Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεκόπη συναυλία στη Μαλαισία όταν ο τραγουδιστής φίλησε μέλος της μπάντας του επί σκηνής

Διεκόπη συναυλία στη Μαλαισία όταν ο τραγουδιστής φίλησε μέλος της μπάντας του επί σκηνής

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Good Vibes δήλωσαν ότι το βρετανικό γκρουπ, The 1975, σταμάτησε λόγω «μη συμμόρφωσης με τις τοπικές κατευθυντήριες γραμμές για τις παραστάσεις».

Το βρετανικό ποπ συγκρότημα The 1975 διέκοψε τη συναυλία του σε μουσικό φεστιβάλ της Μαλαισίας, αφού ο frontman, Matty Healy, φίλησε έναν άνδρα μέλος της μπάντας του επί σκηνής και επέκρινε τους νόμους της χώρας κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα στη Μαλαισία με μουσουλμανική πλειοψηφία και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για αυξανόμενη μισαλλοδοξία κατά των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ της χώρας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Healy εθεάθη να φιλάει τον μπασίστα Ross MacDonald αφού έδωσε μια επιθετική ομιλία στο κοινό στο μουσικό φεστιβάλ Good Vibes της Κουάλα Λουμπούρ το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης της Μαλαισίας κατά της ομοφυλοφιλίας.

Photo: Wikimedia Commons

«Έκανα λάθος»

Είπε ότι το συγκρότημα είχε σκεφτεί να αποσύρει τη συναυλία, αλλά δεν ήθελε να απογοητεύσει τους οπαδούς του στη Μαλαισία.

«Έκανα ένα λάθος. Όταν κλείναμε συναυλίες, δεν το έψαξα» είπε, προσθέτοντας ότι δεν έβλεπε το νόημα «να προσκαλέσουμε τους The 1975 σε μια χώρα και μετά να μας λένε με ποιον μπορούμε να κάνουμε σεξ».

Αργότερα ο Healy διέκοψε τη συναυλία, λέγοντας στο κοινό: «Εντάξει, πρέπει να φύγουμε. Μόλις μας απαγόρευσαν την είσοδο στην Κουάλα Λουμπούρ, θα σας δω αργότερα».

Το συγκρότημα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του και το φιλί στον μπασίστα 

«Μη συμμόρφωση με τις τοπικές οδηγίες για τις παραστάσεις»

Ο Healy επικρίθηκε, επίσης, επειδή φίλησε έναν άνδρα θαυμαστή σε συναυλία του 2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν κι αυτά νόμους κατά των ομοφυλοφιλικών πράξεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του φεστιβάλ Good Vibes ανέφεραν ότι η μπάντα των The 1975 σταμάτησε λόγω «μη συμμόρφωσης με τις τοπικές οδηγίες για τις παραστάσεις».

Η τοπική εφημερίδα The New Straits Times ανέφερε ότι οι διοργανωτές κλήθηκαν από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Ψηφιακής Πολιτικής της Μαλαισίας για να δώσουν εξηγήσεις για τα γεγονότα.

Η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν είχε υποβληθεί καμία αναφορά, αλλά «η αστυνομία θα καλέσει τους διοργανωτές σύντομα» ανέφερε η New Straits Times επικαλούμενη αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας.

Οι διοργανωτές «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους σταματώντας την εμφάνιση του συγκροτήματος στη μέση» ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τον αστυνομικό αξιωματούχο.

O frontman, Matty Healy / Photo: Wikimedia Commons

«Πολύ ασεβής εμφάνιση»

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Μαλαισίας Fahmi Fadzil χαρακτήρισε την εμφάνιση του συγκροτήματος «πολύ ασεβή» σε ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας ότι θα εμπλακεί με τις τοπικές αρχές και θα καλέσει τους διοργανωτές του φεστιβάλ για εξηγήσεις.

(Σε ανεπίσημη μετάφραση: Είναι μια πολύ βάρβαρη πράξη. Κάλεσα τους διοργανωτές για ενημέρωση αύριο και θα έρθω σε επαφή με τις αρχές για να λάβω πλήρη αναφορά).

Το περιστατικό έρχεται πριν από τις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές που θα φέρουν αντιμέτωπο τον προοδευτικό συνασπισμό του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραήμ με μια συντηρητική, ως επί το πλείστον, εθνο-μαλαϊκή, μουσουλμανική συμμαχία, η οποία έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση του Ανουάρ ότι δεν κάνει αρκετά για την προστασία των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην πολυφυλετική χώρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επανειλημμένα αυτόν τον μήνα ότι η κυβέρνησή του θα υπερασπιστεί τις αρχές του Ισλάμ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Έχει πει ότι η κυβέρνησή του δεν θα αναγνωρίσει τα δικαιώματα των LGBTQ.

Τον Μάιο, οι αρχές της Μαλαισίας κατάσχεσαν ρολόγια της ελβετικής εταιρείας Swatch από τη συλλογή «Pride», η οποία γιορτάζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

*Με στοιχεία από aljazeera.com

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024