Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν στη Ρόδο για όσους έχασαν τις διακοπές λόγω της πυρκαγιάς

Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν στη Ρόδο για όσους έχασαν τις διακοπές λόγω της πυρκαγιάς

Ολα όσα είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο βρετανικό ITV

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο βρετανικό κανάλι ITV και στην εκπομπή Good Morning Britain.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξή του, «η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω της φωτιάς».

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός εάν θα πρέπει οι βρετανοί τουρίστες να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος , τονίζοντας πως οι πυρκαγιές είναι «ένα πρόβλημα σε όλη τη Μεσόγειο».

Επίσης, αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112, μια υπηρεσία που είναι άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επισήμανε ότι έγινε με μεγάλη ασφάλεια μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης περίπου 20.000 ανθρώπων από τη Ρόδο της οποίας μόνο το 15% επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές.

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

Η συνέντευξη κράτησε περίπου οκτώ λεπτά και εκτός από το θέμα των πυρκαγιών ερωτήσεις τέθηκαν για την κλιματική αλλαγή αλλά και το μεταναστευτικό, δύο θέματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τον δημόσιο διάλογο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την κλιματική αλλαγή ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αντιμετώπιση της αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για την Ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας πως ήδη το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Ως το 2030 αυτές θα έχουν αυξηθεί στο 80% ώστε μέχρι τότε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων κατά 55% , είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με στόχο μέχρι το 2050 η επίτευξη μηδενικών εκπομπών, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο φθηνές και καλές για το περιβάλλον αλλά είναι και μία «συνετή γεωπολιτική επιλογή», για μια πιο ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική. «Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τον ήλιο και τον άνεμο», σημείωσε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του «σκληρή αλλά δίκαιη» τονίζοντας ότι αυτή επικεντρώνεται στην πάταξη των δικτύων διακινητών σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Για μια ακόμη φορά υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά όλη την ΕΕ σημειώνοντας πως η Ελλάδα θέλει να υπάρχουν νόμιμοι δίαυλοι έλευσης των μεταναστών «αλλά

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024