Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλπάκης: Προχειρότητα και επικοινωνία το σχέδιο Μητσοτάκη απέναντι στις πυρκαγιές

Καλπάκης: Προχειρότητα και επικοινωνία το σχέδιο Μητσοτάκη απέναντι στις πυρκαγιές

Ο Στέργιος Καλπάκης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την Ρόδο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την πρόληψη και αντιιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές «αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποτιμά το μέγεθος της περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής στη Ρόδο, καθώς – όπως τόνισε – ο κ. Μητσοτάκης «ανέφερε ως θετικό στοιχείο ότι επηρεάστηκε λιγότερο από το 15% της έκτασης του νησιού».

«Ευτυχώς που δεν μας είπε, όπως ο κ. Συνολάκης, ότι δεν είναι πολλά τα 500.000 καμένα στρέμματα», σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα επουλώσει το πλήγμα που έχει υποστεί η εικόνα του ελληνικού τουρισμού, υποσχόμενος μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε όσους τις έχασαν λόγω της πυρκαγιάς».

«Η ΝΔ δεν έχει σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη»

«Οι πυρκαγιές, όμως, δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητα», υπογράμμισε ο Στέργιος Καλπάκης, σημειώνοντας πως «ούτε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών μπορεί να αποκατασταθεί με εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση».

Για να καταλήξει πως χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. «Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεδειγμένα δεν έχει, αφού έχει αποτύχει ακόμη και να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Πολιτική Προστασία».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024