Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Στην πολιτική προστασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιά: Στην πολιτική προστασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα γραφεία της Πολιτικής προστασίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χώρα να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με επικίνδυνα μέτωπα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ήδη μετράμε πολλούς νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Αρκετά μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα με τις καιρικές συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους να επιβαρύνουν την κατάσταση και να καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ούτως ή άλλως έχουν διασπαστεί αφού τα μέτωπα είναι πολλά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Συνδρομή από την ΕΕ

Ενδεικτικό της δυσκολίας της κατάστασης είναι ότι η Κομισιόν στέλνει επιπλέον βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα σήμερα αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη του στόλου rescEU από Κροατία, Γερμανία και Σουηδία, ένα ελικόπτερο Blackhawk, 58 πυροσβέστες και εννέα δεξαμενές νερού από την Τσεχία.

Ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη και 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τη Ρουμανία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024