Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έντι Ράμα: Έντονες αντιδράσεις από ανάρτησή  του για την άνοδο του τουρισμού στην Αλβανία

Έντι Ράμα: Έντονες αντιδράσεις από ανάρτησή του για την άνοδο του τουρισμού στην Αλβανία

Η σύγκριση με το μεταναστευτικό κύμα από τη χώρα το 1991.

Σάλος έχει προκληθεί με ανάρτηση του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος ειρωνεύτηκε τους ιταλούς τουρίστες που φτάνουν στην Αλβανία για διακοπές, χρησιμοποιώντας μια εικόνα από το πλοίο «Vlora», όταν χιλιάδες Αλβανοί εγκατέλειπαν τη χώρα για να πάνε στο γειτονικό της κράτος.

H Αλβανία έχει αναδειχθεί φέτος σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Σε άρθρο της Corriere della Sera, το ιταλικό μέσο γράφει ότι, ο Έντι Ράμα μπορεί να πανηγυρίζει καθώς πολλοί είναι οι τουρίστες που προτιμούν φέτος την Αλβανία για τις διακοπές τους λόγω του συνδυασμού των ειδυλλιακών προορισμών και των χαμηλών τιμών σε σχέση με τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Όπως επισημαίνει η Corriere, «το φαινόμενο δεν είναι μόνο ιταλικό, αλλά ευρωπαϊκό», με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και στη βενζίνη να έχει αναγκάσει το 41% των Ιταλών να μην κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές.

Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Έντι Ράμα

Ο Έντι Ράμα έκανε μία ανάρτηση στα social media ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες όπου προσπάθησε να συγκρίνει τη μαζική μετανάστευση Αλβανών προς την Ιταλία το 1991 με το τουριστικό κύμα που φτάνει στη χώρα του φέτος. Έγραψε χαρακτηριστικά πως το «1991: Αλβανοί φεύγουν για την Ιταλία. 2023: Ιταλοί φεύγουν για την Αλβανία, για διακοπές».

View this post on Instagram

A post shared by Edi Rama (@ediramaal)

Στο στιγμιότυπο που ανέβασε ο Αλβανός πρωθυπουργός από το 1991, καταγράφεται η στιγμή που χιλιάδες Αλβανοί προσπαθούσαν να επιβιβαστούν στο φορτηγό πλοίο Vlora για να μεταναστεύσουν στην Ιταλία.

Οι αρχές, μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα πλήθη είχαν ανοίξει πυρ, κάτι όμως που δεν εμπόδισε 20.000 άνθρωποι να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό το Μπάρι. Πριν καν φτάσουν στην Ιταλία, η κυβέρνηση είχε κηρύξει τις ακτές της Αδριατικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ειδοποίησε πως θα γίνονταν απελάσεις όσων πατούσαν επί ιταλικού εδάφους. Όσο πλησίαζε το πλοίο στο λιμάνι, επιβάτες άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα, με τους λιμενικούς να πυροβολούν και 12 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024