Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Βοιωτία - Απεγκλωβισμός 60 ατόμων με σκάφη από την παραλία Σαράντη

Φωτιά στη Βοιωτία – Απεγκλωβισμός 60 ατόμων με σκάφη από την παραλία Σαράντη

Νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός ένας βοσκός

Μαίνεται η φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή το πρωί της Δευτέρας (21/8).

Εξήντα άτομα απομακρύνθηκαν από την παραλία Σαράντη μέσω δύο αλιευτικών σκαφών που βρίσκονταν σε επιφυλακή, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε προς τα εκεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα νεκρός εντοπίστηκε ένας 80χρονος βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις ενώ το σώμα του έφερε εγκαύματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η φωτιά.

Άνεμοι έως 9 μποφόρ – Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση της φωτιάς. Αυτή την ώρα γίνονται ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα προκειμένου η πυρκαγιά να μην φτάσει στα σπίτια του οικισμού.

Ο αντιδήμαρχος Θήβας, μιλώντας στο δελτίο του MEGA είπε πως τη μάχη με τη πύρινο μέτωπο τη δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές.

«Ξεκίνησε το πρωί για άγνωστο λόγο. Οι άνθρωποι στα χωριά με αυτοθυσία προστατεύουν την περιουσία τους. Δεν ακούνε στο 112. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα».

Μήνυμα στους κατοίκους και τους παραθεριστές της παραλίας Σαράντη για να απομακρυνθούν προς Θίσβη εστάλη από το 112, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα προσέγγισαν το μέτωπο της φωτιάς. Από αέρος σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δυσκολεύονται τα εναέρια μέσα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός βρίσκεται στο Σαράντη και μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η εντολή εκκένωσης της περιοχής έχει πραγματοποιηθεί, ενώ προληπτικά έχει ειδοποιηθεί και το Λιμενικό.

«Φυσάει ο αέρας ακόμα δυνατά. Υπάρχουν εναέρια μέσα, δυσκολεύονται να επιχειρήσουν», είπε.

Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του radiothiva.gr, η φωτιά έφτασε τα όρια της παραλίας Σαράντη, η οποία «πνίγεται» από τους πυκνούς καπνούς, ενώ το κάμπινγκ που βρισκόταν στο σημείο κάηκε.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 7 οχήματα με 11 αστυνομικούς – που ενισχύονται διαρκώς -, η οποία από τις 11:00 π.μ. προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες πως κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δήμαρχος Θήβας: «Κάποιοι έκαναν εργασίες»

Απειλείται ένα τμήμα του οικισμού του Σαραντίου, προσπαθούμε να καταστείλουμε τη φωτιά και με υδροφόρες του Θήβου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Η φωτιά ξεκίνησε επειδή κάποιοι έκαναν εργασίες στον οικισμό των Χωστίων, δυστυχώς, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος. Ο οικισμός ξεπερνά τα 800 άτομα το καλοκαίρι δήλωσε ο κ. Αναστασίου.

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα είναι σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά στη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, για την απομάκρυνση πολιτών εφόσον απαιτηθεί.

Στο έργο της εκκένωσης συμβάλλουν δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούν τους πολίτες να απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024