Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία-Φουκουσίμα: Αύριο το χρονοδιάγραμμα της απόρριψης στον ωκεανό των επεξεργασμένων υδάτων του πυρηνικού σταθμού

Ιαπωνία-Φουκουσίμα: Αύριο το χρονοδιάγραμμα της απόρριψης στον ωκεανό των επεξεργασμένων υδάτων του πυρηνικού σταθμού

Η επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει χρόνια, δεν θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον ή στην υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με το Τόκιο

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα ορίσει αύριο, Τρίτη, την ημερομηνία που θα αρχίσει η απόρριψη στον ωκεανό των επεξεργασμένων υδάτων του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιασουτόσι Νισιμούρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε τον Ιούλιο από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), αλλά εγείρει ανησυχίες στους Ιάπωνες αλιείς και σε γειτονικές χώρες, όπως η Κίνα.

Η επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει χρόνια, δεν θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον ή στην υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με το Τόκιο.

«Θέλουμε να συγκεντρώσουμε αύριο τους αρμόδιους υπουργούς για να λάβουμε απόφαση για την έναρξη της απόρριψης του νερού, αφού επιβεβαιώσουμε την πρόοδο των προσπαθειών που αποσκοπούν στην εγγύηση της ασφάλειας και στην αποκατάσταση της ζημιάς στην εικόνα» της ιαπωνικής βιομηχανίας αλιείας, σημείωσε ο Νισιμούρα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα συναντήθηκε σήμερα στο Τόκιο με τον Μασανόμπου Σακαμότο, τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής βιομηχανίας αλιείας, μετά την επίσκεψή του χθες, Κυριακή, στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

«Ζητήσαμε κατανόηση απέναντι στην ανάγκη να απορριφθεί» το νερό αυτό, δήλωσε ο Κισίντα μετά τη συνάντηση με τον Σακαμότο, σημειώνοντας ότι η απόρριψη των υδάτων στον ωκεανό είναι «ουσιαστικής σημασίας» για να υπάρξει πρόοδος στη διάλυση του σταθμού, από την οποία «εξαρτάται η ανοικοδόμηση της Φουκουσίμα».

Ο Κισίντα πρόσθεσε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησής του για να αποφασίσουν την ημερομηνία έναρξης της απόρριψης του επεξεργασμένου ραδιενεργού ύδατος.

Η ιαπωνική κυβέρνηση προβλέπει τη σύσταση ταμείου αποζημιώσεων ύψους 30 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 190 εκατομμυρίων ευρώ) για να βοηθηθούν οι ντόπιοι αλιείς να αντιμετωπίσουν ζημίες στη φήμη των προϊόντων τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024