Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Εθελοντές αφήνουν φαγητό και νερό για τα ζώα στα καμένα – Συγκινητικές εικόνες

Ρόδος: Εθελοντές αφήνουν φαγητό και νερό για τα ζώα στα καμένα – Συγκινητικές εικόνες

«Περισσότερα από 600 κιλά τροφής και νερού μοιράστηκαν σε πάρα πολλά σημεία»

Γροθιά στο στομάχι οι απίστευτες καμένες εκτάσεις στη Ρόδο, όπου οι φωτιές μαίνονται εδώ και μέρες. Η μάχη με τις φλόγες είναι συνεχής και δύσκολη και χιλιάδες ζώα έμειναν χωρίς νερό και τροφή, με τις εικόνες των ελαφιών που ψάχνουν τροφή στις αυλές σπιτιών να είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Η μάχη των εθελοντών φιλόζωων του Κυνοκομείου Ρόδου- Σύλλογος Φιλοζωικής να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, συνεχίζεται εδώ και μέρες. Άνθρωποι, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους έσωζαν ζώα από τις φλόγες ενώ, όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις τους στα social media, αφήνουν τροφή σε σημεία από όπου πέρασε η φωτιά για τα ταλαιπωρημένα ζώα.

«Επισκεφτήκαμε τα ζώα του δάσους. Περισσότερα από 600 κιλά τροφής και νερού μοιράστηκαν σε πάρα πολλά σημεία ξεκινώντας από Προφήτη Ηλία, Απόλλωνα, Λάερμα, Βατι και Προφυλια.

Το πολύ καλά νέα είναι ότι είδαμε αρκετά ζώα!!!

[…] Αφήσαμε τροφές όχι κοντά στο δρόμο αλλά ούτε και σε καμένο έδαφος. Συναντήσαμε σε αρκετά σημεία τροφές που είχαν αφήσει και άλλοι εθελοντές.

Οι εστίες της φωτιάς μας δυσκόλευαν μιας και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Το αναφέρω για όποιον έχει αναπνευστικά προβλήματα δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί για 5+ ώρες σε αυτά τα μέρη.

Μέσα στο επόμενο 48ωρο και ανάλογα την πορεία της φωτιάς θα γίνει επίσκεψη εθελοντών και από την άλλη πλευρά του νησιού» αναφέρεται στην ανάρτηση του Κυνοκομείου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024