Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Αυγενάκης: Προστασία του ελληνικού μελιού από ελληνοποιήσεις και νοθεία

Λευτέρης Αυγενάκης: Προστασία του ελληνικού μελιού από ελληνοποιήσεις και νοθεία

Συνάντηση ΥπΑΑΤ με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

Η αναζήτηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα του μελισσοκομικού κλάδου, η προστασία της ελληνικής παραγωγής και η περαιτέρω ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού, ήταν τα βασικά αντικείμενα που είχε στο γραφείο του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Αναστάσιο Ποντίκη, καθώς και με τον αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Λεονταράκη και το γενικό γραμματέα, Δημήτρη Νικολάου, παρουσία του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση και του γ.γ  Γιώργου Στρατάκου.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε την ανάγκη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη της μελισσοκομίας και την  ανάδειξη και προστασία του, μοναδικής ποιότητας και διατροφικής αξίας, ελληνικού μελιού, σημείωσε δε ότι η άσκηση της μελισσοκομίας από κατ’ επάγγελμα μελισσοκόμους και όχι μόνο από περιστασιακά εργαζόμενους στον κλάδο, θα ενισχύσει την παραγωγή. Πρόσφατα, με στόχο την προστασία της ελληνικής παραγωγής, υπέγραψε απόφαση για την εφαρμογή της δράσης «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης», στο πλαίσιο του τομέα μελισσοκομίας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Επίσης, για πρώτη φορά, δόθηκε έκτακτη ενίσχυση για τη μελισσοκομία, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο και υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραγωγής ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας. Σημειώνεται ότι για τα έτη 2021-2022 ο προϋπολογισμός από το τριετές εθνικό τομεακό μελισσοκομικό πρόγραμμα ανήλθε σε 12.325.290 €.

Στη σύσκεψη ετέθησαν, επίσης θέματα που αφορούν στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Μελισσοκομικού Μητρώου, ενώ επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα διασφαλίσει περαιτέρω την παραγωγή του προϊόντος.

«Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας των μελισσοκομικών προϊόντων, η προστασία τους από ελληνοποιήσεις και νοθεία, καθώς και η διευκόλυνση της εμπορίας τους», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναγγέλλοντας εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα στους μελισσοκόμους. Το ΥπΑΑΤ είναι αρωγός στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος τους που τιμά και διαφημίζει την Ελλάδα παγκοσμίως».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024