Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιβάν Μπρίνιτς εμπιστευτικό: Αυτός είναι ο 22χρονος εξτρέμ που έβαλε στη «μηχανή» του ο Ολυμπιακός

Ιβάν Μπρίνιτς εμπιστευτικό: Αυτός είναι ο 22χρονος εξτρέμ που έβαλε στη «μηχανή» του ο Ολυμπιακός

Ο Ιβάν Μπρίνιτς είναι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, με τον Κροάτη να είναι ο «εκλεκτός» των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, για τα άκρα της επίθεσης των «ερυθρόλευκων». Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 22χρονο άσο.

Ο Ολυμπιακός οδεύει προς το «κλείσιμο» μίας πολύ σημαντικής εβδομάδας -ίσως της σημαντικότερης όλης της χρονιάς- καθώς πέρα από την εξασφάλιση της συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τον Σεπτέμβρη και μετά (που ήταν ένα από τα ζητούμενα του καλοκαιριού), προχώρησε και σε μαζικές προσθήκες ποδοσφαιριστών για τους οποίους, Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ήθελαν να φέρουν στην ομάδα του Πειραιά.

Μετά την ανακοίνωση του Σκάρπα σειρά πήρε ο Μπρίνιτς, ενώ χθες (19/08) ανακοινώθηκε και ο Σαντιάγκο Έσε. Πλέον αυτό που απομένει είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα να μπει στο αεροπλάνο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρει την χρυσή οικονομική «τομή» με την Βελέζ Σάρσφιλντ για την απόκτηση του παίκτη.

Για τον Σκάρπα δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά, το μοναδικό που αποτελεί ζητούμενο για τον 29χρονο Βραζιλιάνο είναι να εμφανίσει στον Ολυμπιακό τον παίκτη που βλέπαμε στο Brasileirao με την Παλμέιρας. Αν το κάνει τότε όλα θα δρομολογηθούν ανάλογα. Γι’ αυτό θα εστιάσουμε στο αγωνιστικό προφίλ του πολλά υποσχόμενου 22χρονου Ιβάν Μπρίνιτς και θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τι θα προσφέρει στα άκρα της επίθεσης της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

«Ανδρώθηκε» στη Χάιντουκ

O Ιβάν Μπρίνιτς «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία του έδωσε και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στις 24 Απριλίου του 2020 σε ηλικία 18 ετών. Την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας (2019/20), αγωνίστηκε σε 7 αναμετρήσεις μοιράζοντας 1 ασίστ. Την επόμενη σεζόν (2020/21) ενώ υπολογίζονταν κανονικά οι πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Χάιντουκ δεν τον βοήθησαν με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 201′ λεπτά. Ωστόσο σ’ αυτά έφτιαξε δύο γκολ στους συμπαίκτες του.

Με το μέλλον του να είναι δυσοίωνο στην Χάιντουκ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ντουκοπόλιε και την δεύτερη κατηγορία της Κροατίας ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, με την απόφαση του να αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από σωστή. Στον ένα χρόνο παραμονής του στην Ντουκοπόλιε, ο Μπρίνιτς είχε συμμετοχή σε 17 τέρματα (11 γκολ και 6 ασίστ) σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζω πως πρόκειται για εξτρέμ.

Αυτά είδε η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (16) στην Σλοβενία, Μάριμπορ και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή από την Ντουκοπόλιε. Χωρίς καθυστέρηση ο Μπρίνιτς έδειξε το πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι, καθώς στην πρώτη του πλήρης σεζόν με την Μάριμπορ (σε επίπεδο πρωταθλήματος) είχε 7 γκολ και άλλες 10 ασίστ σε 34 συμμετοχές. Ενώ, συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με την Μάριμπορ πραγματοποίησε 53 συμμετοχές, με 10 γκολ και 15 ασίστ.

Βελτιώθηκε πολύ στη Μάριμπορ

Πληροφορίες από τη Σλοβενία, κάνουν λόγο πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βελτιώθηκε πολύ και με ταχύτατο ρυθμό στη Μάριμπορ, ενώ τόνισαν πως έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα αναφέρουν πως είναι πολύ γρήγορος και ένα από τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν είναι η ικανότητα του να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση με την μπάλα. Αυτό ωστόσο είναι εύκολα να διαπιστωθεί από τους αριθμούς του, καθώς ο Μπρίνιτς ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με μέσο όρο 2.73 ντρίμπλες το παιχνίδι στο πρωτάθλημα Σλοβενίας.

Επίσης, κάτι που τονίστηκε δεόντως επικαλούμενος τις ίδιες πληροφορίες είναι η καλή του τεχνική κατάρτιση και οι δημιουργικές του ικανότητες. Αγωνιζόμενος κατά κύριο λόγο στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και όντας δεξιοπόδαρος, ο Μπρίνιτς «λατρεύει» να κινείται κεντρικά και να «μοιράζει ασίστ» κατά την διάρκεια του ματς. Έχοντας 3.26 πάσες προς την επίθεση ανά παιχνίδι αλλά και 0.68 πάσες κλειδιά. Μπορούμε λοιπόν να πούμε με ασφάλεια πως ο Ολυμπιακός προσθέτει στην εξίσωση του έναν «winger» με πλουραλισμό στο παιχνίδι του.

Τέλος, ο Μπρίνιτς αρέσκεται στο να πατάει περιοχή, καθώς πέρυσι είχε σχεδόν τέσσερις (3.99) επαφές στην περιοχή του πέναλτι ανά παιχνίδι, εκτελεί με ποσοστό 45.16% στις 2.35 τελικές που βρίσκει ανά ενενηντάλεπτο ενώ είχε 0.41 xgoals + xassists, δηλαδή χρειαζόταν περίπου δύο παιχνίδια για να συμμετάσχει σε κάποιο τέρμα της Μάριμπορ, είτε ως σκόρερ είτε ως δημιουργός.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024