Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η τρανς Σάρα Άστον Σιρίλο είναι η νέα εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας

Η τρανς Σάρα Άστον Σιρίλο είναι η νέα εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας

Η Σάρα είναι μια τρανς γυναίκα που έκανε την φυλομετάβασή της πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η τρανς Σάρα Άστον Σιρίλο είναι το νέο πρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Σάρα είναι μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος που έφτασε στο Κίεβο το 2022 για να καλύψει την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως μάχιμος γιατρός και τραυματίστηκε στην πρώτη γραμμή. Πρόσφατα, έγινε ο επίσημος εκπρόσωπος των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας και ξεκίνησε πολλά έργα μέσων ενημέρωσης για αγγλόφωνο κοινό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Σάρα είναι μια τρανς γυναίκα που έκανε την φυλομετάβασή της πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Παρά την ενεργή φιλοουκρανική της στάση, βιώνει τρανσφοβία και διακρίσεις στην Ουκρανία, όπου εξακολουθεί να υπάρχει ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και ειδικότερα της τρανς κοινότητας.

Σε μεγάλο βαθμό, οι φιλορωσικές δυνάμεις και τα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν ρητορική μίσους και προσβολές προς τον εκπρόσωπο.

Ωστόσο, η Σάρα δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να ενημερώνει τον κόσμο για την κατάσταση στην Ουκρανία. Λαμβάνει υποστήριξη από Ουκρανούς ακτιβιστές, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς που εκτιμούν τον επαγγελματισμό και τη θέλησή της.

«Η Ουκρανία εκτιμά την διαφορετικότητα»

Όπως σημειώνεται από Svyatoslav Sheremet, επικεφαλής της ΜΚΟ «GAY FORUM OF UKRAINE», «η παρουσία ενός επαγγελματία αγγλόφωνου εκπροσώπου από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ουκρανία είναι ένα μήνυμα από μόνο του: Η Ουκρανία εκτιμά τη διαφορετικότητα, η Ουκρανία κατανοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ουκρανία έχει την πολιτική βούληση να ξεπεράσει τις τρανσφοβικές προκαταλήψεις».

Ταυτόχρονα, ο Sheremet κάλεσε όλη την ουκρανική κοινωνία να φτάσει στο σημείο όπου η ανισορροπία «φύλου ή σεξουαλικότητας» να χάσει πολιτικά τη σημασία της και να επιλέξουν υπέρ μιας κρατικής στάσης που εγγυάται την ισότητα και την ελευθερία από διακρίσεις για όλους.

Η Σάρα Άστον Σιρίλο δεν είναι μόνο μια τρανς γυναίκα, αλλά και μια γενναία μαχήτρια, μια ταλαντούχα δημοσιογράφος και μια πιστή φίλη της Ουκρανίας. Αξίζει σεβασμό, όπως και όλοι όσοι υπερασπίζονται την Ουκρανία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για εμάς.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024