Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεοναζί παρέλασαν με όπλα και με σβάστικες κατά των τρανς

Νεοναζί παρέλασαν με όπλα και με σβάστικες κατά των τρανς

Οι κουκουλοφόροι νεοναζί βρέθηκαν σε μία αντιδιαδήλωση, οργανωμένη από την τρανσφοβική ομάδα Gays Against Groomers.

Μια ομάδα ένοπλων, μασκοφόρων νεοναζί που κουνούσαν σημαίες με σβάστικες συμμετείχαν σε μια ομοφοβική διαδήλωση στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, που διοργανώθηκε από την τρανσφοβική ομάδα Gays Against Groomers.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση δείχνουν κάποιους από τους μασκοφόρους που είχαν δώσει το «παρών» να είναι οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια. Από την πλευρά της η ομάδα Gays Against Groomers έχει κρατήσει αποστάσεις, μετά την κυκλοφορία αυτών των πλάνων, και ισχυρίζεται ότι δέχθηκε «ενέδρα» από τους εν λόγω νεοναζί ενόπλους.

Ειδικότερα, το περασμένο Σάββατο οι κουκουλοφόροι νεοναζί βρέθηκαν σε μία αντιδιαδήλωση, οργανωμένη από την τρανσφοβική ομάδα Gays Against Groomers με αφορμή το Wisconsin Pride In The Park που εξελισσόταν την ίδια ώρα.

Η ομάδα των νεοναζί, που στο Διαδίκτυο αυτοαποκαλείται ως Blood Tribe (Φυλή του Αίματος), προωθεί τις «σκληροπυρηνικές απόψεις της λευκής υπεροχής» και στρέφει το μίσος της προς τους «Εβραίους, τους «μη λευκούς» και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+» σύμφωνα με την οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα Anti-Defamation League (ADL).

«Το Pride δεν είναι για παιδιά»

Τα μέλη των νεοναζί παρέλασαν μαζί με τα μέλη των Gays Against Groomers, φωνάζοντας συνθήματα έξω από τη συγκέντρωση Pride in the Park, και κρατώντας πινακίδες που έγραφαν «Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά» και «Το Pride δεν είναι για παιδιά».

Η ομοφοβική οργάνωση Gays Against Groomers δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2022 από την πολιτική επιστήμονα και δημιουργό περιεχομένου Jaimee Michell, η οποία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι τα drag shows είναι μια μορφή «κατήχησης» και εκφράζει αντίστοιχα ψευδείς ισχυρισμούς ότι με το «πρόσχημα της υποστήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» συμβάλλουν στην «ιατρικοποίηση» των παιδιών.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία προγραμματίστηκε έξω από το αντίστοιχο πάρκο, όπου πραγματοποιήθηκε μια ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειακή εκδήλωση, με drag queens και drag kings, και διάφορες δραστηριότητες.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο λογαριασμός στο Twitter των Gays Against Groomers πόσταρε για τη διαμαρτυρία τους: «Το Watertown είναι μια μικρή πόλη. Ο πληθυσμός της είναι λίγο πάνω από 20.000 άτομα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Είναι ένας καρκίνος που έχει εξαπλωθεί παντού».

Στη συνέχεια μοιράστηκαν πολλές εικόνες από την εκδήλωση, καμία από τις οποίες δεν φαινόταν να περιλαμβάνει τους νεοναζί δίπλα στους διαδηλωτές.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024