Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Street Art: Η «επίμονη κηπουρός» των μεγαλουπόλεων

Street Art: Η «επίμονη κηπουρός» των μεγαλουπόλεων

Ο οπτιμισμός που αποπνέουν τα street art έργα της αποτελεί πλέον τη σφραγίδα της

Γεμίζει με αισιοδοξία και χρώμα τη ζωή των ανθρώπων των πόλεων που αντικρύζουν τα έργα της. Η Sophie Mess, μια καλλιτέχνις του δρόμου με βάση και ορμητήριό της το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει βρεθεί να δημιουργεί τα τεραστίων διαστάσεων έργα της σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, εκτός από τη Βρετανία.

Το μοτίβο της; Γιγαντιαία λουλούδια που κάνουν τους αγχωμένους, βιαστικούς και κουρασμένους κατοίκους των πόλεων να στρέφουν το βλέμμα τους ψηλά και να απολαμβάνουν την ομορφιά και τη μαγεία της καλλιτεχνικής της δημιουργίας.

Οι όψεις των γκρίζων και άχρωμων κτιρίων αλλάζουν και γίνονται ελκυστικά πεδία που το μάτι του διαβάτη μπορεί να ξεκουραστεί, η ψυχή του να ανασάνει, το μυαλό του να γαληνέψει. Μια μάγισσα της εικαστικής τέχνης και αναπόφευκτα της οπτικής επικοινωνίας, είναι σαν σηκώνει το μαγικό της ραβδάκι, παίρνει στα χέρια της τα σκήπτρα της αισθητικής και της γοητείας της φύσης και με έναν τρόπο, την υποκαθιστά.

Φέρνει το μεγεθυντικό της φακό κοντά και μας δείχνει τις σπάνιες λεπτομέρειες των λουλουδιών, μεταμορφώνοντας και τον δικό μας τρόπο να βλέπουμε τον κόσμο. Η χρωματική της παλέτα απλώνεται στα αστικά κέντρα και καίρια παρεμβαίνει στο τοπίο τους. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ενδεχομένως αλλάζει την ψυχολογία των κατοίκων, έστω και για λίγο.

Η φαντασία και η αισιοδοξία στην… εξουσία

Ο οπτιμισμός που αποπνέουν τα έργα της, είναι χαρακτηριστικός και αποτελεί πλέον τη σφραγίδα της. Σαν να ανοίγει ένα ουράνιο τόξο πάνω από την κάθε πόλη που επιλέγει ως καμβά της. Μαγευτικές παιώνιες, απόκοσμες ίριδες, πολύχρωμα κολιμπρί γίνονται στα χέρια της εργαλεία θετικής διάθεσης και ομορφιάς.

Όπως λέει η ίδια η καλλιτέχνις σε δηλώσεις της στο My Modern Met, «Δημιουργώ έντονα έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη χλωρίδα, φέρνοντας στο αστικό περιβάλλον την όλο χρώμα ομορφιά της φύσης, μεταμορφώνοντας χώρους και αποπνέοντας θετικότητα».

Η φαντασία της Sophie Mess κοσμεί πλέον κτίρια της Ρώμης, τη Σουηδίας και της Γαλλίας. Η θητεία της δίπλα σε κάποιους από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του δρόμου στο Λονδίνο για πέντε ολόκληρα χρόνια, υπήρξε καθοριστική όπως εξηγεί η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Πηγή φωτογραφιών: https://www.sophiemess.com/

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024