Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ιερέας που τα έβαλε για τον γκέι γιο του με την ομοφοβία της Εκκλησίας

Ο ιερέας που τα έβαλε για τον γκέι γιο του με την ομοφοβία της Εκκλησίας

Ο Struyk είπε ότι ο γκέι γιος του, ο παραγωγός του CNN, Ryan Struyk, τον βοήθησε να γίνει υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητας.

Ένας ιερέας της Χριστιανικής Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας, ο οποίος έχει έναν γκέι γιο, τάχθηκε κατά της απόφασης του δόγματος, να υποστηρίξει τη διδασκαλία κατά των σχέσεων και των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Dave Struyk, ιερέας της Κοινοτικής Εκκλησίας στο Wyoming, ήταν εκπρόσωπος στη σύνοδο των Χριστιανικών Μεταρρυθμιστών την περασμένη εβδομάδα στο Grand Rapids. Στη σύνοδο, οι εκπρόσωποι ψήφισαν υπέρ μιας απόφασης που ελήφθη το 2022, οριστικοποιώντας τη θέση, που αντιτίθεται στις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από ποιμαντικές συμβουλές σε «ομολογιακό καθεστώς», που σημαίνει ότι «θεωρείται μέρος των βασικών πεποιθήσεων της [Χριστιανικής Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας] και ότι όποιος κατέχει αξιώματα στην εκκλησία αναμένεται να το υποστηρίζει», σύμφωνα με μια ιστοσελίδα των Χριστιανικών Μεταρρυθμιστών.

Ο Struyk είπε ότι ο γκέι γιος του, ο παραγωγός του CNN, Ryan Struyk, τον βοήθησε να γίνει υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητας. Οπότε, την περασμένη Πέμπτη, ο Dave Struyk αποχώρησε από τη σύνοδο.

«Εκ μέρους του πόνου που προκλήθηκε σε πολλά άτομα από την LGBTQ κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του γιου μου, και του μηνύματος που στάλθηκε σε τόσους πολλούς ανθρώπους, ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην CRC, θα αποχωρήσω από τη σύνοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας», είπε ο ιερέας σε βίντεο που μεταδόθηκε την Κυριακή στο State of the Union του CNN από τον οικοδεσπότη Jake Tapper για τον εορτασμό της Ημέρας του Πατέρα.

Έκανε κάτι πολύ δύσκολο

Ο Dave Struyk είναι «ένας πατέρας που έκανε κάτι πολύ, πολύ δύσκολο για να υπερασπιστεί τον γιο του», είπε ο Tapper.

«Προς τους λευκούς στρέιτ άντρες που κλαίνε στη Σύνοδο, για το πόσο δύσκολο τους ήταν να με διώξουν: Δεν ξέρετε ΤΙΠΟΤΑ για τον πόνο που έχετε προκαλέσει. Πώς μπορείς να στρέψεις την προσοχή πίσω στον εαυτό σου, όταν έχεις προκαλέσει τόσο περιττό πόνο στους άλλους! Έχεις σκεφτεί ποτέ τι σημαίνει να είσαι ομοφυλόφιλος; Καταδικάζω τις αποφάσεις σας τώρα, και η ιστορία θα τις καταδικάσει στο μέλλον. Και ελπίζω να είστε πολύ, πολύ πιο ευγενικοί με τα δικά σας LGBTQ παιδιά στις δικές σας οικογένειες από ό,τι ήσασταν με εμένα. Μπορεί να μην είμαι πια στο δόγμα σας, αλλά όταν κάνουν coming out, θα εξακολουθώ να είμαι πρόθυμος να μιλήσω μαζί σας για το πώς να κάνετε αυτές τις συνομιλίες».

O Ryan Struyk δημοσίευσε πόσο εκτιμούσε τον πατέρα του. «Αυτή τη Γιορτή του Πατέρα, είμαι τόσο ευγνώμων για έναν μπαμπά που με αγαπάει».

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024