Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Ασπρόπυργο σε τρεις διαφορετικές εστίες - Ήχησε το 112, καίγεται αποθήκη χημικών

Φωτιά στον Ασπρόπυργο σε τρεις διαφορετικές εστίες – Ήχησε το 112, καίγεται αποθήκη χημικών

Ανησυχία για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς βρίσκεται κοντά σε οικοπεδικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Το έργο της κατάσβεσης εκτός από τα πολλαπλά μέτωπα δυσχεραίνουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης οι φωτιές ξέσπασαν μέσα σε περίπου μισή ώρα.


Η πιο δύσκολη από τις τρεις εστίες της φωτιάς φαίνεται πως είναι στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Ασπρόπυργο.

Μάλιστα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πρόκειται για βιομηχανική ζώνη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας να εκκενώσουν προς Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε η «φωτιά πλησίασε αρκετά στο νοσοκομείο».

Στις φλόγες αποθήκη χημικών

Σε εικόνες που μετέδωσε το MEGA φαίνεται μία αποθήκη χημικών στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη Ασπροπύργου να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο για να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους της συγκεκριμένης επιχείρησης ή και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της αστυνομίας για να αποκλείσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού υπάρχουν φόβοι για εκρήξεις καθώς καίγονται εύφλεκτα υλικά.

Επίσης, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς πυκνοί και τοξικοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.


Ακόμα υπάρχει ανησυχία για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της φωτιάς

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων: στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Όδου, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο.

Επίσης, τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο όπως φαίνεται από την Αθήνα

Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος φωτιάς, σήμερα, Τρίτη

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023, η Αττική είναι ανάμεσα στις περιοχές, στις οποίες προβλέπεται  ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Ειδικότερα για σήμερα Τρίτη στην κατηγορία κινδύνου βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Θεσπρωτίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε γενική επιφυλακή τίθεται το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024