Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλαισία: Με φυλάκιση απειλούνται όσοι φορούν ή πωλούν ρολόγια Swatch στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Μαλαισία: Με φυλάκιση απειλούνται όσοι φορούν ή πωλούν ρολόγια Swatch στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Στη Μαλαισία απαγορεύεται επίσης κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε κουτιά, χαρτί περιτυλίγματος, αξεσουάρ ή άλλα αντικείμενα

Όσοι φορούν η πωλούν ρολόγια της ελβετικής μάρκας Swatch με χρώματα που παραπέμπουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ θα τιμωρούνται στο εξής με φυλάκιση τριών ετών στη Μαλαισία, αποφάσισε την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας, ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Σαββάτου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του πρωθυπουργού Ανουάρ Ιμπραχίμ.

Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ αντιμετωπίζει διακρίσεις σε αυτή τη μουσουλμανική χώρα, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη. Οι ομοφυλόφιλοι διώκονται ποινικά, φυλακίζονται ή τους επιβάλλονται σωματικές τιμωρίες.

«Όποιος κατασκευάζει, εισάγει (…) ή έχει στην κατοχή του» αυτού του είδους τα προϊόντα κινδυνεύει στο εξής να καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε όσους τα φορούν ή τα πωλούν θα επιβάλλεται επίσης πρόστιμο ύψους περίπου 3.800 ευρώ.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εμποδίσει τη διασπορά στοιχείων που πλήττουν ή μπορεί να πλήξουν την ηθική», πρόσθεσε το υπουργείο. Απαγορεύεται επίσης κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε κουτιά, χαρτί περιτυλίγματος, αξεσουάρ ή άλλα αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν ρολόγια – Προσέφυγε κατά της Μαλαισίας η Swatch

Τον Μάιο, τα καταστήματα ρολογιών Swatch σε 11 εμπορικά κέντρα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, ερευνήθηκαν από μια μονάδα της αστυνομίας. Ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατασχέθηκαν 172 ρολόγια, συνολικής αξίας 12.700 ευρώ.

Δικαιολόγησε την κατάσχεση, εξηγώντας ότι τα ρολόγια έφεραν τα γράμματα LGBT και τα έξι χρώματα-σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αντί για τα επτά του ουράνιου τόξου.

Με αφορμή την κατάσχεση, την οποία θεωρεί παράνομη και επιζήμια για τη φήμη της,  η ελβετική εταιρεία προσέφυγε κατά της Μαλαισίας, με το σκεπτικό ότι τα πολύχρωμα ρολόγια της είναι «απλώς μια χαρούμενη και διασκεδαστική έκφραση της ειρήνης και της αγάπης».

Το Σάββατο, σε έξι Πολιτείες της Μαλαισίας θα διεξαχθούν εκλογές, που θεωρούνται «βαρόμετρο» για τον Ανουάρ Ιμπραχίμ απέναντι στη συντηρητική, μουσουλμανική αντιπολίτευση, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν φροντίζει να διαφυλάξει τις αξίες του Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πάντως ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024