Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7 λόγοι που χαιρόμαστε που τα παιδιά μας αγαπούν τη ζωγραφική

7 λόγοι που χαιρόμαστε που τα παιδιά μας αγαπούν τη ζωγραφική

Το δημιουργικό παιχνίδι και οι δραστηριότητες ζωγραφικής βοηθούν στην άσκηση του «σωστού» εγκεφάλου του παιδιού σας

Η καθημερινή οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι χαοτική και είναι εύκολο να ξεχάσετε να βρείτε ή να δημιουργήσετε στιγμές με τα παιδιά σας.

Εάν ψάχνεται τρόπους για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας, γιατί να μην δοκιμάσετε τη ζωγραφική; Η ζωγραφική είναι αμοιβαία επωφελής για τους γονείς και τα παιδιά – είναι μια έντονη δραστηριότητα που δένει, δημιουργεί αναμνήσεις και σας βοηθά να κατανοήσετε πώς σκέφτεται και πώς λειτουργεί δημιουργικά το παιδί σας.

Πάρτε ένα μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους και ετοιμαστείτε να μπερδευτείτε με το μικρό σας.

1. Η ζωγραφική ασκεί τον εγκέφαλο του παιδιού σας.

Δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, χρησιμοποιούν διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου από το διάβασμα και ή τα μαθηματικά. Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι το δημιουργικό μας μισό και υπεύθυνο για τις οπτικές δεξιότητες και την κατανόηση του τι βλέπουμε μέσα από τα μάτια μας (το οποίο εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην προσχολική ηλικία).  Το δημιουργικό παιχνίδι και οι δραστηριότητες ζωγραφικής βοηθούν στην άσκηση του «σωστού» εγκεφάλου του παιδιού σας που οδηγεί σε μια συνολική υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου.

2.Εκφραζει τα συναισθήματα

Το παιδί σας μαθαίνει πώς να εκφράζει τα δικά του συναισθήματα μεταμορφώνοντας τις δικές του ιδέες και συναισθήματα σε χαρτί.

3. Χτίζει την αυτοεκτίμηση

Παρέχοντας ανοιχτές δραστηριότητες ζωγραφικής στο παιδί σας δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ζωγραφίσει. Η έμφαση δίνεται στη διαδικασία, ώστε κάθε παιδί να αισθάνεται επιτυχημένο ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων ή το αναπτυξιακό του στάδιο.

4, Βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος

Ακριβώς όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν άγχος. Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος με τον οποίο το παιδί σας μπορεί να διώξει το άγχος και ένας υγιής τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του.

5. Βοηθά στην ανάπτυξη του μυϊκού ελέγχου

Η εργασία με πινέλο ή μικρό εργαλείο βοηθά στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων (έλεγχος μικρών μυών). Ενώ η εργασία σε μεγάλα φύλλα χαρτιού ή στο καβαλέτο βοηθά στην ανάπτυξη μεγάλου μυϊκού ελέγχου (Gross Motor skills). Η ζωγραφική βοηθά επίσης στην ανάπτυξη του συντονισμού των ματιών του χεριού του παιδιού σας.

6. Βοηθά στην ανάπτυξη της λεκτικής γλώσσας

Συχνά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανυπομονούν να μοιραστούν μαζί σας τη ζωγραφική τους. Φροντίστε να μην μαντέψετε τι πιστεύετε ότι έχει ζωγραφίσει το παιδί σας, αλλά ρωτήστε το παιδί σας «πες μου για τη ζωγραφιά σου». Κάνοντας ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, θα βοηθήσει στην επέκταση και ανάπτυξη της σκέψης και των λεκτικών δεξιοτήτων του παιδιού σας.

7. Το παιδί σας θα χτίσει αυτοπεποίθηση

Το παιδί σας θα είναι περήφανο και θα επιτύχει τη ζωγραφική του (ακόμα κι αν σας φαίνεται σαν σκαρίφημα).

Τώρα που ξέρετε γιατί τα παιδιά πρέπει να ζωγραφίζουν, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς…

-Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι ένας δημοφιλής τρόπος ζωγραφικής για τα νήπια – όχι μόνο είναι δημιουργική, αλλά παρέχει επίσης μια ισχυρή αισθητηριακή εμπειρία.

-Η ζωγραφική με νερομπογιές είναι ένας εύκολος τρόπος για να ζωγραφίσουν τα παιδιά, καθώς τους επιτρέπει να  δημιουργούν ενδιαφέροντα σχέδια.

-Το βάψιμο φύλλων είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που σας επιτρέπει επίσης να βγείτε έξω με το παιδί σας και να μαζέψετε φύλλα. Προμηθευτείτε πινέλα, και ξυλοπογιές για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια μαζί με τα παιδιά.

Όποιος και να είναι ο τρόπος ζωγραφικής προμηθευτείτε τα απαραίτητα είδη ζωγραφικής μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr. Εκεί θα βρείτε από μαρκαδόρους και ξυλομπογιές μέχρι γόμες, ξύστρες και μολύβια και αφήστε τα παιδιά σας να ξεδιπλώσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA. Και με ένα κλικ θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024