Φουκουσίμα: Την Πέμπτη θα αρχίσει η απόρριψη του ραδιενεργού νερού στον ωκεανό
Εν μέσω αντιδράσεων
Η ρίψη στον Ειρηνικό Ωκεανό επεξεργασμένων υδάτων που χρησιμοποιήθηκαν στο κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (βορειοανατολική Ιαπωνία) θα αρχίσει μεθαύριο Πέμπτη «αν το επιτρέπουν οι μετεωρολογικές συνθήκες», δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.
Το σχέδιο αυτό έλαβε πράσινο φως στις αρχές Ιουλίου από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και το Τόκιο διαβεβαιώνει πως δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για το περιβάλλον ή για την ανθρώπινη υγεία.
Όμως το εγχείρημα αυτό, το οποίο αναμένεται ότι θα διαρκέσει δεκαετίες, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες και επικρίσεις, ειδικά από πλευράς της Κίνας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ




