Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Είμαστε κοντά στην ανακατάληψη της Μπαχμούτ λέει το Κίεβο

Ουκρανία: Είμαστε κοντά στην ανακατάληψη της Μπαχμούτ λέει το Κίεβο

H Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους κοντά στο Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ένα από τα επίκεντρα της αντεπίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της χώρας.

«Στον τομέα του Μπαχμούτ, την περασμένη εβδομάδα απελευθερώθηκαν 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συνολικά, έχουν απελευθερωθεί 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη νότια πτέρυγα του τομέα του Μπαχμούτ», μιας πόλης που καταλήφθηκε το Μάιο από την Ρωσία, δήλωσε η υφυπουργός, Χάνα Μαλιάρ, στην ουκρανική τηλεόραση.

«Ήταν σημαντικό για τον εχθρό να εκτρέψει τις δυνάμεις μας προς άλλες κατευθύνσεις, έτσι δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίθεση στον τομέα Μπαχμούτ», αναφέρεται στην ανακοίνωηση του Κιέβου.

Ο στρατός του Κιέβου είχε σημειώσει κέρδη σε δύο χωριά στο νότιο μέτωπο, αλλά επίσης επιβεβαίωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ενισχύονται και στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου κοντά στη Χερσώνα.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία καταδίκασε τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ρωσίας, μία ημέρα αφού ρωσικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά κατά εμπορικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 13 Αυγούστου στη Μαύρη Θάλασσα, σχετικά με το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου Sukru Okan που έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

«Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλα πρότυπα διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παράδειγμα της εσκεμμένης πολιτικής της Ρωσίας, του να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024