· να έχουν ίσες ευκαιρίες, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και ταυτόχρονα να ζουν ειρηνικά, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή τους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ! Μια έκκληση για δράση προς τους νεαρούς ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. 16 σελίδες με προτάσεις δράσης, θέματα συζήτησης, τεστ γνώσεων και ερωτήσεις για να εκφράσετε τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις σας.

Αγοράστε το

Ολα τα βιβλία θα τα βρείτε μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr  ενώ θα τα παραλάβετε στην ώρα τους, στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Τώρα μπορείτε να βρείτε όσα αναζητάτε σε καλοκαιρινή έκπτωση έως και -80% ενώ επωφελείστε και από 10€ επιστροφή απευθείας, απλώς ολοκληρώνοντάς τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα Visa.

Sports in

Και άλλος μετά τον Αμπόσι: Ποιος πιτσιρικάς του Ολυμπιακού έφυγε για την Αμερική…

Στο Φλόριντα Στέιτ θα μετακομίσει την επόμενη σεζόν ο Τάσος Ροζακέας, ο οποίος αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024