Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσωπικότητες που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και ακόμα... αγνοούνται

Προσωπικότητες που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και ακόμα… αγνοούνται

Πορνοστάρ, τραγουδιστές, ηθοποιοί, κληρονόμοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, πολιτικοί και επιχειρηματίες που χάθηκαν τα ίχνη τους, έτσι ξαφνικά.

Κάποιες/οι είχαν φτάσει ήδη στο απόγειό τους, ενώ άλλοι βρίσκονταν στο ξεκίνημα. Αρκετούς τους γνώριζε όλος ο πλανήτης, ενώ άλλοι είχαν καταφέρει να φτιάξουν «όνομα» στη χώρα τους ή στους οπαδούς τους. Άλλοι όφειλαν η φήμη στους γονείς τους και κάποιοι ήλπιζαν ότι θα διέγραφαν μια πορεία προς τη δόξα.

Για εμάς που διαβάζουμε τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων, όμως, παραμείνει μυστήριο μετά από χρόνια, ακόμα και δεκαετίες, τι συνέβη σε διάσημους που η ζωή τους δεν τερματίστηκε, αλλά δεν είδε ποτέ η ανθρώποτητα κάποιο ίχνος ζωής αυτών των ανθρώπων.

Πορνοστάρ, τραγουδιστές, ηθοποιοί, κληρονόμοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, πολιτικοί και επιχειρηματίες που χάθηκαν τα ίχνη τους, έτσι ξαφνικά.

Γούντς: Το φαινόμενο της Χρυσής Εποχής του πορνό

Ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην χρυσή εποχή της πορνογραφίας στις ΗΠΑ, πρωταγωνιστώντας στη τεράστια εισπρακτική επιτυχία «Debbie Does Dallas» το 1978. Εκείνη τη χρονιά ήταν μόλις 23 ετών.

Ωστόσο, η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το όνομά της άρχισε να την επηρεάζει, δίχως να έχει προβλέψει τις κοινωνικές συνέπειες που συνόδευαν την καριέρα μιας πορνοστάρ, όπως η εντύπωση που θα έκανε στο οικογενειακό της περιβάλλον. Απογοητευόταν από τον κόσμο που την αναγνώριζε και την επιδοκίμαζε πλέον ως πορνόσταρ, ενώ μονίμως ανησυχούσε για τις πολιτικές αγωγές που έκαναν εναντίον της. Το «Debbie Does Dallas» θα ήταν η μόνη ταινία της.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Το 1986 η Γουντς δηλώθηκε αγνοούμενη καθώς είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνη και έγιναν έρευνες για να την βρουν. Μετά από πολλά χρόνια, στο ντοκυμνατέρ για τη σκοτεινή πλευρά του πορνό και τις συνθήκες εξαφάνισης της Αμερικανίδας «Debbie Does Dallas Uncovered» αναφέρθηκε πως η κοπέλα ζούσε μια συνηθισμένη ζωή στο Des Moines, στην περιοχή της Αϊόβα και ήθελε να μην έχει περαιτέρω εμπλοκή, ούτε δημοσιότητα σχετικά με την προηγούμενη καριέρα της.

Γκλέν Μίλερ: Το αστέρι της σουίνγκ σταμάτησε να φωτίζει

Ο Αμερικανός τρομπονίστας είχε σημειώσει τις καλύτερες πωλήσεις από το 1939 έως το 1942, διευθύνοντας μια από τις πιο γνωστές μεγάλες μπάντες στις ΗΠΑ την εποχή που κυριαρχούσε η σουίνγκ. Το 1942 ο Μίλερ εθελοντικά προσχώρησε στον αμερικανικό στρατό για να διασκεδάσει τα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καταλήγοντας με τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Στις 15 Δεκεμβρίου 1944, ενώ πετούσε προςτο Παρίσι, το αεροσκάφος του Μίλερ εξαφανίστηκε σε κακές καιρικές συνθήκες πάνω από τη Μάγχη. Του απονεμήθηκε μετά θάνατο το μετάλλιο του Χάλκινου Άστρου.

Που πήγε με το σκαθάρι της Connie;

Η δουλειά της Connie Converse συγκαταλέγεται στις πρώτες γνωστές ηχογραφήσεις στο είδος μουσικής τραγουδιστή-τραγουδοποιού, από τη δεκαετία του 1950. Δραστηριοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1950, αλλά αντιμετώπισε την αντίθεση των γονιών της με τον πατέρα να αποφασίζει να μην ακούσει ποτέ ξανά τραγούδι της μέχρι τον θάνατό του.

Η μόνη γνωστή δημόσια εμφάνισή της ήταν μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνιση το 1954 στο The Morning Show στο CBS με τον Walter Cronkite. Το 1956, ηχογράφησε ένα άλμπουμ για τον αδελφό της, Phil, με τίτλο Musicks. Ωστόσο η Converse είχε απογοητευτεί προσπαθώντας να πουλήσει τη μουσική της στη Νέα Υόρκη. Εκείνη τη χρονιά, μετακόμισε στο Ann Arbor του Μίσιγκαν, όπου ο αδελφός της Philip Converse ήταν διακεκριμένος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Εκεί, εργάστηκε ως γραμματέας και στη συνέχεια ως συγγραφέας και αρχισυντάκτρια του Journal of Conflict Resolution το 1963. Το 1974 θα πήγαινε στο ετήσιο οικογενειακό ταξίδι σε μια λίμνη, αλλά εκείνη αφού μάζεψε τα υπάρχοντά της, τα φόρτωσε στο Volkswagen Beetle εξαφανίστηκε. Δεν έμαθε ποτέ κανείς τι της συνέβη.

Διπλωμάτης, πράκτορας και σωτήρας των Εβραίων

Ο Ραούλ Βάλενμπεργκ έχει περάσει στην ιστορία για τις προσπάθειές του να σώσει Εβραίους που προορίζονταν για το Άουσβιτς.

Είναι γνωστός για τη διάσωση δεκάδων χιλιάδων Εβραίων στην Ουγγαρία κατά το Ολοκαύτωμα, καθώς ως ακόλουθος στη σουηδική πρεσβεία στη Βουδαπέστη μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 1944 έβγαλε διαβατήρια και έκρυψε Εβραίους σε κτήρια που αποτελούσαν σουηδικό έδαφος.

Τα διαβατήρια αυτά ήταν τα περίφημα «Schutz-Pass», που ήταν ουσιαστικά ταυτότητες που παρείχαν στους Ούγγρους Εβραίους προστασία υπό τη σημαία της ουδετερότητας της Σουηδίας στον πόλεμο. Υπολογίζεται ότι έσωσε τις ζωές 15.000 Εβραίων με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, ο Βάλενμπεργκ ήταν παράλληλα και πράκτορας των αμερικανικών υπηρεσιών στην Ουγγαρία. Το 1945 συνελήφθη από τα σοβιετικά στρατεύματα για κατασκοπεία και έκτοτε… εξαφανίστηκε. Οι σοβιετικές αρχές δήλωσαν ότι το 1957 ότι ο Σουηδός είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Άντε να πάρεις αλήθεια.

Ο συγγραφέας σε σύγχυση

Βαθύτατα επηρεασμένος από τον T. S. Eliot, ο Hart Crane ήταν αφοσιωμένος στον αμερικανικό ποιητικό μοντερνισμό, με τη «Γέφυρα» να είναι το πιο φιλόδοξο έργο του. Το 1931 επισκέφτηκε το Μεξικό όπου συνέχισε να πίνει ενώ υπέφερε από κατάθλιψη. Εξακολουθούσε να αισθάνεται αποτυχημένος, εν μέρει επειδή άρχισε ξανά να επιδίδεται σε «ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες» παρά το γεγονός ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη πρώην σύζυγο ενός φίλου του.

Επιστρέφοντας, το 1932, στη Νέα Υόρκη με το ατμόπλοιο Orizaba, ξυλοκοπήθηκε διότι παρενόχλησε σεξουαλικά ένα μέλος του πληρώματος. Λίγο πριν το μεσημέρι της 27ης Απριλίου 1932, ο Κρέιν πήδηξε στη θάλασσα στον Κόλπο του Μεξικού. Αν και είχε πιει πολύ και δεν άφησε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας, πολλοί λένε ότι είχε αυτοκτονικές διαθέσεις, ενώ είχε συγκλονιστεί και από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του. Αρκετοί ανέφεραν ότι αναφώνησε «Αντίο, σε όλους!» πριν πέσει στη θάλασσα. Ωστόσο, το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Μήπως είδε κανείς τη κόρη του μεγιστάνα;

Η Dorothy Harriet Camille Arnold ήταν κόρη του Αμερικανού μεγιστάνα και εισαγωγέα εκλεκτών προϊόντων Francis R. Arnold, στο Μανχάταν στις αρχές του 20ου αιώνα. Μετά την αποφοίτησή της από το κολλέγιο επέλεξε να γίνει συγγραφέας.

Το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου 1910, η Άρνολντ ενημέρωσε τη μητέρα της ότι σκόπευε να πάει να ψωνίσει ένα φόρεμα που θα φορούσε για το πάρτυ που θα γινόταν για την μικρότερη αδελφή της. Έπειτα έφυγε από το σπίτι της οικογένειας γύρω στις 11 π.μ. και δεν επέστρεψε ποτέ.

Slim Wintermute – Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας χάθηκε στο γιώτ

Ο Αμερικανός Slim Wintermute έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ με τους Detroit Eagles της National Basketball League. Υπηρέτησε επίσης ως παίκτης, αλλά και ροπονητής στους Portland Indians της Pacific Coast Professional Basketball League. Εκλέχτηκε στο Sports Hall of Fame του Όρεγκον το 1980.

Μετά την καριέρα του στο μπάσκετ, ο Wintermute εργάστηκε για την Boeing.

Στις 21 Οκτωβρίου 1977, ο Wintermute ξεκίνησε με το γιοτ του από το Portage Bay στο Lake Union του Σιάτλ, αλλά δεν επέστρεψε. Το σκάφος του βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα, με έναν από τους φίλους του Wintermute να κοιμάται στο σκάφος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Slim ήταν ακόμα ζωντανός όταν ο ίδιος πήγε για ύπνο. Το πτώμα του πάντως δεν βρέθηκε ποτέ.

Η ψυχεδελική τραγουδίστρια που έκανε οτοστόπ

H Σκωτσέζα McKechnie γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Αφού διάβασε την ποίησή της σε λαϊκά κλαμπ στο Εδιμβούργο, γνώρισε τον μουσικό Robin Williamson, αλλά κλέφτηκε με τον Bert Jansch στην εφηβεία της. Τελικά ο τελευταίος, αφού την εγκατέλειψε φεύγοντας στο Μαρόκο, εκείνη επέστρεψε στον Williamson.

Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1960 συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του ψυχεδελικού συγκροτήματος Incredible String Band, το οποίο είχε ιδρύσει ο Williamson. Είχε τραγουδήσει μάλιστα στο Woodstock τον Αύγουστο του 1969. Ωστόσο, μέχρι το 1972 είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα, ενώ τερματίστηκε και η σχέση της με τον Williamson.

Μετά από πολλά χρόνια επισκέφτηκε το Εδιμβούργο το 1986 για να δει την οικογένειά της, αλλά τα ίχνη της χάθηκαν το 1990. Σύμφωνα με την αδερφή της, βρισκόταν στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, αναρρώνοντας από μια χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα, όμως, με τον δημοσιογράφο Μαρκ Έλεν τη τελευταία φορά εθεάθη να κάνει οτοστόπ στην έρημο της Αριζόνα το 1987.

Ο άσσος του NBA που χάθηκε στην Ουγκάντα

Ο Τζον Μπρίσκερ ήταν ένας από τους πιο ασταθείς και ενίοτε βίαιους παίκτες του αμερικανικού μπάσκετ. Σύμφωνα με τον συμπαίκτη του στους Condors, Charlie Williams, «Ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά αν έλεγες κάτι λάθος στον τύπο, είχες την αίσθηση ότι θα έβαζε το χέρι στη τσάντα του, θα έβγαζε ένα όπλο και θα σε πυροβολούσε». Τα μίντια, μάλιστα, τον απεικόνιζαν να φοράει δύο εξάσφαιρα.

Τον Μάρτιο του 1978, ο Brisker ταξίδεψε στην Ουγκάντα για να ξεκινήσει μια «επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών». Η τελευταία επιβεβαιωμένη επικοινωνία από τον ίδιο ήταν στις 11 Απριλίου 1978, όταν τηλεφώνησε στη κοπέλα του στο Σιάτλ. Είναι άγνωστο τι απέγινε.

Οι πρώην συμπαίκτες του στους Super Sonics υπέθεσαν ότι σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε ως μισθοφόρος ή πυροβολήθηκε σε σύγκρουση στην Ουγκάντα. Κηρύχθηκε ερήμην νεκρός στις 29 Μαΐου 1985, από τον ιατροδικαστή ώστε να τακτοποιηθεί η περιουσία του. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο Μπρίσκερ είχε ταξιδέψει στην Αφρική, με εκπρόσωπό του να αναφέρει ότι «ουσιαστικά, δεν τον θεωρούμε νεκρό».

Η κόρη της Ρομίνα Πάουερ θα «λείψει για κάνα δυο μέρες»

Η όμορφη 24χρονη ηθοποιός Ιλένια Καρίζι ήταν η μεγαλύτερη κόρη των γνωστών Ιταλών τραγουδιστών Αλ Μπάνο και Ρομίνας Πάουερ. Όταν σπούδαζε στο King’s College του Λονδίνου φλέρταρε με την ιδέα να ταξιδέψει μόνη της με ένα σακίδιο στη πλάτη. Αφού πούλησε όλα της τα υπάρχοντα, για να μαζέψει χρήματα, ξεκίνησε από τη Νότια Αμερική, και αφού πέρασε μερικούς μήνες στο Μπελίζ, αποφάσισε να φύγει με λεωφορείο για την Νέα Ορλεάνη μετά τα Χριστούγεννα του 1993.

Ο αδερφός της αποφάσισε να της κάνει έκπληξη και να την επισκεφτεί κατά την διάρκεια των εορτών. Μετέβη οδικώς στις 27 Δεκεμβρίου στο χωριό Χόπκινς, όπου είχε την πληροφορία ότι βρισκόταν η Ιλένια, και άρχισε να ψάχνει για εκείνη πόρτα-πόρτα. Κατάφερε να μάθει ότι είχε περάσει με λεωφορείο τα σύνορα με το Μεξικό. Αλλά άργησε 24 ώρες, καθώς η Ιλένια βρισκόταν καθοδόν για τη Νέα Ορλεάνη.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, η Ιλένια έφτασε στην Νέα Ορλεάνη και κατέλυσε στο κακόφημο ξενοδοχείο «Le Dale», στη κεντρική συνοικία της πόλης όπου συγκεντρώνονταν άστεγοι και πλανόδιοι μουσικοί. Η Ιλένια δεν ήταν όμως μόνη της, καθώς την συνόδευε ο 44χρονος έγχρωμος κορνετίστας, Αλεξάντερ Μασάκελα. Στην κατάθεσή της στην αστυνομία η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Σίντι Ντέιλ αναφέρε πως ο Μασάκελα ήταν αυτός που πλήρωνε το δωμάτιο με πενηντοδολάρα, που πιθανώς του έδινε η Ιλένια, και ότι έφευγαν κάθε πρωί στις 10:00 και γυρνούσαν στις 18:00.

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου του 1994 η Ιλένια, φορώντας ένα μακρύ λουλουδάτο φόρεμα και ένα τζάκετ, πλησίασε χαμογελαστή τη ρεσεψιόν και αφού χαιρέτισε είπε: «Μπορεί να λείψω για κάνα δυο μέρες». Είχε αφήσει πίσω της το σακίδιό της, τα ρούχα, τις ταυτότητες και όλα τα έγγραφα. Έκτοτε δεν την ξαναείδε κανείς.

Είδε κανείς τον πρωθυπουργό;

Ο Χάρολντ Έντουαρντ Χολτ ήταν ο 17ος πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Εγινε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 1966, επικεφαλής των Φιλελευθέρων ήταν από τους στενούς εταίρους του Αμερικανού προέδρου Λύντον Τζόνσον και υποστηρικτής του Πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο Χολτ αγαπούσε τον ωκεανό, ιδιαίτερα το ψαροντούφεκο, και είχε εξοχικές κατοικίες στο Portsea της Βικτώριας και στον κόλπο Bingil του Κουίνσλαντ.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1967, ενώ επέστρεφε με φίλους του στο σπίτι του στο Portsea, τους έπεισε να σταματήσουν στην απομακρυσμένη παραλία Cheviot για μπάνιο πριν από το μεσημεριανό. Έλεγε ότι «γνώριζε αυτή την παραλία σαν τη παλάμη του».

Ωστόσο, ο Χολτ κολύμπησε σε βαθειά νερά και μάλλον τον παρέσυραν τα ρεύματα.  Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Χολτ υπερεκτίμησε τις κολυμβητικές του ικανότητες, αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας βέβαια πάντα υπάρχουν… ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός της Αυστραλίας που πέθανε στην εξουσία.

Με πληροφορίες/φωτογραφίες από Wikipedia

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024