Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Φωτιά: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας όπου μαίνονται οι φωτιές - Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα, σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη η πιο δύσκολη μάχη

Ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι σε δεκάδες περιοχές της χώρας με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη και Βοιωτία, εξαιτίας και των πολύ ισχυρών ανέμων που, μάλιστα, άλλαζαν συχνά κατεύθυνση. Γύρω στις 6 το πρωί της Τετάρτης, με το πρώτο φως της ημέρας, θα ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα που θα κάνουν ρίψεις σε σημεία που δεν ήταν προσβάσιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις επίγειες δυνάμεις.

Στην Αττική το βράδυ ήταν εξαιρετικά δύσκολο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα -έφτασε στις παρυφές του βουνού. Από τις 02:30 τα ξημερώματα η φωτιά κύκλωσε την περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, η οποία εκκενώθηκε όπως και οι διπλανοί οικισμοί. Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στο σημείο. Η φωτιά στη Φυλή έκαιγε ανεξέλεγκτη και στον Ασπρόπυργο η κατάσταση ήταν εξίσου δύσκολη.

Ήδη μετράμε 20 νεκρούς: 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, έναν βοσκό στον Πρόδρομο Βοιωτίας και έναν άνδρα –πιθανότατα μετανάστη- στη Λευκίμμη Έβρου.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση για πέμπτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη με τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή ενώ το μέτωπο μετά τη 1 τα ξημερώματα κινείτο προς Ροδόπη.

Τέσσερα μέτωπα μαίνονταν στη Βοιωτία με τα μηνύματα του 112 επίσης να ηχούν συνεχώς ενώ και στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός, ιδιαίτερα στο μέτωπο της Μακρακώμης.

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης και στη Σαμοθράκη, η οποία, ευτυχώς, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα.

Live όλες οι εξελίξεις στο in

05:46 Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια στον Αγ. Ιώαννη Ρώσο

Πληροφορίες πως έχουν καεί κάποια σπίτια στον οικισμό του Αγ. Ιωάννη Ρώσου μετέφερε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των οικιών που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως είπε, αναμένουν το πρώτο φως της ημέρας για να αποτιμήσουν την κατάσταση και το μέγεθος των ζημιών. Η συνεχής εναλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων δυσχέρανε κατά τη διάρκεια τη νύχτας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και για τον σκοπό αυτό απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Περισσότερες από 40 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων συνέδραμαν στον έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

05:08 Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη 23 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

04:45 Μάχη με τις φλόγες στο Ευηνοχώρι – Πλησιάσαν συσκευαστήριο βαμβακιού οι φλόγες

Στην περιοχή του Ευηνοχωρίου πέρασε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το βράδυ στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας. Οι φλόγες πλησίασαν συσκευαστήριο βαμβακιού της περιοχής με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να το σώσουν.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης:

04:28 Εκκενώθηκαν οι οικισμοί κοντά στον Αγιο Ιωάννη Ρώσο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στον Αγιο Ιωάννη Ρώσο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη για να μην περάσει το πύρινο μέτωπο προς την Πάρνηθα.

04:06 Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε στα Κορφούδια, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν νωρίτερα μήνυμα από το 112 για εκκένωση.

03:51 Εκδόθηκε η ΚΥΑ οριοθέτησης πυρόπληκτων περιοχών του Ιουλίου 2023

Για τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε, βάσει των αυτοψιών που διενεργήθηκαν στα πληγέντα κτήρια από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών των κτηρίων.

Δείτε περισσότερα εδώ.

03:29 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Κανονικά πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο.

03:15 Σε ετοιμότητα για εκκένωση Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων στις Αχαρνές

Σε ετοιμότητα εκκένωσης είναι η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΕΠΑΥΛΙΣ» στις Αχαρνές, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Φυλή και απειλεί την Πάρνηθα.

Έξι περιστατικά του οίκου ευγηρίας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας διακομίστηκαν ήδη στο νοσοκομείο Αγία Όλγα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

03:08 Νέα διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Διεκόπη και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης.

02:59 Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η φωτιά στον Αγιο Ιωάννη των Ρώσο με τις φλόγες να κατεβαίνουν προς τον οικισμό. Κάτοικοι κάνουν λόγο στα social media για ισχυρές εκρήξεις από το σημείο.

02:42 Απόκοσμες εικόνες: Η Ακρόπολη τυλιγμένη από καπνούς

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με την αποκόσμη εικόνα της Ακρόπολης «τυλιγμένης« σε σύννεφα μαύρου καπνού και στο βάθος διακρίνεται η Πάρνηθα και οι φλόγες που ξεπηδούν από τους πρόποδές της.

Tο σχετικό βίντεο είναι του Άρη Μεσσήνη, επικεφαλής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

02:26 Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Φυλή

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, ο οποίος μιλώντας στο Μega επεσήμανε ακούγονται απανωτές εκρήξεις και όλα δείχνουν εμπρησμό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα.

02:07 Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Η φωτιά πια περνάει στον νομό Ροδόπης»

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, μίλησε στο MEGA για την πορεία του πύρινου μετώπου: «Η φωτιά πηγαίνει προς την Μαρώνεια και τα Πετρωτά (νομός Ροδόπης). Η φωτιά περνάει στον νομό Ροδόπης. Ο κίνδυνος παραμένει στο χωριό Κίρκη».

Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε ακόμα ότι κάηκαν 2-3 σπίτια στη Συκορράχη Έβρου.

01:50 Γιατί η φωτιά πάει κόντρα στους ανέμους στην Πάρνηθα

Η φωτιά στην Φυλή που απειλεί την Πάρνηθα αναμένεται να κινηθεί δυτικά και ανατολικά και να επιβραδυνθεί όταν πλέον θα πλησιάσει την κορυφογραμμή. Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το meteo προειδοποιώντας παράλληλα πως από τα ξημερώματα της Τετάρτης αναμένεται νέα επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών οι οποίες και θα παραμείνουν δυσμενείς έως αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το meteo πολύ κρίσιμο στοιχείο για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς θα αποτελέσει ο αποτελεσματικός έλεγχος των όποιων εστιών παραμείνουν ενεργές εντός των χαραδρών της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδω.

01:28 Συλλήψεις για εμπρησμό και για τις φωτιές σε Πολύγυρο και Ιωάννινα

Μετά τη σύλληψη του εποχικού πυροσβέστη για πέντε φωτιές στην Κεφαλονιά, δύο ακόμα άνδρες συνελήφθησαν για εμπρησμό σε Πολύγυρο και Ιωάννινα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου συνελήφθη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πλατάνια. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηπείρου συνελήφθη άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χόρτα στην αυλή σπιτιού στην περιοχή Άνω Πεδινών του δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

01:20 Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στη Φυλή

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

01: 12 Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα εκκένωσης σε Χαμηλό και Βέλκιο στη Ροδόπη

Να παραμείνουν σε ετοιμότητα για εκκένωση καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Χαμηλό και Βέλκιο στη Ροδόπη με μήνυμα του 112.

01:10 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις παρυφές της Πάρνηθας

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής εξήγησε ότι το μέτωπο στις παρυφές της Πάρνηθας είναι μεγάλο και πολύ δύσκολο αφού το σημείο είναι δύσβατο και θα δοθεί μάχη όλη τη νύχτα για να μην πλησιάσουν οι φλόγες κάποιο οικισμό μέχρι με το πρώτο φως της ημέρας όταν και θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά καίει και χαμηλή βλάστηση και πευκοδάσος.

00:58 Απειλούνται αποθήκες με καύσιμη ύλη στον Ασπρόπυργο

Διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς που υπάρχουν στον Ασπρόπυργο, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τον οικισμό Ρουπάκι. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, απειλούνται αποθήκες με καύσιμη ύλη. Πυροσβεστικά οχήματα κινούνται προς το σημείο για να δημιουργήσουν περισσότερες αντιπυρικές ζώνες.

00:42 Νέα διακοπή της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο.

00:35 Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Σαμοθράκη

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή Κορφούδι της Σαμοθράκης προκειμένου να εκκενώσουν προς Λιμένα Θερμά.

00:29 Φωτιά στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα.

00:23 «Στις παρυφές της Πάρνηθας η φωτιά»

«Αυτή τη στιγμή ή φωτιά κινείται προς τον Δήμο Αχαρνών και απειλεί την περιοχή του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου» επιβεβαίωσε ο γ.γ Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, κινδυνεύουν οι παρυφές της Πάρνηθας και οι Αχαρνές (Μενίδι). «Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά από τις μαρτυρίες δεν βλέπω να έχουν γίνει μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Δίνουμε μάχη με τις αναζωπυρώσεις», πρόσθεσε.

00:15 Συνελήφθησαν αυτόκλητοι πολιτοφύλακες που «συνέλαβαν» μετανάστες

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε τρία άτομα που είχαν «συλλάβει» μετανάστες στον Έβρο και, μάλιστα, ο ένας με βίντεο στο Facebook καλούσε σε πογκρόμ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

00:02 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό.

23:55 Φωτιά στη Σαμοθράκη

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και στη Σαμοθράκη. Η φωτιά εκδηλώθηκε στα Κορφούδια απέναντι από το κάμπινγκ Πλατιάς, όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για να παρακολουθεί την πορεία της.

Υπάρχουν αναφορές ότι ξέσπασε σε μεγάλο υψόμετρο και κόσμος ανεβαίνει στο βουνό για να τη σβήσει. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η Σαμοθράκη είναι χωρίς ρεύμα είναι από τις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη μέρα στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας «τεράστιες καταστροφές στο δίκτυο διανομής». Το εν λόγω πρόβλημα επηρεάζει και την υδροδότηση στο νησί.

23:50 Τεράστιες οι φλόγες που ξεπηδούν μέσα στη νύχτα

Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή από την περιοχή του Μενιδίου.

23:45 Μαίνεται η φωτιά σε Συκορράχη και Κίρκη στη Ροδόπη – Έχουν καεί σπίτια

Μαίνονται οι φωτιές στα μέτωπα της Ροδόπης και αυτή την ώρα, σύμφωνα με το xronos.gr, καίγονται σπίτια σε Συκορράχη και Κίρκη. Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά φτάνει στη Ροδόπη.

23:33 Δόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ η Εγνατία Οδός μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα. Νταλίκες, τουριστικά λεωφορεία και επιβατικά αυτοκίνητα είχαν μείνει για πολλές ώρες ακινητοποιημένα.

23:26 Μήνυμα του 112 για εκκένωση στην περιοχή Ζάλτσα της Βοιωτίας

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Ζάλτσα να εκκενώσουν μέσω Παναγίας Καλαμιώτισσας προς το Κυριάκι στη Βοιωτία, όπου μαίνονται τέσσερα πύρινα μέτωπα.

23:23 Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φυλή – Προς τα πού κατευθύνεται, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in, η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φυλή μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχει κατεύθυνση προς τους Θρακομακεδόνες και την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μπόσκιζα
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε να καταφέρουν να σταματήσουν τη φωτιά.

Ο κόσμος στο Μενίδι βρίσκεται στους δρόμους, ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Ο αέρας έχει κοπάσει κάπως σε σχέση με νωρίτερα, ωστόσο ανά διαστήματα υπάρχουν δυνατές ριπές.

23:14 Δύσκολη νύχτα για την Αττική – Απειλείται η πολύπαθη Πάρνηθα

Μαίνεται η φωτιά που απειλεί την Πάρνηθα, με την κατάσταση να θυμίζει όσα έγιναν το 2007 και το 2021.

23:10 Συνελήφθη εποχικός πυροσβέστης για πέντε φωτιές στην Κεφαλονιά

Ένας εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη στην Κεφαλονιά ως ύποπτος για έξι εμπρησμούς στο νησί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, κατηγορείται για δύο φωτιές που ξέσπασαν φέτος το καλοκαίρι στο νησί, με πιο πρόσφατη αυτή στην Αγία Ειρήνη και τρεις φωτιές στο παρελθόν.

23:02 Φωτιά στην Πλάκα Αχαΐας

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, στη δημοτική ενότητα του δήμου Αροανίας και συγκεκριμένα στην Πλάκα Αχαΐας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο σπεύδουν τρία υδροφόρα οχήματα.

22:42 Μήνυμα του 112 για 4 περιοχές στη Ροδόπη

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Πέραμα, Ατάρνη, Μαρώνεια και Πετρωτά να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Ροδόπη.

22:20 Αποκομμένος οδικώς ο νομός Έβρου από την υπόλοιπη Ελλάδα

Δραματική είναι η κατάσταση στον Έβρο όπου οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες. Ο νομός είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη Ελλάδα και δεκάδες νταλίκες, τουριστικά λεωφορεία και επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονται ακινητοποιημένα από το απόγευμα στις δύο άκρες του δρόμου στη Μέστη Ροδόπης.

Είναι το τελευταίο σημείο που φτάνει ο δρόμος προς την Αλεξανδρούπολη. Και το τελευταίο πύρινο μέτωπο που πλησίασε κοντά σε δρόμο και ήρθε να προστεθεί σε μια εκτεταμένη πύρινη ζώνη από το δάσος της Δαδιάς , ως τα Δίκελλα και τη Μάκρη. Η φωτιά έφτασε στο δάσος στο βουνό πάνω από το χωριό Κόμορα. Η Εγνατία οδός είναι κλειστή από την ανατολική είσοδο της Κομοτηνής και στην έξοδο προς Αλεξανδρούπολη. Κλειστή και η παλαιά εθνική οδός στο ύψος της Μέστης. Οι τελευταίοι οδηγοί κατάφεραν μέσα από παράδρομους να φτάσουν στο σημείο αυτό ως το μεσημέρι. Έκτοτε κινούνται στα πύρινα μέτωπα μόνο στρατιωτικά, πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα.

«Είμαστε εδώ από το μεσημέρι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος Στυλιανή Χαραλαμπίδου. «Μας είπαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες ν ανοίξει ο δρόμος. Υπάρχουν αυτήν την ώρα πολλοί άνθρωποι εδώ που θέλουν να φτάσουν στα σπίτια τους στην Αλεξανδρούπολη. Κάποιοι λένε ότι θα τον ανοίξουν σύντομα…»

22:20 Οι φλόγες στους πρόποδες της Πάρνηθας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στη Φυλή (Χασιά) το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η φωτιά καίει μέσα στο βουνό.

Η φωτιά στις εκεί περιοχές έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, με πολλά σπίτια να έχουν καεί και να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Οι καταγγελίες των πολιτών της Φυλής είναι πολλές και αναφέρουν ότι από πολύ νωρίς έμειναν μόνοι τους και αβοήθητοι.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ώστε να μην καεί ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας. Ευχή όλων είναι η φορά των ανέμων να μην αλλάξει κατεύθυνση και η φωτιά εξαπλωθεί μέσα στον εθνικό δρυμό.

22:08 Πώς φαίνεται η φωτιά από το Μενίδι

22:02 Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Φυλή

21:59 Παύλος Μαρινάκης: Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπαράθεση – Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών

Προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο οποίος εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο των συνανθρώπων μας στον Εβρο.

Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές».

Επεσήμανε ότι όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.

«Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

21:52 Δείτε την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές

Δείτε την ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε στις 21:10 ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

21:43 Σοκαριστικό βίντεο με λεωφορείο γεμάτο πυροσβέστες να περνά μέσα από τις φλόγες στον Έβρο

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες από την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών για τέταρτη ημέρα.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, εθελοντών, στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και πλήθος εναέριων μέσων έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται άνιση.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr όπου λεωφορείο, το οποίο μεταφέρει πυροσβέστες περνά κυριολεκτικά μέσα από τις πύρινες γλώσσες με τους επιβαίνοντες να παρακολουθούν τη διαδρομή με κομμένη την ανάσα.

21:35 Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν, συνεχίζουν τη μάχη οι επίγειες δυνάμεις

Μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το πρωί σε Φυλή και Ασπρόπυργο. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά.

Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ Μονής Κλειστών και Φυλής και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 50 ατόμων από τη Μονή. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των περιοχών Φυλή, Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα, Πανόραμα και Άγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να έχουν ειδοποιηθεί με μηνύματα του 112.

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της μέρας 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

21:25 Στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκαν τα Επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης (ΙΚΑ) έχει μεταφερθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΤΕΠ) μετά την εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος που ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Το προσωπικό του ΤΕΠ του νοσοκομείου θα εφημερεύει στο Κ.Υ. χωρίς τη δυνατότητα αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών όπως τα χειρουργικά στα οποία εφόσον είναι ελαφρά θα συνδράμει το ΚΙ.Χ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης έως και την επιστροφή των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η μεταφορά των νοσηλευομένων πραγματοποιήθηκε «με απόλυτη τάξη και με απόλυτη επιτυχία», σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο και αποφασίστηκε λόγω του μεγάλου προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιούργησε η φωτιά. Μία εγκυμονούσα, η μοναδική που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς είναι η πόλη στην οποία διαμένει, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

21:13 Τέσσερα ανεξέλεγκτα μέτωπα στη Βοιωτία

Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου στη Βοιωτία θα βλέπεις καπνούς από τα τέσσερα μέτωπα σε Χώστια, Ταρσό, Υλική και Μοσχοπόδι Θηβών.

Όλα τα μέτωπα είναι εκτός ελέγχου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα.

Οι δύο φωτιές που έρχονται από τη χθεσινή μέρα που ξεκίνησαν από τη Χώστια χθες το πρωί και τον Ταρσό χθες το απόγευμα πλέον καίνε ανεξέλεγκτα και βρίσκονται σε μία πορεία να ενωθούν σε μία.

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι, που φυσούσαν μέχρι το μεσημέρι, δεν επέτρεπαν στα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν τις φωτιές, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Οι δύο φωτιές βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους κινήθηκαν και νότια προς το κανάλι του Μόρνου κοντά στο Κυριάκι που ήταν μία γραμμή άμυνας για τα πυροσβεστικά οχήματα και τις επίγειες δυνάμεις.

Όταν οι φλόγες πέρασαν και εκείνο το σημείο, άρχισαν τα δύσκολα για να συγκρατηθούν από τις επίγειες δυνάμεις, καθώς κινήθηκαν προς τον Ελικώνα και την Αρβανίτσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 παραλιακοί οικισμοί εκκενώθηκαν μετά από μηνύματα που έστειλε το 112, καθώς οι φλόγες απείλησαν ότι θα κινηθούν προς τα εκεί και δεν αποκλείεται να εκκενωθεί συνολικά όλο το παραλιακό μέτωπο.

Μέχρι αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η νύχτα που ξεκινά, θα είναι περισσότερο πολύ δύσκολη.

Πάνω από 5 χιλιόμετρα το μέτωπο στην Υλίκη

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και η φωτιά που στη 1:30 το μεσημέρι ξεκίνησε στο 96ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης κοντά στην Υλίκη χωρίς οι παρεμβάσεις τόσο των επίγειων δυνάμεων όσο και των εναέριων δεν την περιόρισαν.

Αυτή την ώρα έχει αναπτύξει ένα μέτωπο που ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα στο βουνό δεξιά της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Λαμία. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους καίει ότι βρίσκει μπροστά της.

Μάχη να μη φτάσει στο στρατόπεδο η φωτιά στο Μοσχοπόδι

Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα προκλήθηκε νέα φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα σε αποθήκες βιομηχανιών στο Μοσχοπόδι της Θήβας.

Στην περιοχή βρέθηκαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συμμετείχαν 3 αεροσκάφη.

Η φωτιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις έχοντας μπροστά της μία δασική περιοχή, αλλά και στη συνέχεια μία πευκόφυτη, του δάσους του Μοσχοποδίου και εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά μπορεί να φτάσει και μέχρι το στρατόπεδο.

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις τόσο από το Δήμαρχο όσο και τους βουλευτές της περιοχής για εναέρια μέσα, ενώ στη συνέχεια 4 αεροσκάφη που έκαναν συνεχώς βολές ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, ενώ οι άνεμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως και στις υπόλοιπες περιοχές στο νομό Βοιωτίας είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

21:00 Κλειστό μέχρι νεωτέρας το καζίνο και το τελεφερίκ

Κλειστά μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν το καζίνο και το τελεφερίκ λόγω της φωτιάς στη Φυλή.

20:52 Δημογλίδου: «Σε 86 περιπτώσεις χρειάστηκε να συνδράμει στην περιοχή της Φυλής η ΕΛ.ΑΣ.»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε για τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στους απεγκλωβισμούς ανθρώπων λόγω της φωτιάς στη Φυλή.

20:48 Προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων φυσικού αερίου από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

Εκτάκτως, με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, μετέβησαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, για την προληπτική απομάκρυνση των λεωφορείων, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στη περιοχή.

Στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο φιλοξενούνται λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, μαζί με τη διοίκηση της ΟΣΥ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιηθηκε άμεσα η προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων.

«Η χώρα δοκιμάζεται για άλλη μια φορά από την πύρινη λαίλαπα. Το σύνολο της ελληνικής πολιτείας δίνει μάχη σε όλα τα μέτωπα.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων της ΟΣΥ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

20:39 Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σάππες.

20:37 Καλύτερη η κατάσταση στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας

Πολύ καλύτερη η κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή την ώρα στην Εύβοια συγκριτικά με τη χθεσινή μέρα. Η μάχη που δόθηκε από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα τόσο από τις επίγειες όσο και τις εναέριες δυνάμεις διαμόρφωσε μία θετική εικόνα, καθώς τα μεγάλα μέτωπα πάνω από την Αρτάκη περιορίστηκαν.

Την ίδια στιγμή εκείνο που φοβούνται οι πυροσβέστες είναι οι αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες στα Ψαχνά και στην Ν. Αρτάκη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νέο πονοκέφαλο.

Την ίδια στιγμή και οι ασταθείς άνεμοι είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Τα πεζοπόρα τμήματα και οι επίγειες δυνάμεις συνεπικουρούμενα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν δώσει μία πραγματική μάχη για να περιορίσουν της αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάνω από 5.000 στρέμματα έχουν θυσιαστεί αυτό το διήμερο στις φλόγες, ενώ δεν έχει γίνει αποτύπωση των καταστροφών. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και επιχειρήσεις καθώς σε αρκετές περιπτώσεις σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Το σύνολο των δυνάμεων που βρίσκεται στην περιοχή παραμένει σε επιφυλακή και μέσα στη νύχτα θα προσπαθήσει να περιορίσει τις αναζωπυρώσεις σε κρίσιμα σημεία.

20:33 Φωτιά στην Κομοτηνή: «Το μέτωπο δίνει μία καλή εικόνα, δεν υπάρχει εφησυχασμός»

«Εκτός κινδύνου πια το μέτωπο στον Ίασμο, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση γιατί με μια μικρή αλλαγή του αέρα τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν και πάλι» δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, ο  Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, επικεφαλής διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

20:26 Φωτιά στο Μοσχοπόδι Θήβας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Μοσχοπόδι έξω από τη Θήβα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ συνδρομή από αέρος παρέχουν τρία αεροσκάφη.

20:20Έσβησε η φωτιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε αγροτοδασική περιοχή, στην περιοχή περιοχή Πλατάνι, στη βορειοδυτική Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου.

20:14 Δυο παιδάκια ανάμεσα στους απανθρακωμένους στο δάσος της Δαδιάς

Δύο παιδάκια είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και εικάζεται ότι είναι μετανάστες, αφού δεν έχει δηλωθεί κανένας αγνοούμενος στην περιοχή.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί» είπε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς.

20:09 Επίθεση σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από αγνώστους στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε εργοστάσιο στον Ασπροπύργο μετά από καταγγελία που έγινε για άτομα που έκαναν πλιάτσικο την ώρα που εξελισσόταν η πυρκαγιά στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν ένα άτομο μέσα σε αυτοκίνητο, ο οποίος μόλις τους είδε τράπηκε σε φυγή με το όχημα του. Οι αστυνομικοί τον κατεδίωξαν μέχρι το ύψος της παλιάς πυροσβεστικής όπου παράτησε το όχημα του.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ομάδα αγνώστων που άρχισε να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έξι εξ΄αυτών, ενώ προκλήθηκαν ζημίες στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, οι 4 με ελαφρά τραύματα στα άκρα και 2 στο κεφάλι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συνελήφθη ένα άτομο, ηλικίας 55 ετών, ενώ γίνονται έρευνες και για την σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

19:56 Κώστας Τσίγκας: «Όσα μέσα έχουμε τα έχουμε ρίξει στην κατάσβεση των πυρκαγιών»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανώτατων Αξιωματικών του Π.Σ. μίλησε σto ΜEGA για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων.

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες με ισχυρούς ανέμους. Υπάρχει γενική επιφυλακή, αυτό που ζει η χώρα είναι πρωτοφανές. Θα πρέπει να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Όσα μέσα έχουμε τα έχουμε ρίξει στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

19:47 Οι αγωνιώδεις στιγμές από τον απεγκλωβισμό 50 μοναχών από την Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή

Συγκλονίζουν οι εικονες από τον απεγκλωβισμό 50 μοναχών και επισκεπτών από την Ιερά Μονή Κλειστών. Δείτε περισσότερα εδώ.

19:37 Τα χαρακτηριστικά της μεγάλης φωτιάς στον Έβρο – «Ενιαίο μέτωπο με πύρινες γλώσσες και ουρά»

Με συνεχή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα διάσπαρτα σχεδόν στο σύνολο του νοτίου τμήματος του Νομού Έβρου, με επιχειρησιακό σχεδιασμό που ανά πάσα στιγμή χρήζει αναπροσαρμογής καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται αιφνιδιαστικά, το Πυροσβεστικό Σώμα για τέταρτη ημέρα επιδίδεται σ’ έναν εξουθενωτικό και άνισο αγώνα κατάσβεσης της ευμετάβλητης πυρκαγιάς που αφήνει στο πέρασμά της έντονο το αποτύπωμά της.

«Είχαμε την ατυχία να εκδηλωθεί πάνω στα μελτέμια του Αυγούστου. Ο έντονος ξηρός αέρας, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ξηρασία που απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού προκειμένου να σβήσει η καύσιμη ύλη που υπάρχει στο διάβα της φωτιάς, είναι χαρακτηριστικά που εντείνουν την εξάπλωση και την ένταση της πυρκαγιάς, δυσχεραίνοντας σε πολλές περιπτώσεις ή καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση εναέριων μέσων». Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας σκιαγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πυρκαγιάς με κύρια την επιθετικότητα και τις συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσής της που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.

Το πρώτο μέτωπο εμφανίστηκε στη Μελία τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά διανύοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα μία μεγάλη απόσταση συναντήθηκε και ενώθηκε στην Αισύμη με την πυρκαγιά του δάσους της Δαδιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας. «Άρα μιλάμε για ένα ενιαίο μέτωπο της πυρκαγιάς με πολλές «γλώσσες» η κίνηση του οποίου συνήθως είναι νοτιοδυτικά. «Γλώσσα» σημαίνει ότι δεν είναι ένας ο κύριος άξονας της φωτιάς αλλά υπάρχουν και παράπλευροι άξονες οι οποίοι στην κορυφή τους έχουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, κινούνται λίγο δυτικά και αρκετά νότια προς τα κάτω. Ενωθήκανε και κατέληξαν πάνω από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η κεφαλή έσβησε αλλά η ουρά και τα πτερύγια, τα πλευρικά τμήματα της πυρκαγιάς εξαπλώνονται. Η ουρά προς τα πίσω, τα πλευρικά συνήθως κινούνται αριστερά δεξιά, σ’ εμάς τώρα πάνε δυτικά. Αυτά είναι τα πάγια χαρακτηριστικά των πυρκαγιών που ενώνονται. Επίσης λόγω του αέρα δημιουργούνται πάρα πολλές κηλιδώσεις. Κηλιδώσεις είναι τα σημεία τα οποία καίγονται όταν πετάγεται μια καύτρα σε απόσταση 200-400 μέτρων δημιουργώντας μία νέα εστία και στη συνέχεια ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς». Εξηγεί ότι «για τη δική μας περιοχή ενώ είχαμε μία πυρκαγιά που ήταν στο ύψος της Μελίας και νοτιότερα δημιουργώντας παράλληλες δεξιά-αριστερά πυρκαγιές, από ένα σημείο και μετά λόγω της έντασης του ανέμου πολλαπλασιάζονται σε έκταση και ένταση με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα που μας δημιουργεί η ένωση των δύο πυρκαγιών. Αρχίζει και δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη καμένη έκταση στην οποία εξελίσσεται η φωτιά».

Τα φλεγόμενα μέτωπα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

«Οι οικισμοί της Πλάκας, ο πρώην οικισμός της Αμφιθέας, Πυλαία-Κοίλα, τα Δίκελλα, η Μεσημβρία είναι τα μέτωπα της τέταρτης ημέρας. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. Στην Κίρκη η φωτιά προέκυψε από τα πλευρά της κύριας πυρκαγιάς που ερχόταν από τη Δαδιά και την Αισύμη και ο οικισμός απειλείται άμεσα.

19:26 Νέα εκκένωση λόγω της φωτιάς στη Φυλή

Εκκενώνεται η περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα λόγω της φωτιάς στη Φυλή.

19:25 Μάχη για δεύτερη μέρα στη Ροδόπη – Η κατάσταση στα δύο μέτωπα

Mάχη συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει δασικές εκτάσεις σε δύο μέτωπα στην Ροδόπη, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου.

Στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και στον Μίσχο 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε αεροσκάφη.

Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

‘Έσβησε η φωτιά στη Γρατινή που εκκενώθηκε

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, η φωτιά στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής, που εκκενώθηκε προληπτικά, έχει σβήσει ,ωστόσο όσοι έχουν φύγει δεν θα επιστρέψουν σήμερα στο χωριό. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, μέχρι στιγμής, δεν είναι επικίνδυνο το μέτωπο στον δήμο Ιάσμου.

Από τον δήμο Κομοτηνής έγινε γνωστό ότι 20 νεφροπαθείς από την Αλεξανδρούπολη που μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή για αιμοκάθαρση και αδυνατούν να επιστρέψουν γιατί η Εγνατία Οδός είναι κλειστή, θα φιλοξενηθούν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από νεφρολόγο και νοσηλευτές.

19:16 Εντολή εκκένωσης για τη Βίτολη στη Μακρακώμη

Δύσκολες ώρες στη Δυτική Φθιώτιδα, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και πλησιάζει το χωριό Βίτολη. Πριν λίγα λεπτά δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ενώ εκεί συγκεντρώνονται όλες οι επίγειες δυνάμεις.


Λίγο πριν οι φλόγες έκαψαν ένα ποιμνιοστάσιο στην είσοδο της Βίτολης κατά μήκος του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά αποθήκες που είναι γεμάτες με ζωοτροφές και μία αγροικία.

Πριν από λίγο ένα αεροσκάφος canadair έκανε μία ρίψη νερού και αποχώρησε για την Ελευσίνα, ενώ από τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας το ένα κάνει βολές, καθώς το δεύτερο είναι καθηλωμένο στο αεροδρόμιο.

Τέλος, ο δήμος Μακρακώμης, η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε από τι αρχές.

19:09 Πάνω από 400.000 στρέμματα έχουν καεί από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 3 ημερών

Περισσότερα από 400.000 στρέμματα έχουν κατακάψει μέχρι σήμερα οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ):

  • 380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο
  • 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη
  • 12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία
  • 8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο
  • 5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά

Όπως επισημαίνει η μονάδα METEO, τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν προκαταρκτική εκτίμηση και θα αναθεωρηθούν με την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαθεσιμότητα υψηλότερης ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων.

19:03 Δήμαρχος Φυλής: «Η φωτιά μας έχει κυκλώσει» – Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα

Ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στην Φυλή: «Η φωτιά μας έχει κυκλώσει, χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Έχουμε ζημιές σε σπίτια. Από το μεσημέρι κάνω εκκλήσεις για εναέρια μέσα. Τα επίγεια μέσα που επιχειρούν είναι αρκετά, αλλά η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο. Έχει ηχήσει το μήνυμα του 112, αλλά ο κόσμος δεν αφήνει εύκολα τις περιουσίες του. Επαναλαμβάνω χρειαζόμαστε επιπλέον εναέρια μέσα, το λέω από νωρίς αυτό».

18:53 Καίγεται σπίτι στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα σπίτι στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης. Το χωριό έχει εκκενωθεί και οι πυροσβέστες, σύμφωνα με το MEGA, σταμάτησαν τη φωτιά σχεδόν στην πλατεία του χωριού.

18:53 Ολοκληρώθηκε η δια θαλάσσης μεταφορά των ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με απόλυτη ασφάλεια μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις 16:00 το απόγευμα στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Έβρο.

Δραματικές εικόνες κατά την εκκένωση του νοσοκομείου το βράδυ της Δευτέρας. Νεογνά μετακινήθηκαν με ασθενοφόρα, διασωληνωμένοι ασθενείς βρέθηκαν σε σκηνές και μια γυναίκα γέννησε κατά την εκκένωση.

18:42 Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη

Χωρίς ρεύμα είναι από τις τέσσερις το μεσημέρι της Τρίτης η Σαμοθράκη λόγω της καταστροφική πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη μέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαράγωγα Ζεύγη στο νησί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

18:35 Μεταφέρονται πυρομαχικά από δύο αποθήκες στις Σάπες του Έβρου

Πυρομαχικά μεταφέρονται από δύο αποθήκες στρατοπέδων του Έβρου στις Σάπες, προκειμένου να αποθηκευτούν σε ασφαλή σημεία, μακριά από τις φωτιές.

Η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς βρίσκονταν σε υπέργειες αποθήκες και τώρα μεταφέρονται σε αποθήκες τύπου ιγκλού.

18:30 Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φυλή απειλεί την Πάρνηθα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in και όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φυλή απειλεί την Πάρνηθα.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής:

18:15 Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Νέστο

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο μέτωπο του δήμου Νέστου λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή προβληματίζει ιδιαίτερα τους εκπροσώπους φορέων στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από χθες το μεσημέρι να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Νωρίς το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά το ορεινό χωριό Άγιο Κοσμάς στο δήμο Νέστο ανατολικά της Καβάλας καθώς η φωτιά επεκτείνονταν προς τον οικισμό.

Η βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς τις πρωινές ώρες σήμερα σε συνδυασμό με τις ρίψεις νερού από αέρος προς στιγμής γέμισε αισιοδοξία πυροσβέστες και εθελοντές αλλά δυστυχώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δημιουργούν όλο και περισσότερα προβλήματα.

Μάλιστα η εικόνα ακόμα και μέσα στην Καβάλα αργά το μεσημέρι ήταν σχεδόν απόκοσμη. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στο Νέστο λόγω των ανέμων έφτασαν μέχρι μέσα στην πόλη και σκέπασαν τον ουρανό, ενώ η μυρωδιά ήταν ιδιαίτερα έντονη και στάχτες αιωρούνταν παντού στην ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με την δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα πλησιάζοντας σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Νέστου. Στην περιοχή επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δώδεκα οχήματα. Από αέρος μέχρι τώρα συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Στις μέχρι τώρα προσπάθειες κατάσβεσης τραυματίστηκαν δυο πυροσβέστες οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές .Η πυρκαγιά στο Νέστο βρίσκεται στο δεύτερο 24ωρο και μέχρι τώρα έχει κάψει πολλά σπίτια στις τοπικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, πολλά ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

18:10 Δείτε νέα βίντεο του in από το πύρινο μέτωπο στη Φυλή

17:58 Η νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας για την κυκλοφορία στην περιοχή της Φυλής

Σύμφωνα με την Τροχαία, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από τη Λεωφόρο Φυλής και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Περιφερειακής Αγίου Κυπριανού
  • Από τη Φυλής και Σκαλκώτα

17:50 Δυσμενείς οι συνθήκες στη Φυλή έως το βράδυ

Δυσμενείς έως και τις 9 το βράδυ αναμένεται να παραμείνουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το meteo.gr, στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 – 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.

Από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, προκύπτει ότι προβλέπεται μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης 23.08.2023. Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχεραίνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

17:38 Καίγονται σπίτια στη Φυλή ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών

17:28 Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα Δίκελλα

Στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων λόγω της φωτιάς στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

17:18 Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Λόφου Κυρίλλου

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στον Λόφο Κυρίλλου, λόγω της φωτιάς που καίει στον Ασπρόπυργο, να απομακρυνθούν προς Μάνδρα.

17:11 Εγκλωβισμένοι μετανάστες στον Έβρο λόγω των πυρκαγιών

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Alarm Phone μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε δύο νησίδες στον Έβρο εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, πρόκειται για δύο ομάδες προσφύγων οι οποίες αριθμούν αθροιστικά περίπου 250 άτομα.

17:09 Στη Μαρώνεια της Ροδόπης οι κάτοικοι φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες

Σύμφωνα με το xronos.gr, οι κάτοικοι της Μαρώνειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες στο βουνό με μπουλντόζες, γκρέιντερ και γεωργικά μηχανήματα στα χέρια.

17:03 Στην Πολιτική Προστασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

17:00 Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μακρακώμη, κατευθύνεται προς δύο χωριά

Μάχη με τις πύρινες φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στη Μακρακώμη ενώ το μέτωπό της φωτιάς έγινε τεράστιο και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

Οι πύρινες φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, προχωρούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν να εγκλωβίσουν πυροσβέστες και εθελοντές.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών» δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής δηλώνει: «Είναι μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις αλλά είναι πολύ δύσκολα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μακρακώμης Παν.Κοντογεώργο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η φωτιά απέχει από την Τσούκα λιγότερο από 600 μέτρα και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για να επιχειρήσουν να την περιορίσουν». «Ήδη έχουν μαζέψει κυψέλες με μέλισσες από την περιοχή ενώ έχουν καεί ελιές φιστικιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες» προσθέτει και σημειώνει πως «στο ίδιο σημείο είχαμε φωτιά και πέρυσι».

16:53 Μήνυμα του 112 στη Γρατινή για εκκένωση προς Κομοτηνή

Το 112 ήχησε στη Γρατινή της Ροδόπης. Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Κομοτηνή. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το χωριό εκκενώνεται πόρτα-πόρτα και οι αστυνομικοί βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή: xronos.gr

 16:48 Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για εννιά περιοχές στη Ροδόπη

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Πετρωτά, Παραλία Πετρωτών, Άγιο Χαράλαμπο, Μαρωνία, Ασκητές, Νέα Κρωβύλη, Παλαιά Κρωβύλη, Καγκέλες και Πλατανίτη

να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση της περιοχής.

16:42 Φωτιά στο Ναρθάκι Φαρσάλων

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στο Ναρθάκι Φαρσάλων.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 12 άνδρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα.

16:33 Μήνυμα 112 για εκκένωση στην Καβάλα

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι του 112 στην περιοχή Άγιος Κοσμάς να απομακρυνθούν προς Κεχρόκαμπο – Μακρυχώρι λόγω της φωτιάς στην Καβάλα.

16:30 Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος για την Τετάρτη

Ειδικότερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Εύβοια
  • Βοιωτία
  • Κορινθία
  • Αργολίδα
  • Έβρος
  • Ροδόπη
  • Καβάλα
  • Φθιώτιδας
  • Φωκίδα
  • Αχαΐα
  • Αρκαδία
  • Ξάνθη
  • Σκύρο
  • Λέσβο
  • Λήμνο
  • Σαμοθράκη
  • Θάσο

Επίσης, υπάρχει υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 3) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:26 Δυσμενείς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη Φυλή μέχρι το βράδυ της Τρίτης

Η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Χασιάς στην Αττική και είναι ορατή από τις κάμερες της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στην Πεντέλη. Στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 – 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.

Από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, προκύπτει ότι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς θα παραμείνουν δυσμενείς έως και το βράδυ (21:00) της Τρίτης 22.08.2023, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης 23.08.2023.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχαιράνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

16:22 Εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια και άλλες δύο περιοχές

Μήνυμα του 112 έλαβαν στις 16:10 οι κάτοικοι των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα να απομακρυνθούν νότια προς Λιόσια.

16:20 Καμένες νταλίκες στον κόμβο Μάκρης

16:13 Νέο πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Υλίκη Βοιωτίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 6 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

16:07 Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς

Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, καθώς ο αρχικός αριθμός έκανε λόγο για 18 μετανάστες, ωστόσο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορίες για ακόμα 8 νεκρούς. Έτσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανέρχεται πλέον σε 26.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:02 Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά

Με ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πλατάνι, στη βορειοδυτική Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

15:57 Ενημέρωση για την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το Βουνό.

Αντίθετα παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

15:51 Φωτιά Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτοδασική περιοχή στη  Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 24 πυροσβέστες, ενώ οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

15:47 Μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής Πανόραμα

Λόγω της φωτιάς στη Φυλή οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Πανόραμα έλαβαν μήνυμα του 112 να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια.

15:43 Νέα μηνύματα 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία_Παρασκευή και Μεσημβρία να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

15:36 Το in στο πύρινο μέτωπο στη Φυλή


Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:29 Φωτιά στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας – Έχει καεί ένα σπίτι

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Σοφία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον οικισμό και ήδη έχει καεί ένα σπίτι.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 63 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και είναι έτοιμοι για εκκένωση.

Πηγή: Facebook

Πηγή: Facebook

15:18 Νέο μήνυμα 112 στην Κομοτηνή

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Γρατινή, Στυλάριο, Σιδηράδες και Ομηρικό να είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω της φωτιάς στην Κομοτηνή.

15:11 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς στη Φυλή

Λόγω της πυρκαγιάς στη Φυλή υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

  • Από τη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Θρασύβουλου
  • Από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Περιφερειακής Αγίου Κυπριανού
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την «Toyota» (Λόφος Κυρίλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • Στη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

15:05 Δραματικές εικόνες στη Φυλή – Άνθρωπος έχει ανέβει στην οροφή για να σωθεί

Δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Φυλή, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούγονται και εκρήξεις.

Μάλιστα συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το MEGA, με έναν άνθρωπο να έχει ανέβει στη σκεπή του σπιτιού του για να σωθεί.

15:00 Φωτιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας – Λίγα μέτρα από σπίτια του χωριού

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φθιώτιδα στην περιοχή της Μακρακώμης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή λίγα μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού και πήρε αμέσως διαστάσεις σε ένα λόφο, ενώ επεκτείνεται και σε αγροτικές εκτάσεις.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα που απειλούν ακόμη και αγροικίες αλλά ακόμα είναι σε απόσταση 500 μέτρων περίπου.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος και τα δύο αεροσκάφη Pzl από το αεροδρόμιο της Λαμίας ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί βυτιοφόρα και μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης και της Περιφέρειας Στερεάς.

14:55 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή του Άβακα στο δάσος της Δαδιάς εντοπίστηκαν οι σοροί 18 απανθρακωμένων μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 14:43 Κοντά σε σπίτια οι φλόγες στο Κρυονέρι Ναυπακτίας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα η φωτιά στο Κρυονέρι Ναυπακτίας έχει φτάσει στην κορυφή του βουνού όπου καίει χαμηλή βλάστηση. Ένα σπίτι κινδυνεύει ωστόσο γύρω του υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει ρίψεις εναέρια μέσα ένα καναντέρ και ένα πεζετέλ, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ιθσχυροί άνεμοι.

14:37 Εντολή εκκένωσης εννέα περιοχών στη Βοιωτία

Με νέο μήνυμα το υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στις 14:12 κάλεσε τον κόσμο που βρισκόταν στις περιοχές Άγιο Αθανάσιο, Καρυώτι, Καρέικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα να εκκενώσουν προς το Κυριάκι.

14:23  Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια

14: 21 Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κρυονέρι Ναυπακτίας

Στο νέο μέτωπο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ειδικότερα για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ν

14:17 Συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο

14:06 Οι καπνοί από τις πυρκαγιές «έπνιξαν» την Αττική Οδό – Θα παραμείνει κλειστή

Έκλεισε η Αττική Οδός από την είσοδο της Ελευσίνας έως τον κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της πυρκαγιάς.

14:05 Φεύγουν άρον άρον από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στη Φυλή

14:00 Η εικόνα πάνω από την Αθήνα

13:58 Η πυρκαγιά από την παραλία της Χιλής στην Αλεξανδρούπολη

13:51 Καίγονται σπίτια στη Φυλή

Ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια «γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής καλεί τους κατοίκους της περιοχής ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία από την Φυλή προς τη Μονή Κλειστών για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στο σημείο που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας έχουν σπεύσει 26 πυροσβεστικά οχήματα με 62 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

13:48 Εικόνα της φωτιάς στη Χασιά στην Πάρνηθα

13:40 Αρτοποιός: Το μέτωπο της φωτιάς στη Φυλή είναι προς Ασπρόπυργο

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Αρτοποιός μιλώντας στο MEGA φάνηκε καθησυχαστικός σχετικά με τα εγκλωβισμένα άτομα στη Μονή Κλειστών, καθώς όπως είπε το μέτωπο της φωτιάς δεν είναι προς την πλευρά του μοναστηριού και της Πάρνηθας αλλά προς τον Ασπρόπυργο.

13:33 Εκκενώνονται οικισμοί στην Αλεξανδρούπολη

Οι οικισμοί Δίκελλα, Κόμμαρος, Μέστη, Πλάκα, Ατάρνη, Μάκρη, Αύρα, Μεσημβρία, Συκκοράχη και Πέραμος εκκενώνονται λόγω των αναζωπυρώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

13:19 Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για τις φωτιές σε Ασπρόπυργο και Φυλή

13:26 Φωτιά στη Χαλκιδική

Αυτήν την ώρα, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καλύβες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες, μία ομάδα ΕΜΑΚ και δύο ελικόπτερα.

Οι άνεμοι οι οποίοι φυσούν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ 

13:15  Δραματικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Νέα ανησυχητική αναζωπύρωση στην παραλιακή περιοχή της Μάκρης, κοντά στην είσοδο της πόλης της Αλεξανδρούπολης. Η νέα αναζωπύρωση είναι κοντά στο νοσοκομείο που σώθηκε τελικά από τις φλόγες χθες το βράδυ.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και στα χωριά Άβαντας και Νίψα, ενώ στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

13:13 Φωτιά στα Καλύβια

Με μήνυμα που έστειλε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν από τις 12:56 καλεί τους κατοίκους της περιοχής Βαλομάνδρα Αττικής, στα Μεσόγεια, να εκκενώσουν την περιοχή προς Καλύβια.

Στην περιοχή έχουν ξεσπάσει διάσπαρτες εστίας φωτιάς σε οικοπεδικούς χώρους. Στο σημείο σπεύδουν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η περιοχή όπου έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές είναι πλησίον της Λεωφόρου Αναβύσσου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

13:06 Περίπου 50 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στη Μονή Κλειστών

Η φωτιά έχει δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τη Μονή. Δεν μπορούν μέχρι στιγμής να προσεγγίσουν το σημείο ούτε η Πυροσβεστική ούτε η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA 50 άτομα έχουν εγκλωβιστεί και η κατάσταση είναι κρίσιμη.

13:02 Η ΕΜΑΚ στη Φυλή

Ομάδα της ΕΜΑΚ κατευθύνεται στη Φυλή για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των μοναχών στη Μονή Κλειστών.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

12:45 Οι φλόγες περικύκλωσαν τη Μονή Κλειστών

12:33 Μήνυμα του 112 στη Φυλή – Εκκένωση προς Άνω Λιόσια

Στους κατοίκους της Φυλής στάλθηκε 112 για εκκένωση προς Άνω Λιόσια.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 έγραφε:

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Έαν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

12:27 Χάθηκε ο ήλιος στον φλεγόμενο ορίζοντα

Απόκοσμες εικόνες έρχονται από αρκετά σημεία της χώρας. Ο ήλιος χάθηκε πίσω από το σύννεφο καπνού στην Καβάλα από τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη.

12:10 Φωτιά στη Φυλή

Νέα εστία φωτιάς στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών. Κοντά στην Πάρνηθα οι φλόγες.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ 

12:09 Meteo: 110.000 τετ. χιλιόμετρα καλύπτει ο καπνός από τις πυρκαγιές – Στο Ιόνιο έφτασε ο καπνός από την Αλεξανδρούπολη

Σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα μας έως και αυτή την ώρα, με τον πυκνό καπνό να έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία. Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλμ.

12:06 Συναγερμός στην 112 Πτέρυγα Μάχης

Συναγερμός σήμανε στην 112 Πτέρυγας Μάχης όταν λόγω του ανέμου, το μέτωπο της φωτιάς του Ασπροπύργου κατευθύνθηκε προς τη βάση των αεροσκαφών Canadair.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν την περίφραξη του αεροδρομίου από την πλευρά της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της ασφάλειας του στρατοπέδου, δόθηκε εντολή και για άμεση απογείωση ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson πραγματοποιούσε ρίψεις στην περίμετρο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η φωτιά αντιμετωπίστηκε, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης ή μεταφοράς νέου μετώπου λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου.

12:05 Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στον Έβρο.

Κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ πέρα από την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και της υπηρεσίας προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο.

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από αύριο το πρωί 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών θα αναλάβουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των ν. Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του ν. Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας.

11:58 Νέα αναζωπύρωση στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Αντιμέτωποι με μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Πρόδρομο Βοιωτίας όπου όλο το βράδυ έδιναν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης υπήρξε μια νέα αναζωπύρωση με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Αgusta Bell.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο σημείο, τα μέτωπα ξεφεύγουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Στον Πρόδρομο Βοιωτίας έχασε χθες τη ζωή του 80χρονος κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει τα ζώα του ενώ οι καταστροφές στην περιοχή είναι ανυπολόγιστη.

11:53 «Πρόβλημα ο αέρας και τα σκουπίδια» στον Ασπρόπυργο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κ. Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή αλλά ο αέρας κάνει όλο και πιο δύσκολη την κατάσταση. Ταυτόχρονα υπάρχουν και σκουπίδια που είναι διάσπαρτα και καίνε αλλά και χαμηλή βλάστηση.

11:47 Τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στο ΕΦΚΑ Αλεξανδρούπολης

Καθώς το Νοσοκομείο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αλεξανδρούπολη τα επείγοντα περιστατικά θα αναλάβουν τα ιατρεία του ΕΦΚΑ

11:39 Γυναίκα γέννησε σε ασθενοφόρο μετά την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίσσονται από το βράδυ της Δευτέρας με την εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία αλλά και στο λιμάνι της πόλης όπου επιτάχθηκε και το μοναδικό πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Από τα παράδοξα της χθεσινής βραδιάς είναι ότι έγκυος γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο καθοδόν προς το νοσοκομείο Διδυμοτείχου , κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου. Ήταν η τελευταία νοσηλευόμενη που έφυγε από το νοσοκομείο.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

11:34 Οι φλόγες πλησιάζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στον Ασπρόπυργο καθώς υπάρχουν τρία μέτωπα. Οι φλόγες είναι εντός της βιομηχανικής ζώνης ενώ η φωτιά σε άλλο σημείο πλησιάζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Εστάλη επίσης μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ασπρόπυργου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.

11:30 Έκρηξη σε σπίτι στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης σε live μετάδοση

11:26 Εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

Σε εικόνες που μετέδωσε το MEGA φαίνεται μία αποθήκη χημικών στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο για να μην επεκταθεί.

Η πυροσβεστική ανησυχεί για πιθανή έκρηξη και δίνει εντολή να αποχωρήσουν όλοι από την περιοχή.

11:20 Απέπλευσε με τους ασθενείς για Καβάλα το «Αδαμάντιος Κοραής»

Έφυγε για Καβάλα με περίπου 50 ασθενείς το «Αδαμάντιος Κοραής» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταφερθούν από εκεί σε νοσοκομεία της Θράκης και της Μακεδονίας.

Νωρίτερα είχαν φτάσει και ασθενοφόρα στο σημείο για να παραλάβουν ασθενείς και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία.

Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

11:17 Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών στον Ασπρόπυργο

Πριν λίγο απεστάλη μήνυμα 112 για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας με οδηγία για κατεύθυνση προς Ελευσίνα εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν τρεις εστίες ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και το πάρκινγκ του Θριάσιου Νοσοκομείου.

11:16 Νέα αναζωπύρωση στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Αντιμέτωποι με μια νέα αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρεί και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

11:07 Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού

Λ. ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

10:52 Αποκομμένη χωρίς πλοίο η Σαμοθράκη – Καμία επίσημη ενημέρωση για την αποκατάσταση της γραμμής

Συνεχίζουν να παραμένουν ασθενείς στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και στο επιβατικό πλοίο Αδαμάντιος Κοραής, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουν φτάσει ασθενοφόρα στο σημείο για να μεταφέρουν τον κόσμο σε άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε όλοι οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε κανονικούς θαλάμους.

Την ίδια στιγμή και λόγω της επίταξης του μοναδικού πλοίου που συνδέει τη Σαμοθράκη με τη στεριά για να γίνει αυτοσχέδιο νοσοκομείο, κάτοικοι και επισκέπτες στο νησί δεν μπορούν να φύγουν ενώ προς το παρόν όπως αναφέρουν στο in δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει.

10:47 Η κατάσταση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Καμένη γη γύρω από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίοι ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές.

Δείτε εικόνα από drone

10:34 Σώστης Ροδόπης: «Μέσα σε 10 λεπτά καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής»

Aνεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά και στη Ροδόπη, όπου στο χωριό Σώστης, κάηκαν δύο σπίτια, στο ένα εκ των οποίων διέμενε μια πολύτεκνη οικογένεια.

Η κ. Ευαγγελία Κούσμινα, που είδε τους κόπους μιας ζωής να μετατρέπονται σε στάχτη μίλησε στην ΕΡΤ.

«Μέσα σε δέκα λεπτά. Μέχρι που να δούμε τη φωτιά στο βουνό μας έδιωξαν από το σπίτι και καταστράφηκαν όλα. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα. Τα ρούχα που φοράμε μόνο πήραμε. Δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα».

Δήλωσε ακόμα ότι δεν βοήθησε κανένας για να αποφευχθεί το κακό. «Δεν βοήθησε κανένας. Τα αεροπλάνα ήρθαν αφότου κάηκαν τα σπίτια».

Εικόνες καταστροφής στην Κομοτηνή

10:31 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις.

10:24 Εκκενώνεται το πάρκινγκ του Θριάσιου Νοσοκομείου

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο πλησίασε το Θριάσιο Νοσοκομείο, και η εντολή εκκένωσης αφορά μόνο το πάρκινγκ του κτιρίου για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

10:09 Η εικόνα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Μετά την εφιαλτική νύχτα στην Αλεξανδρούπολη αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανάμεσα στα χωριά που πέρασε η πύρινη λαίλαπα αλλά και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανησυχούν για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων λόγω των ανέμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής σε Άβαντα και Παλαγία. Στη Παλαγία παραδόθηκε στις φλόγες το σχολείο.

Την ίδια στιγμή ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, με τη φωτιά να απειλεί να αποτελειώσει ό, τι κατάφερε να διασωθεί πέρυσι. Το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου αποτελεί θησαυρό βιοποικιλότητας για όλα τα Βαλκάνια.

10:03 Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ασθενείς από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα

Οχήματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο της Καβάλας.

09:55 Μήνυμα του 112 στον Ασπρόπυργο – Τρεις εστίες φωτιάς

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο όπως φαίνεται από την Αθήνα

09:44 «Λάθη και παραλείψεις κατά την εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη»

Ο Χριστόδουλος Μεντίζης, νοσηλευτής στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα συνέβησαν κατά την εκκένωση του κτιρίου.

Όπως ανέφερε μέχρι και στις 4.30 υπήρχαν ασθενείς στην είσοδο του κτιρίου, κάποιοι από αυτούς με πνευμονολογικά προβλήματα, που δεν είχαν προλάβει να τους μεταφέρουν, ενώ το γεγονός ότι έκλεισε η Εγνατία σήμανε ότι αναγκαστικά μεταφέρθηκαν ασθενείς στο λιμάνι και όχι σε νοσοκομεία της Κομοτηνής ή της Ξάνθης καθώς απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι η προετοιμασία που έχει γίνει από το προσωπικό του νοσοκομείου για τη μεταφορά των ασθενών αφορά ένα 24ωρο, και ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που στήθηκε στο επιβατικό πλοίο ή σε σκηνές στο λιμάνι να βρεθούν ξανά σε κανονικούς θαλάμους νοσηλείας.

09:31 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Λάβαρα Έβρου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάβαρα Έβρου.

Επι τόπου έσπευσαν πέντε (5) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου και 10 άνδρες. Η πυρκαγιά έκαψε ξερά χόρτα και θάμνους, ενώ με μήνυμα που εστάλη έγινε προληπτκά εκκένωση του οικισμού των Λαβάρων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο νότιο κόμβο των Λαβάρων κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

09:29 Εύβοια: «Η φωτιά υπό έλεγχο και σε φάση κατάσβεσης»

Μάχη δίνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εναέρια μέσα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες στην περιοχή προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Όπως είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης: «Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει το μέτωπο ενεργό αλλά σε κατάσταση που μπορεί να χτυπηθεί από τα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν.

Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένουμε σε λίγη ώρα, δεν μας επιτρέπουν καμία απολύτως πρόβλεψη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση: «Με κάθε επιφύλαξη φαίνεται να έχουμε μια καλή ημέρα μια ημέρα με την πυρκαγιά να σβήνει με τα εναέρια και τα επίγεια μέσα να την έχουν υπό έλεγχο και σε φάση κατάσβεσης», είπε ο σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Γαλάνης.

09:22 Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς κοντά στο σημείο βρίσκονται οικοπεδικοί και επαγγελματικοί χώροι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις με 44 πυροσβέστες και 18 οχήματα καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

09:18 Κάηκαν σπίτια στη Ροδόπη – Βελτιωμένη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση απο το πρωί στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης, ακριβώς πάνω από το χωριό, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η φωτιά μπήκε μεσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Όλο το βράδυ δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες τους κατοίκους και τους εθελοντές για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια στο Μέγα Πιστό και τον Πολύανθο.

09:01 Νεογνά μεταφέρονται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Αδιανόητες εικόνες με νεογνά να μεταφέρονται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

08:57 Σε στάχτη μετατράπηκαν σπίτια, αυτοκίνητα αγροκτήματα και δασική έκταση στον οικισμό Παλαγία στην Αλεξανδρούπολη

08:49 Καταγγελία εργαζομένου του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

«Έπρεπε να μεριμνήσουν νωρίτερα», αναφέρει εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται μαζί με τους συναδέλφους του και τους ασθενείς στο λιμάνι της πόλης. Η φωτιά φαινόταν ότι θα ξέφευγε, λέει, και τα έκτακτα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, τη στιγμή μάλιστα που κινδύνευσε να καεί το νοσοκομείο της πόλης.

08:44 Η μεταφορά ασθενών στο πλοίο της γραμμής – Εικόνες που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη

08:36 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Καβάλα

Πάνω από 30 σπίτια, μία αποθήκη, αυτοκίνητο και ένα πυροσβεστικό όχημα κάηκαν σε Αβραμυλιά και Διαλεχτό. Δύο πυροσβέστες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Το μέτωπο εκτείνονται σε 12 χιλιόμετρα και κάποια στιγμή η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτο. Το πρωί της Τρίτης η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας νοσηλεύονται και τα νεογνά που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ένα από τα βρέφη που ήταν διασωληνωμένο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

08:31 Εικόνες αποκάλυψης από την πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο (SOOC)

08:22 Καλύτερη η εικόνα στα Ψαχνά Ευβοίας

Σύμφωνα με μαρτυρίες η εικόνα στα Ψαχνά είναι καλύτερη ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς από τις 9 πμ θα ενισχυθούν οι άνεμοι. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα μόνο PZL από αέρος.

08:05  Κρανίου τόπος ο Άβαντας στην Αλεξανδρούπολη

Με το πρώτο φως της ημέρας, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής στο χωριό Άβαντας έξω από την Αλεξανδρούπολη. Οι εικόνες από το drone είναι αποκαλυπτικές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί τέσσερα σπίτια.

07:57 Σε θαλάμους έχουν μετατραπεί τα καταστρώματα του πλοίου στην Αλεξανδρούπολη

Το ferry boat Αδαμάντιος Κοραής, το μοναδικό πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος, επιτάχθηκε για τη μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που εκκενώθηκε το βράδυ καθώς κινδύνευσε από τις φλόγες.

Η παρακάτω εικόνα είναι από το εσωτερικό του πλοίου. Οι ασθενείς βρίσκονται σε στρώματα στο πάτωμα, ενώ νοσηλευτές και γιατροί προσπαθούν να τους περιθάλψουν σε αυτές τις συνθήκες.

07:55 Μαίνεται η φωτιά στην Κύθνο

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση το βράδυ της Δευτέρας στο νησί της Κύθνου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες, ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

07:49 Δορυφορική εικόνα: Οι δασικές πυρκαγιές κάλυψαν με καπνό τον ουρανό της Ελλάδας

Σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα (Δευτέρα 21.08.2023) και παραμένουν ενεργές έως και αυτή την ώρα (19:30), με τον καπνό να έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας.

Εικόνα του δορυφόρου METEOSAT-11 το απόγευμα (19:30) της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023

Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, πάνω από τη Βοιωτία από τη δασική πυρκαγιά στα Ψαχνά (Εύβοια), πάνω από την Πελοπόννησο από τη δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο (Βοιωτία) και, τέλος, πάνω από το Νότιο Αιγαίο από την πυρκαγιά στη Κύθνο.

07:36 Εφιαλτική νύχτα σε Εύβοια και Βοιωτία

Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας λόγω του πύρινου μετώπου που παραμένει ενεργό στο νησί και έχει κάψει όλο το βουνό στη Νέα Αρτάκη.

Οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών είδαν τη φωτιά να καίει όλο το βράδυ, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δεν επέτρεψαν στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Διαβάστε αναλυτικά για την κατάσταση στην Εύβοια εδώ

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Βοιωτίας στον Κορινθιακό.

Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους.

Δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν έως και τα 9 μποφόρ.

07:17 Πρωτοφανείς εικόνες στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – ΕΚΑΒ και στρατός στήνουν σκηνές για τους ασθενείς

Νοσηλευτές, γιατροί και ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης όπου στήνονται σκηνές. Το μοναδικό ferry boat χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει επίσης ασθενείς. Μέσα στις σκηνές βρίσκονται και διασωληνωμένοι, ενώ κάποιοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

07:07 Ο χάρτης κινδύνου για τις πυρκαγιές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας).

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Θεσπρωτίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας)

06:59 Ο καιρός στα πύρινα μέτωπα

Δυστυχώς οι άνεμοι δεν θα εξασθενήσουν ούτε σήμερα ενώ υψηλές θα είναι και οι θερμοκρασίες. Ειδικότερα από τις 9πμ και μετά αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων στην Αλεξανδρούπολη με 5 και 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές μπορεί να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στην Εύβοια και τη Βοιωτία μπορεί οι άνεμοι να φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Από τις βραδινές ώρες περιμένουμε εξασθένηση, με την εικόνα να καλυτερεύει την Τετάρτη.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ

06:54 Φωτογραφία της NASA από τη μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

06:45 Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου – Μέχρι την αυλή έφτασαν οι φλόγες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολη, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον χώρο είναι καλύτερη.

Νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν μέχρι την αυλή του κτιρίου ενώ ακούγονταν και εκρήξεις πιθανόν από φιάλες οξυγόνου.

Ενενήντα από τους ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο επιβατικό πλοίο Αδαμάντιος Κοραής, το οποίο είναι και το μοναδικό πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος.

Το ferry boat που επιτάχθηκε αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου

06:37 Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα στην Αλεξανδρούπολη

05:10 Πλοίο μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο

Σε πλωτό νοσοκομείο στο οποίο φιλοξενούνται ήδη δεκάδες άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετατράπηκε το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής». Το πλοίο σύμφωνα με την ΕΡΤ θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς που θα μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπους.

05:05 Βλέπουν τις φλόγες από τα παράθυρα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συγκλονιστικό βίντεο των εργαζομένων από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου βλέπουν τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Εργαζόμενες στο νοσηλευτικό ίδρυμα τραβούν βίντεο με τα κινητά τους προκειμένου να δείξουν πόσο κοντά είναι, πλέον, οι φλόγες. Μια από αυτές, μάλιστα, ακούγεται έντρομη να λέει «ωχ Παναγία μου»!

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρησης εκκένωσης του νοσοκομείου.

04:40 Ανοιχτά τα γυμναστήρια στην Αλεξανδρούπολη για την υποδοχή του κόσμο

Το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ, το δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολής είναι ανοιχτά να υποδεχτούν κόσμο από τις περιοχές που εκκενώνονται.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανοιχτές είναι και οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκτάριου και της Μεταμόρφωσης Σωτήρος, ενώ άνοιξε και ην Ζαρίφειος Ακαδημία.

Κόσμος μπορεί να φιλοξενηθεί και στο αεροδρόμιο στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ ανοιχτή και η πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

04:15 Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς νεογνών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται οι διακομιδές ασθενών και νεογνών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων.

Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο.

04:05 Καίγονται σπίτια στον οικισμό Παλαγία της Αλεξανδρούπολης

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Παλαγίας στη  Αλεξουνδρούπουλη. Η περιοχή έχει εκκενωθεί μετά από σχετικό μήνυμα του 112.

03:00 Αναφορές για διακοπές ρεύματος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Χωρίς ρεύμα το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η εκκένωση το νοσοκομείου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρών. Οι ενήλικες ασθενείς θα μεταφερθούν, κατά πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

11 νεογνά διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Νωρίτερα, κλήθηκαν και παρέλαβαν με ΙΧ οι συγγενείς τους, όσους ασθενείς μπορούσαν να λάβουν εξιτήριο.

Επικεφαλής του συντονισμού είναι ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

02:55 Συγκλονιστικό βίντεο από drone

Συγκλονιστικό βίντεο από drone δημοσίευσε το e-evros.gr όπου φαίνεται πόσο κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.

02:50 Με λεωφορεία η εκκένωση από την κοινότητα Μάκρης Αλεξανδρούπολης

Με λεωφορεία από την κεντρική πλατεία της κοινότητας Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται η εκκένωση της περιοχής.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται ακόμα τέσσερις περιοχές, Ελαιώνα, Έννατο, Πεύκη, Άγιος Γεώργιος προς Αλεξανδρούπολη με ενεργοποίηση του 112.

02:30 Νέο 112 για εκκενώσεις τεσσάρων περιοχές

Εκκενώνονται τέσσερις ακόμα περιοχές: Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή προς Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με νέο μήνυμα από το 112.

02:00 Ηχησε ξανά το 112 στην Αλεξανδρούπολη

Σε ετοιμότητα καλούνται να είναι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης με μήνυμα που εστάλη από το 112.

Η φωτιά πλησιάζει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση προς την θάλασσα.

01:30 Η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής «Αλίκη»

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης (e-evros) το μέτωπο της φωτιάς πέρασε από το πεδίο βολής «Αλίκη» και κατευθύνεται προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα επικαλούνται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη όπου στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις.

Ο διοικητής χαρακτήρισε ασύλληπτη την ταχύτητα της φωτιάς.

Νωρίτερα το e-evros είχε μεταδώσει ότι όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παραστούν στις μονάδες τους.

00:40 Σε ετοιμότητα για τον Ιασμο στη Ροδόπη

Νέο μήνυμα προς του κατοίκους της κωμόπολης του Ιάσμου εστάλη από το 112, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

00:25 Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τον Άβαντα Αλεξανδρούπολης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι στο χωριό Άβαντας στην Αλεξανδρούπολη.

00:05 Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα Λάβαρα Έβρου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στα Λάβαρα Έβρου.

11:50 Εκκενώνονται άλλες δύο περιοχές στη Βοιωτία 

Εφιαλτική ήταν η Δευτέρα, τι συνέβη στα πύρινα μέτωπα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη με τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Μελία να μαίνεται, ενώ καίγεται ξανά το δάσος της Δαδιάς, όπως είχε γίνει και το περσινό καλοκαίρι.

Οι νεότερες εξελίξεις σε σχέση με τις φωτιές στον Έβρο είναι ότι εκκενώνεται το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό Άβαντας αφού άλλαξε η κατεύθυνση των ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε στις 21:40 τη Δευτέρα και η μεταφορά των ασθενών, γίνεται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό τον σκοπό.

Η εκκένωση αποφασίστηκε γιατί οι καπνοί γύρω από την πόλη δημιουργούν έντονα προβλήματα, ειδικά στους ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρονται σε διάφορα νοσοκομεία, όπως της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Καβάλας, του Διδυμότειχου, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους και τον τόπο κατοικίας τους.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τον οικισμό Παλινοστούντων Παλαγίας, το οποίο καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Για τον συγκεκριμένο οικισμό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί προληπτικά, όπως και οι οικισμοί σε Πυλαία, Μελία, Κοίλα και Κίρκη.

Τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβη αργά το βράδυ στον Έβρο.

Κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ , έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από το πρωί της Τρίτης 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών θα αναλάβουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των ν. Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του ν.Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Κάηκαν σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό στη Ροδόπη

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά και στη Ροδόπη, όπου κάηκαν σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό. Η φωτιά στην περιοχή ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ έχει δοθεί εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της κωμόπολης του Ιάσμου να εκκενώσουν την περιοχή αφού η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη φωτιά στη Ροδόπη προκαλούν τρόμο.

Επτά περιοχές εκκενώθηκαν στην Καβάλα – Κάηκαν σπίτια σε τρία χωριά, τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Πυρκαγιά στην περιοχή Διαλεκτό Καβάλας ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, εκκενώθηκαν επτά περιοχές, ενώ τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα σπίτια έχουν καεί σε Αβραμυλιά, Δαμασκηνιά και Διαλεκτό.

Δύο τα μέτωπα στη Βοιωτία

Δύο είναι τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική στη Βοιωτία. Η φωτιά στον Πρόδρομο – Παραλία Σαράντι ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας.

Η άλλη φωτιά που μαίνεται στη Βοιωτία ξεκίνησε από τον οικισμό Λαζαρέϊκα πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα και οι ισχυροί άνεμοι πολύ γρήγορα οδήγησαν την πυρκαγιά να αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρά το γεγονός ότι το μέτωπό της φωτιάς ήταν σε πλαγιές με πολύ χαμηλή βλάστηση, οι άνεμοι στην περιοχή, που έπνεαν 8 και 9 μποφόρ, οδηγούσαν τις φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα «εκτός από τους δυο οικισμούς Ταρσό και Καρυώτη που απεστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθούν άλλοι δυο. Ο οικισμός Άγιος Αθανάσιος και ο οικισμός Παναγιά Καλαμιώτισσα που είναι και μεγαλύτερος. Έτσι έχουν εκκενωθεί συνολικά 4 οικισμοί, καθώς η πορεία της φωτιάς κατευθυνόταν προς αυτούς.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγκαλέγκα που «ακόμη και τώρα η ένταση των ανέμων είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δεν επιτρέπει ουσιαστική παρέμβαση στις επίγειες δυνάμεις».

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στα Ψαχνά της Εύβοιας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η φωτιά συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της, απειλεί κατοικημένες περιοχές και δίνεται μάχη να μην μπει στο δάσος.

Μέσω του 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν Νέα Αρτάκη και Βατώντας με κατεύθυνση προς τη Χαλκίδα.

Είκοσι άτομα απεγκλωβίστηκαν λόγω της φωτιάς στην Κύθνο

Από την παραλία του Σκύλου στην Κύθνο απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα με ιδιωτικά σκάφη, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024