Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλπάκης για πυρκαγιές: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης - Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά

Καλπάκης για πυρκαγιές: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης – Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά

Ο Στέργιος Καλπάκης δήλωσε ότι πολλές φορές η κυβέρνηση προχωρά σε «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χωρίς να γίνεται ουσιαστική δουλειά

«Η σκέψη μας και η συμπαράστασή μας είναι στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από τις φωτιές και στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο μέτωπο της πυρόσβεσης. Οι εικόνες που αντικρίζουμε είναι τρομακτικές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Μιλώντας στο BlueSky το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Καλπάκης σημείωσε ότι «μόλις στις 7 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είχε πει ότι είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο».

«Άφησαν απροστάτευτες ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

«Αλλά εδώ και περισσότερες από 10 μέρες βλέπουμε να καίγεται όλη η χώρα, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπάκης για την πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως είπε, μάλιστα, «την ίδια ώρα, συζητούσαμε στην Βουλή πώς οι πυροσβέστες θα πηγαίνουν να καλύπτουν τα κενά στο ΕΚΑΒ, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ».

«Από τη μία η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε με 3.600 οργανικά κενά και από την άλλη έχουμε μια εμφανή έλλειψη προετοιμασίας όσον αφορά την πρόληψη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειαζόμαστε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά»

Επεσήμανε ότι χρειαζόμαστε «ένα Εθνικό Σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, με διακομματικό χαρακτήρα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε το συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και τη δημιουργία τοπικών μονάδων πολιτικής προστασίας».

Τόνισε δε ότι «και το πόρισμα Goldammer μπήκε στο συρτάρι από τη ΝΔ» και πρόσθεσε πως «τον Φεβρουάριο του 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε ένα νέο νόμο για την πολιτική προστασία, αλλά ένα μήνα μετά τον πάγωσε και παραμένει ανεφάρμοστος».

«Παραμένουμε, δηλαδή, σήμερα με τις χαώδεις διατάξεις του 2003 και του 2014 και ένα υπουργείο χωρίς οργανόγραμμα», είπε και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, πολλές φορές η κυβέρνηση προχωρά σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, χωρίς να γίνεται ουσιαστική δουλειά. Χρειαζόμαστε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024