Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Δύσκολη νύχτα στη Μαγνησία - Αγωνία για την αποθήκη πυρομαχικών στη Ν.Αγχίαλο

Φωτιά: Δύσκολη νύχτα στη Μαγνησία – Αγωνία για την αποθήκη πυρομαχικών στη Ν.Αγχίαλο

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Νέα Αγχίαλος, όπου το απόγευμα χθες Πέμπτη παραδόθηκε στις φλόγες αποθήκη πυρομαχικών, με τις εκρήξεις τους να συγκλονίζουν τους κατοίκους της, οι οποίοι απομακρύνθηκαν και δια θαλάσσης. Το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία μαίνεται ανεξέλεγκτο. Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in.

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ νέα αναζωπύρωση υπάρχει στη Μαγνησία με αποτέλεσμα να εκκενώνονται κι άλλες 12 περιοχές και η κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ειδικά στη Νέα Αγχίαλο οι εξελίξεις ήταν δραματικές καθώς η φωτιά έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης. Ακολούθησαν εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή, από την οποία απομακρύνθηκαν άρον άρον οι κάτοικοι ακόμα και δια θαλάσσης.

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει για δέκατη ημέρα, οι δυνάμεις δίνουν συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα. Ελέγχθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαμία και Τιθορέα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η φωτιά που ξέσπασε στην Κύμη Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Χαλκιδική, Τανάγρα Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανία και Ασπρόπυργο που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι χθες Πέμπτη.

Σε πέντε νεκρούς ανέρχεται ο έως τώρα τραγικός απολογισμός καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε και τους δύο πιλότους του Καναντέρ.

Live οι εξελίξεις στο in

05:20 Οι φλόγες δεν έχουν περάσει την Εθνική Οδό

Ολονύχτια μάχη δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Μαγνησία για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να κερδηθεί το στοίχημα να μην περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό προς Μικροθήβες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν θερμές εστίες και γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθούν μέχρι να ξημερώσει οπότε αναμένεται να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

01:49 Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus της ΕΕ

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις περιοχές των δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά.

Η ενεργοποίηση έγινε από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά.

Τα αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

00:08 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Μικροθήβες για να μην περάσει την Εθνική Οδό

Από αργά το βράδυ χθες Πέμπτη το πρόβλημα σ’ ό,τι αφορά στη Μαγνησία εντοπίζεται στην Εθνική Οδό όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη καθώς το μέτωπο έφτασε στην έξοδο για τις Μικροθήβες. Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο και για τον λόγο αυτό απαγορεύτηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην περάσει το πύρινο μέτωπο από την άλλη πλευρά της Εθνικής.

00:00 Yπουργείου Εργασίας: Καλεί σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ Βόλου – Ασπρόπυργου

Η γενική γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών Βόλου και Ασπρόπυργου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο των Βιομηχανικών Περιοχών λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών.

22:55 Η αεροπορική βάση της 111ΠΜ κρίνεται ασφαλής – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην αποθήκη πυρομαχικών

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας «από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα.

Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε περί την 17:45 όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.

Μετά την είσοδο της φωτιάς στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου ακούστηκαν εκρήξεις διαφόρων εντάσεων, ενώ την 19:18 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.

Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112 την 19:50.

Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας όσα αεροσκάφη ευρίσκοντο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου εκτός των καταφυγίων (shelters) μεταστάθμευσαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ, επίσης για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε ο οικισμός των Αξιωματικών που βρίσκεται εντός των ορίων της 111ΠΜ.

Εξακολουθεί να παρακολουθείται η κατάσταση στο στρατόπεδο πυρομαχικών περιοχής Καράμπα λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.

Πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς έχουν αποσταλεί προς το στρατόπεδο Καράμπα προκειμένου να επέμβουν αμέσως μόλις οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν.

Την παρούσα χρονική στιγμή η αεροπορική βάση της 111ΠΜ κρίνεται ασφαλής. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

Τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες ζώνες πυρασφαλείας πέριξ των κρίσιμων εγκαταστάσεων εντός του στρατοπέδου και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Από την πρώτη στιγμή στο στρατόπεδο ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Πυρασφαλείας και τα Τμήματα Αμέσου Επεμβάσεως για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το στρατόπεδο εκκενώθηκε έγκαιρα από τη στιγμή που η πυρκαγιά δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί».

23:42 Καταστράφηκε το 80% της κτηνοτροφίας στη Μαγνησία – Πάνω από 3.000 νεκρά ζώα

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός σύμφωνα με το thenewspaper.gr των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας, από τη φωτιά που καίει σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, το 80% του ζωικού κεφαλαίο της Μαγνησίας καταστράφηκε.

Στο Σέσκλο και οι πέντε κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Περισσότερα από 3.000 ζώα – κυρίως αιγοπρόβατα- βρήκαν τραγικό θάνατο στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Ζημιές έχουν πάθει κτηνοτρόφοι και στην Κοκκίνα τη Ν. Αγχίαλο και το Βελεστίνο.

23:33 Δορυφορική απεικόνιση καμένων εκτάσεων στη Μαγνησία έως μεσημέρι Πέμπτης 27/7

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 περνώντας πάνω από την Μαγνησία το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 επέτρεψε μια πρώτη εκτίμηση των καμένων εκτάσεων έως εκείνη την ώρα. Περίπου 13.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη στις περιοχές που εμφανίζονται με σκούρο καφέ χρώμα στην παρακάτω δορυφορική εικόνα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Εμφανείς ήταν και οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς δυτικά του Βόλου, η οποίες τις απογευματινές ώρες απείλησαν τη Νέα Αγχίαλο.

Στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας διακρίνεται επίσης η καμένη έκταση της πυρκαγιάς μεταξύ Αλμυρού και Χοροστασίου που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα την Τετάρτη 26/7. Η μορφολογία της καμένης έκτασης δίνει έμμεσα πληροφορίες για την ταχύτατη εξάπλωση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς που έσβησε μέσα σε λίγη ώρα στη θάλασσα.

23:25 Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τη φωτιά στη Μαγνησία

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMRS679) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

23:18 Η στιγμή που ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώνει Μητσοτάκη-Δένδια για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Διαβάστε περισσότερα εδώ

23:11 Σύλληψη άνδρα για τη φωτιά στον οικισμό Παλαιοχώρι στη Μάνδρα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με τη συνδρομή των ανακριτικών υπαλλήλων της  Π.Υ. Ελευσίνας, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε χορτολιβαδική – αγροτική έκταση, εντός του οικισμού Παλαιοχώρι του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

23:02 Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου όσοι εκκένωσαν από τη Νέα Αγχίαλο

Όσοι έχουν εκκενώσει τους οικισμούς, γύρω στα 2.000 άτομα, έχουν μεταφερθεί στο συνεδριακό κέντρο του Βόλου όπου και θα διανυκτερεύσουν απόψε το βράδυ.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αναλώσιμα και πρώτες βοήθειες που ενδεχομένως να χρειαστούν όσοι μεταφέρονται εκεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

22:56 Συνέντευξη Τύπου για τις δασικές πυρκαγιές την Παρασκευή

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δασικές πυρκαγιές θα παραχωρήσουν αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρα 11:30 π.μ. ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, o γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας, Χρήστος Ζερεφός, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Γκουντούφας.

22:51 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις για 10η μέρα στη Ρόδο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία του νοτιοανατολικού μετώπου της φωτιάς, δίνουν μέχρι αυτή την ώρα πυροσβέστες και εθελοντές. Από τις αναζωπυρώσεις δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός ή χωριό του νησιού. Η μάχη όμως θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση, δεδομένου ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να ενισχυθεί η ισχύς των ανέμων.

Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις δόθηκε και σήμερα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να περιορίσουν σημαντικά τις αναζωπυρώσεις.

22:43 Φωτογραφίες από την εκκένωση της Νέας Αγχιάλου με κάθε τρόπο

22:36 Επικοινωνία Νίκου Ανδρουλάκη με τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Δένδια για την πυρκαγιά στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκτακτη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο.

22:32 Νέα σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για να εκτιμηθεί η κατάσταση στον Βόλο

Νέα σύσκεψη προγραμματίστηκε για απόψε με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων για να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της φωτιάς σε όλη τη Μαγνησία και τις τελευταίες ώρες στην Νέα Αγχίαλο.

22:27 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Ασπρόπυργου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου και στη οδό Μεγαρίδος στην περιοχή του Ασπρόπυργου, που είχε διακοπεί λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο ανακύκλωσης σε επαγγελματικό χώρο.

22:20 Απομακρύνθηκαν 70 F-16 – Δεν πλησιάζουν στην αποθήκη

Σύμφωνα με το MEGA, από τη βάση απομακρύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια τουλάχιστον 60 με 70 αεροσκάφη F-16 που έχουν ως έδρα την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ και σύμφωνα με την εικόνα που δίνουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα πράγματα στην αποθήκη πυρομαχικών είναι κάπως καλύτερα. Η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο όπως επισημαίνουν υπάρχει ακόμα μεγάλο θερμικό φορτίο και δεν έχει πλησιάσει κάποιος από το προσωπικό. Οι έλεγχοι γίνονται από απόσταση και θα γίνει έλεγχος και με drone τις επόμενες ώρες.

Το ευτύχημα είναι ότι η φωτιά έκαψε τις αποθήκες που βρίσκονται στην επιφάνεια του εδάφους και όχι αυτές που είναι κάτω από το έδαφος που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος των πυρομαχικών κάτι που αν συνέβαινε μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος τι θα συνέβαινε.

Δεν κρίνεται σκόπιμο να μετακινηθούν κι άλλα αεροπλάνα από τη βάση, όμως παραμένουν σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί.

Σε επιφυλακή είναι και τα τμήματα πυρασφάλειας του αεροδρομίου. Στη βάση υπάρχουν ενισχύσεις από όλες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού  Ξηράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό της αποθήκης απομακρύνθηκε έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται πως γύρω από την αποθήκη έχει δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας τριών χιλιομέτρων.

22:18 Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Μαγνησία – Μεγάλη αναζωπύρωση στη Β ΒΙΠΕ κοντά σε βενζινάδικο

Σύμφωνα με το newspaper.gr μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη δοκιμαζόμενη Μαγνησία και αυτή τη στιγμή το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει επικεντρωθεί στην αναζωπύρωση της πυρκαγιάς μεταξύ της Β ΒΙΠΕ και μεγάλου βενζινάδικου που βρίσκεται στην περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκεται ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ σπεύδουν στο σημείο και άλλα.

22:11 Κάηκε ολοσχερώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα»

Καταστράφηκε το κτιριακό συγκρότημα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τη Νέα Αγχίαλο.

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν επί της εθνικής οδού Βόλου-Μικροθηβών ήταν σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που έγιναν οι αλλεπάλληλες μεγάλες εκρήξεις το απόγευμα με αποτέλεσμα η φωτιά να φθάσει στους υπαίθριους χώρους του Συνεταιρισμού και στη συνέχεια να παραδοθούν στις φλόγες όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στις εγκαταστάσεις της «Δήμητρας» ήταν αποθηκευμένες ποσότητες προπανίου και οινοπνεύματα αφού ο Συνεταιρισμός παρήγαγε τα φημισμένα τσίπουρα και κρασιά του.

Ο συνεταιρισμός απασχολούσε 45 άτομα προσωπικού και φαίνεται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

22:04 Υπό έλεγχο η φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές το βράδυ της Πέμπτης (27.07.2023) τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις.

Όπως συμπλήρωναν στρατιωτικές πηγές, οι πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα προσεγγίσουν το σημείο για αρκετές ώρες, καθώς είναι υψηλότατο το θερμικό φορτίο.

21:58 Η στιγμή της μεγάλης έκρηξης δίπλα από το συνεργείο του ASTRA στη Νέα Αγχίαλο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, καθώς την ώρα που η δημοσιογράφος του Astra TV έδινε το ρεπορτάζ, ακούστηκε μία πάρα πολύ ισχυρή έκρηξη και η ρεπόρτερ και ο εικονολήπτης άρχισαν να τρέχουν.

«Σκάνε βλήματα, απομακρυνόμαστε. Μπες στο αμάξι και φεύγουμε», λέει η ρεπόρτερ.

21:46 Λιμενικό: Απεγκλωβίστηκαν 133 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο

Σύμφωνα με το Λιμενικό συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 133 άτομα από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλοίων του Λιμενικού Σώματος που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό παραμένουν σε ετοιμότητα στη Νέα Αγχίαλο τέσσερα  σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και δύο ρυμουλκά.

21:34 Δραματική έκκληση κατοίκου στη Νέα Αγχίαλο – «Βοηθήστε μας!»

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ένας κάτοικος στη Νέα Αγχίαλο την ώρα που άκουγε τις εκρήξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21:26 «Τραντάχτηκαν» σπίτια στον Βόλο από τις εκρήξεις από τη Νέα Αγχίαλο

Μέχρι τον Βόλο και άλλες περιοχές της Μαγνησίας ακούστηκαν οι εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο όπου μάλιστα οι κάτοικοι ένιωσαν τα σπίτια τους να ταρακουνιούνται.

Μιλώντας στο MEGA, μία κάτοικος Βόλου ανέφερε πως: «Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στην πόλη. Είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ. Η φωτιά ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πάλι ακούμε έκρηξη», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός δήλωσε πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στον νομό μας. Είναι δύσκολες στιγμές. Έχουν ακουστεί εκρήξεις λες και ήταν εδώ δίπλα μας. Σείστηκε εδώ η πολυκατοικία που διαμένουμε και βλέπουμε και τους καπνούς απέναντι. Είναι ένα πολύ στενάχωρο θέαμα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21:16 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Οι δραματικές εξελίξεις με την πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Μαγνησία, αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών με χιλιάδες κατοίκους χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήρη σύγχυση οδηγιών επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες.

Η πυρκαγιά αυτή παίρνει μια ακόμα πιο επικίνδυνη διάσταση με τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας. Είναι απαράδεκτο αποθήκες οπλισμού να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς μάλιστα να έχουν ληφθεί προληπτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά.

Τίθεται ένα κρίσιμο και σοβαρό ερώτημα: Τι ακριβώς είναι αυτά τα πυρομαχικά που εκρήγνυνται και πόσο επικίνδυνα είναι για τον λαό της περιοχής; Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

21:01 Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαχαιρά Ξηρομέρου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης  στις 13:30 στην τοποθεσία Λειβάδια στον Μαχαιρά Ξηρομέρου. Η φωτιά είχε «σύμμαχο» τον άνεμο που την βοηθούσε στην επέκταση της.

Όταν ο άνεμος ξαφνικά κόπασε, σύμφωνα με το agrinionews.gr οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, βρήκαν την ευκαιρία να την σβήσουν, μπαίνοντας μέσα στην περιοχή και επιχειρώντας κατευθείαν στην εστία της.

Έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις της Π.Υ. Αμφιλοχίας και αργότερα ενισχύθηκαν και από την Π.Υ. Μεσολογγίου με συγκέντρωση αρκετών οχημάτων και προσωπικού, αεροπλάνα επιχειρούσαν ρίχνοντας νερό. Ο Δήμος Ξηρομέρου από την πρώτη στιγμή ήταν στο σημείο με τα δικά του μέσα και το προσωπικό πυροπροστασίας.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει ελεγχθεί απόλυτα και δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για παν ενδεχόμενο. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς, διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη, ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν στο σημείο ο Δήμος Ξηρομέρου με τα δικά του μέσα και το προσωπικό πυροπροστασίας.

20:56 ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών –  «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες»

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Νέα Αγχίαλο και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και δέκα ημέρες, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για ‘ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού’ κατέρρευσαν και αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα, ενώ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών».

20:49 Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια στη Νέα Αγχίαλο

Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια υπήρξαν στη Νέα Αγχίαλο καθώς όπως φαίνεται σε βίντεο έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα τζάμια που υπήρχαν στην περιοχή.

20:42 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Προφήτης Θεσσαλονίκης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο.

20:35 Σε ύφεση η φωτιά στη Λαμία

Τρεις ώρες κράτησε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία.

Τη λύση την έδωσαν οι συνεχείς πτήσεις από δύο αεροσκάφη που συμπληρώθηκαν με ένα ελικόπτερο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα χωματουργικά μηχανήματα και τις υδροφόρες που διατέθηκαν από τον δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς – και μαζί τους οι εθελοντές που με ένα κλαδί στα χέρια προχωρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες.

Αρχικά περιόρισαν το ένα μέτωπο που κινούνταν προς το Κάστρο της Λαμίας από τη βόρεια πλευρά και στη συνέχεια το δεύτερο μέτωπο που κινούνταν προς κατοικημένη περιοχή. Οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες που έμειναν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δύο φορές απεστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες του Αφανού να φύγουν από την περιοχή και να κατατεθούν προς Δομοκό.

Τέλος, με φροντίδα του δήμου άδειασε πολύ γρήγορα και το κολυμβητήριο Λαμίας και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

«Ήταν μία δοκιμασία ακόμη. Μια αναζωπύρωση από το πουθενά που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους χειριστές των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου για την αυτοθυσία τους, τους πυροσβέστες και τα συνεργεία του δήμου» είπε, ενώ έκανε αναφορά και στους «εκατοντάδες εθελοντές που βγήκαν στους λόφους για να δώσουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες» σήμερα και χθες.

20:33 Hellenic Train: Επιστρέφει από Βελεστίνο στη Λάρισα το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12572- Ακυρώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12573

Το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12572 (Λάρισα-Βόλος), επιστρέφει από το Βελεστίνο στη Λάρισα, κατόπιν εντολής της αστυνομίας, λόγω των πυρκαγιών στην περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train ακυρώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12573 (Βόλος-Λάρισα) που έχει υποκατασταθεί από λεωφορείο.

20:27 Φωτιές στην Παντάνασσα και Ρωμιά Φιλιππιάδας

Δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς ξέσπασαν στην Παντάνασσα και Ρωμιά Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού στην Πρέβεζα.

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 22 πυροσβέστες και 14 άτομα πεζοπορικό τμήμα, ενώ συνδράμουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μάλιστα σύμφωνα με το onprevezanews.gr, οι καπνοί είναι ορατοί από το κέντρο της Φιλιππιάδας.

20:19 Σοκαριστικό βίντεο από την τελευταία έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο – Δημιουργήθηκε πύρινο μανιτάρι

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:12 Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε για τα μέτωπα των πυρκαγιών ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός

«Οι συνθήκες σήμερα είναι ακραία επικίνδυνες. Εκδηλώθηκαν 83 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 124 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου εκδηλώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την εκκένωση 12 οικισμών. Συγκεκριμένα στις 15:34 για την εκκένωση των οικισμών Καστράκι και Μικροθήβες, στις 16:00 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, Σώρος Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος στις 16:06 – για δεύτερη φορά – την εκκένωση του οικισμού Νέα Αγχίαλος και στις 17: 47 για την εκκένωση των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο.

Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσχεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρά παρατεταγμένες δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της.

Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και μέσα που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού στην πυρκαγιά εκεί επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Στη Ρόδο συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό διάσπαρτων αναζωπυρώσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής έχει περιοριστεί, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Ανώγεια Άρτας επιχειρούν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι ακραίος και παραμένει πολύ υψηλός. Θα παραμείνει και πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Επαναλαμβάνουμε και πάλι, παρακαλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

20:06 Μήνυμα 112 για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Μήνυμα που έστειλε το 112 προειδοποιεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων λόγω των εκρήξεων.

19:55 Γιατί απομακρύνθηκαν τα F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακρυά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

19:38 Πού μπορούν να διαμείνουν όσοι εκκένωσαν λόγω της φωτιάς στη Μαγνησία

Ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

19:27 Απογειώθηκαν F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με το MEGA η κατάσταση δυσκολεύει. Στο πλαίσιο δόθηκε εντολή να απογειώθούν προληπτικά ορισμένα F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Παράλληλα και τα υπόλοιπα F-16 είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΑ: «Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 ΠΜ, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, σηκώθηκε UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος).

19:18 Στη Νέα Αγχίαλο ακούγονται νέες εκρήξεις

19:07 Η στιγμή που το συνεργείο της ΕΡΤ καταγράφει τις εκρήξεις

Το συνεργείο της ΕΡΤ κατέγραψε σε ζωντανή μετάδοση την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Μάλιστα στο άκουσμα τους η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης έβγαλε μια κραυγή τρόμου, άλλα συνέχισε να αναμεταδίδει.

«Επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο. Με συγχωρείτε για την κραυγή μου. Τι ακούγεται;», λέει γεμάτη αγωνία η δημιοσιογράφος και σημειώνει πως «πρέπει να απομακρυνθούμε όλοι».

«Ούτε στον πόλεμο δεν το έχω ζήσει αυτό», λέει ακόμα η δημοσιογράφος.

19:00 Η στιγμή της έκρηξης στη Νέα Αγχίαλο – Σοκαριστικό βίντεο

18:56 Η στιγμή που ηχούν οι καμπάνες για την εκκένωση στη Νέα Αγχίαλο – Συγκλονιστικές εικόνες

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που ακούγονται οι καμπάνες για εκκένωση του χωριού στη Νέα Αγχίαλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:49 Η ενημέρωση του Λιμενικού για την Αγχίαλο

Σύμφωνα με το Λιμενικό 30 άτομα έχουν εκκενώσει από 10 ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρονται στον Βόλο.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλοία του Λιμενικού Σώματος, 22 ιδιωτικά σκάφη και δύο ρυμουλκά.

18:37 Αρτοποιός: Το πιο σημαντικό είναι να εκκενώσουν όλοι με ασφάλεια

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στο MEGA είναι να εκκενώσουν όλοι με ασφάλεια.

«Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι έχουν λάβει όλοι τα  μηνύματα του 112. Παρακαλούμε να ακούτε τις Αρχές. Η πυρκαγιά δεν είναι θέαμα, είναι μία σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και κοντά στο στρατόπεδο με τα πυρομαχικά στον βαθμό ασφαλείας που τους επιτρέπεται», είπε αρχικά.

«Ακούμε τα μηνύματα του 112. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και έτσι θα εκκενώσουμε όλοι με ασφάλεια. Μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η ασφαλής εκκένωση, η απομάκρυνση όλων των κατοίκων. Δεν περιμένουμε τη φωτιά, εκκενώνουμε. Εάν εκκενώσουν γρήγορα και έγκαιρα δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πιστή εφαρμογή του 112 είναι το πιο ασφαλές μέσο για να μην κινδυνέψει κανείς. Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομία στην περιοχή. Το πιο σημαντικό είναι να εκκενώσουν. Έχουν ενημερωθεί τα παραπλέοντα και σκάφη του Λιμενικού να παραλάβουν κόσμο», προσέθεσε.

18:34 Δραματική εκκένωση δια θαλάσσης στη Νέα Αγχίαλο εν μέσω εκρήξεων

Δραματικές είναι οι εικόνες για την εκκένωση των κατοίκων της Νέα Αγχιάλου καθώς δεκάδες φουσκωτά έχουν βρεθεί στην περιοχή για να εκκενωθεί η περιοχή και να απομακρυνθεί ο κόσμος με ασφάλεια.

Στο βίντεο του MEGA από την εκκένωση διακρίνονται άνθρωποι κάθε ηλικίας να επιβιβάζονται άρον άρον στα σκάφη για να εκκενώσουν την περιοχή καθώς ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Δεκάδες σκάφη έχουν φτάσει στις παραλίες της Ν. Αγχιάλου για να απομακρύνουν δια θαλάσσης εγκλωβισμένους κατοίκους και λουόμενους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:30 Κραυγή αγωνίας κατοίκων στη Νέα Αγχίαλο

«Ήρθαμε για διακοπές εδώ και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Ακούσαμε τις εκρήξεις και τρομάξαμε πάρα πολύ και σηκωθήκαμε πάρα πολύ. Φύγαμε άρον άρον. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν εμπιστεύομαι να μας πάρουν με βάρκες», είπε μία κοπέλα με δάκρυα στα μάτια στο MEGA.

18:20 Νέες εκκενώσεις στη Μαγνησία

Μετά τις εννιά περιοχές που εκκενώθηκαν νωρίτερα, νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «αν είστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε προς Βελεστίνο».

18:17 Φωτιά στην περιοχή Προφήτης στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

18:14 Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λαμία – Μήνυμα 112 για εκκένωση της Αμφιθέας

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε γύρω στις 17:15 το απόγευμα της Πέμπτης στα καμένα του Αφανού με τις φλόγες όμως να βρίσκουν άκαφτη ύλη προς την Αμφιθέα.

Μάλιστα στους κατοίκους της Αμφιθέας εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

18:10 Άρση κινδύνου για δέκα χωριά της Ρόδου με μήνυμα από το 112

Το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας με μήνυμα του από το σύστημα 112 ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι, για την άρση του κινδύνου λόγω πυρκαγιών.

Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν. Οι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές.

Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και χθες για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους.

18:00 Βίντεο που ακούγονται να σπάνε τζάμια εξαιτίας των εκρήξεων

17:48 Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Η πυρκαγιά έφθασε σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ

Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται αυτή τη στιγμή στη Νέα Αγχίαλο και υπάρχουν φόβοι ότι εχουν πάρει φωτιά αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Επίσης οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπάσει τζάμια.

Η φωτιά έχει φτάσει σε αποθήκη πυρομαχικών και όχι στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και η αποθήκη φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό έχει εκκενώσει το συγκεκριμένο χώρο και δεν επιτρέπεται κανείς να πλησιάσει την αποθήκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:40 Αίρεται ο κίνδυνος για Μαλώνα, Χαράκι και Μάσσαρι στη Ρόδο

Καλύτερη είναι η κατάσταση στη Ρόδο καθώς το 112 ενημερώνει τους κατοίκους πως αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Μαλώνας, Χαράκι και Μάσσαρι από τις πυρκαγιές Οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

17:32 Οι εννιά περιοχές που εκδόθηκε 112 στη Μαγνησία

17:15 Μήνυμα 112 στον Ασπρόπυργο

Μήνυμα στους κατοίκους του Ασπρόπυργου έστειλε το 112 ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών.

17:08 Φωτογραφίες από τη φωτιά στον Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

17:02 Το πύρινο μέτωπο που κατευθύνεται προς Νέα Αγχίαλο

16:57 Φωτιά σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο.

Την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί μαύροι καπνοί.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως ακούγονται και εκρήξεις.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε επαγγελματικό χώρο επί της οδού Αγ. Γεωργίου, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της οδού Μεγαρίδος έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:48 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τανάγρα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα. Ενώ επιχείρησε 1 Ε/Π.

16:40 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ επιχείρησε και 1 Α/Φ.

16:33 Νέα 112 για εκκενώσεις στη Μαγνησία

Ιδιαίτερα δύσκολο είναι το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία καθώς έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση σε 9 περιοχές.

Συγκεκριμένα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγίας και Άγιος Γεωργίος.

Οι εκκενώσεις πρέπει να γίνουν με κατεύθυνση τον Βόλο.

16:30 Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση στη Νέα Αγχίαλο

Μήνυμα εκκένωσης έστειλε το 112 στη Νέα Αγχίαλο για εκκένωση προς Αλμυρό.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση προς Βόλο.

16:15 Πώς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών:

  • Συνολικά 8 Α/Φ CL-215, 6 Α/Φ CL-415, 17 Α/Φ PZL και 6 Ε/Π CHINOOK επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Λαμία, Μαλεσίνα, Δομοκό και Βελεστίνο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
  • Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό, ισχύουν και σήμερα κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τα παρακάτω μέτρα πρόληψης πυρκαγιών για όλη την επικράτεια:

  • Εκπομπή 297 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (1782 άτομα με 891 οχήματα) και 23 πυροφυλακίων (138 άτομα με 69 οχήματα), μεταξύ των οποίων 30 περιπόλων επιτήρησης (180 άτομα) από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην περιοχή Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.
  • Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
  • Ετοιμότητα 2 ωρών σε όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (5.312 άτομα) και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (341 άτομα).
  • Εκτέλεση πτήσεων εναέριας επιτήρησης 5 Ελικοπτέρων UH-1H σε Μαγνησία – Λάρισα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο – Ικαρία και Κω.
  • Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού

16:11 Εκκενώνονται άλλοι πέντε οικισμοί

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια, εκκενώστε τώρα προς Βόλο», αναφέρει νέο μήνυμα που έφτασε στους κατοίκους.

16:01 Νέο μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι, εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες», αναφέρει το νέο μήνυμα του 112.

15:58 Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο Σέσκλο

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση που σημειώνεται αυτή την ώρα στο Σέσκλο, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Η φωτιά φαίνεται πως παίρνει νέες διαστάσεις με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα αναμένονται στο χωριό μετά τον ανεφοδιασμό τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα χαράξουν ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί η φωτιά μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού.

15:53 Πώς συνδέονται οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών με τις πυρκαγιές

Ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Γιάννης Γήτας, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών με τις πυρκαγιές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:37 Μελισσοκόμος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη φωτιά στην Κάτω Τιθορέα

Σύμφωνα με το tvstar.gr, χθες βράδυ και ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνονταν στον κάμπο της Κάτω Τιθορέας, 65χρονος πήγε να σώσει τα μελίσσια του στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους και τα ρούχα του πήραν φωτιά με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα εσωτερικά και εξωτερικά.

15:25 «Προς το παρόν την προλάβαμε»

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στην Τανάγρα της Βοιωτίας σε αγροτοδασική έκταση με ξερά χόρτα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις όπως και μηχανήματα και βυτιοφόρα από τον δήμο Τανάγρας και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Προς το παρόν την προλάβαμε… Είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε να μην έχουμε πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

15:06 Έσωσαν νεογέννητο ελάφι από τη φωτιά στη Ρόδο

Στη διάσωση ενός νεογέννητου ελαφιού προχώρησαν εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, όπου για δέκατη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:53 Φωτιά στην Τανάγρα Βοιωτίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση νοτιοανατολικά της Τανάγρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς.

14:46 Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στον Μαχαιρά στην Αιτωλοακαρνανία

14:35 Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

14:22 Νέο μέτωπο στη Χαλκιδική, στον Άγιο Νικόλαο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

14:15 Φωτιά ξέσπασε στην Αιτωλοακαρνανία

Φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μαχαιρά. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη.

14:00 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Χαλκιδική

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης, εγγύτερα προς τον δεύτερο οικισμό, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία με 10 άτομα, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

13:45 Πώς είναι η κατάσταση στη Μαγνησία 

Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Βελεστίνου Μαγνησίας, αφού σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Συντονιστικό Κέντρο δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, πλην μίας αναζωπύρωσης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 στο Αερινό και πίσω από το ΣΕΑ της ΠΑΘΕ, αλλά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο με ρίψεις νερού τόσο από τις επίγειες όσο και από τις εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή έχουν μειωμένη ένταση και μόνο κάποιες ξαφνικές ριπές επιδεινώνουν την κατάσταση.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που έκανε την πόλη του Βόλου και τα προάστιά της να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Λίγο μετά το μεσημέρι το κύριο βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων εντοπίζεται στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μεταξύ Βόλου και Νέας Αγχιάλου, πάνω από την εθνική οδό Βόλου-Μικροθηβών, καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις.

13:35 Πού υπάρχουν φωτιές στην Ελλάδα

  • Δείτε live χάρτη από το Zoom Earth εδώ
  • Δείτε live χάρτη από τη NASA εδώ

13:25 Έρχονται δύο ακόμη Καναντέρ από τη Γαλλία

Ακόμη δύο Καναντέρ από τη Γαλλία θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

«Οι σφοδρές πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Εκτός από την υποστήριξη που παρέχεται ήδη μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, κινητοποιούμε άλλα δύο canadair από τη Γαλλία μέσω του rescEU για να βοηθήσουμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ στα καλύτερά της!» σημείωσε ο κ. Λέναρσιτς.

13:16 «Παλεύουμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις»

Νέο βίντεο της Πυροσβεστικής από τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

13:00 Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνάντησης που έχει κάθε μήνα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ξεφύγουν θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας τον πολύτιμο φυσικό πλούτο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:40 Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Χαλκιδική

12:23 Φωτιά ξέσπασε στη Χαλκιδική

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά στη Χαλκιδική, μεταξύ Νικήτης και Μεταμόρφωσης. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:00 Οι φλόγες και οι καπνοί έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή της Κοκκίνας στον δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, με εναέρια μέσα να επιχειρούν στην περιοχή.

11:27 Νέα αναζωπύρωση στο χωριό Σέσκλο

11:22 Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Αρτοποιός στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Κύμη, έχει ελεγχθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ αναφέρθηκε στα μηνύματα εκκένωσης λόγω της φωτιάς στη Μαγνησία, όπου υπάρχει ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τη Σερβία, με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα.

Στην περιοχή επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ρόδο αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια και Ιερά Μονή Θάρρι. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία.

Σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα ελέγχονται οι αναζωπυρώσεις, ενώ σε Δομοκό και Τιθορέα οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός από τις 17 Ιουλίου, έχουν τραυματιστεί ή έχουν πάθει θερμοπληξία ή έχουν πάει εγκαύματα 74 πυροσβέστες.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση

11:21 Μάχη για να ελεγχθεί η φωτιά στη Μαγνησία

Οι ασθενείς άνεμοι και οι ρίψεις νερού από εναέριες δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να περιορίσουν την πυρκαγιά στη Μαγνησία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από χθες το μεσημέρι προκειμένου να την ελέγξουν.

Η φωτιά παραμένει σε δύο μέτωπα με μειωμένη, όμως, ένταση. Το πρώτο μέτωπο είναι αυτό που χθες πέρασε τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου-ΠΑΘΕ και κινήθηκε προς τον ΧΥΤΑ Βόλου και αργά το βράδυ έφτασε και απείλησε τα Μελισσάτικα στις παρυφές της πόλης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο, αφού απείλησε το Σέσκλο για πολλές ώρες, πέρασε σε απόσταση 100 μέτρων από τον οικισμό και προχώρησε προς το Διμήνι και το Παλιούρι λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν και ακολούθως πήρε κατεύθυνση προς τις παραθαλάσσιες περιοχές Κριθαριά, Μάραθος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Μεγάλη Βελανιδιά, στους κατοίκους των οποίων εστάλη μήνυμα, από το 112, στις 05:00, να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Επίσης, στις 05:14 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Άγιος Γεώργιος Κυνηγών και Νέας Αγχιάλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα διότι το μέτωπο που γύρω στα μεσάνυχτα απειλούσε να μπει και να κάψει το Σέσκλο, προχώρησε προς τα νοτιοανατολικά, καθώς οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση προς το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Η μείωση της έντασης των ανέμων βοήθησε να αναπτυχθούν και μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του μετώπου της φωτιάς που απειλούσε παρθένες περιοχές, οι οποίες είναι τουριστικές, με εξοχικές κατοικίες και βίλες.

Μεγάλη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εν τω μεταξύ, από τις 09:30 βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Βόλο, στην οποία συμμετέχουν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακόμη, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που έχει διακοπεί στο Βελεστίνο, τον Άγιο Γεώργιο Φερών, το Σέσκλο και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει έλλειψη νερού σε όλες τις καμένες περιοχές όπως και σε πολλές συνοικίες του Βόλου.

Από χθες το βράδυ δεν λειτουργούν οι μονάδες στην Α’ και Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου μετά από κοινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας, της Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας και του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

11:07 Απανθρακωμένα ζώα μέσα σε ποιμνιοστάσια στο Σέσκλο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Σε νεκροταφεία ζώων μετατράπηκαν ποιμνιοστάσια στο Σέσκλο στη Μαγνησία. Υποδομές κάηκαν ολοσχερώς και οι εικόνες από τα απανθρακωμένα ζώα είναι συγκλονιστικές.

10:52 Χωρίς ρεύμα και νερό στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό βρίσκονται από χθες νωρίς το απόγευμα περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Ο δήμος εντός των επόμενων ωρών θα τοποθετήσει γεννήτριες στα αντλιοστάσια προκειμένου να επανέλθει η υδροδότηση. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ φτάνουν στο σημείο καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες στύλοι ηλεκτροδότησης.

10:40 Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Καναντέρ που έπεσε στην Κάρυστο.

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:13 Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς στη Μαγνησία

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης είναι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, ενώ παραμένουν εκείνα στα Μελισσάτικα, το Σέσκλο και τον ΧΥΤΑ.

Δείτε φωτογραφίες από τον Άγιο Γεώργιο

Από το Βελεστίνο

10:09 Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), κατόπιν ελέγχου της γραμμής από τον Διαχειριστή Υποδομής.

Παραμένει η διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

10:00 Διασωληνωμένος ο τραυματίας από την Τιθορέα, κινδύνευσε να καεί το ΚΥ Βελεστίνου

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε ενημερωτικό του σημείωμα σημειώνει ότι ο 67χρονος άνδρας που είχε μεταφερθεί στο «Γεννηματάς» είναι διασωληνωμένος, ενώ υπάρχουν ελαφρά τραυματίες πυροσβέστες.

Από την πυρκαγιά στο Βελεστίνο κινδύνευσε να καεί το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:45 Νέα φωτιά στην Εύβοια, στην περιοχή της Κύμης

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:44 Νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν στον Βόλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν στον Βόλο.

09:35 Διοικητικό πρόστιμο σε δύο άνδρες που αγνόησαν το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε δύο άνδρες, διότι φαίνεται πως παραβίασαν το μέτρο απαγόρευσης και διέλευσης που ίσχυε τα προηγούμενα 24ωρα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε ληφθεί με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Όπως έγινε γνωστό, πυροσβέστες εντόπισαν τους δύο άνδρες να κυκλοφορούν στο Σέιχ Σου, αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση.

09:25 ΔΕΥΑΜΒ: Κάηκαν αντλιοστάσια – Προβλήματα με το νερό σε Βόλο και Πήλιο

Χωρίς νερό έχουν μείνει περιοχές στο Κατηχώρι, την Άλλη Μεριά και τη συνοικία του Χρυσοχοΐδη στον Βόλο.

Η ΔΕΥΑΜΒ ανακάλεσε όλες τις άδειες εργαζομένων και συνεργεία βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, καθώς παραδόθηκαν στις φλόγες αντλιοστάσια και πενήντα σταθμοί ελέγχου.

Έκκληση στους καταναλωτές απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης, καθώς η κατάσταση με τις πυρκαγιές είναι τραγική και ήδη έχουν σημειωθεί δεκάδες προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης.

«Μέχρι το βράδυ θα τα καταφέρουμε. Ζητώ από τον κόσμο να κάνει οικονομία στο νερό. Να μην πλένει αυλές, να μην ποτίζει σήμερα, ας τα περιορίσουμε. Δεν υπάρχει ρεύμα για να δουλέψουν τα αντλιοστάσια. Απαιτείται φυσική παρουσία των εργαζομένων, οπότε χρειάζεται αρκετή δουλειά» είπε ο κ. Τόρης στο TheNewspaper.gr.

09:17 Αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην περιοχή του Σέσκλου στη Μαγνησία

09:15 Πολύ βελτιωμένη η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα

Καλύτερη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα.

09:05 Ο βαθμός του αντιπτεράρχου απονέμεται στους δύο πιλότους του Καναντέρ

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» είπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου».

09:00 Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, και διεξάγεται κανονικά πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί προσωρινά στην Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας και στην Επαρχιακή Οδό Βόλου-Καναλίων.

08:55 Με λεωφορεία γίνονται δρομολόγια τρένων 

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 11574 (Λάρισα-Βόλος) και 11575 (Βόλος-Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

08:50 Βίντεο – ντοκουμέντο από τη φωτιά στην Κηφισιά

08:45 Επιχειρούν τα εναέρια μέσα στη Μαγνησία

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στη Μαγνησία όπου η φωτιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα.

Δείτε φωτογραφίες του Θανάση Καλιακούδα από το larissanet.gr.

08:35 Τέλος οι φωτιές σε Λαμία και Τιθορέα

Μία διαφορετική μέρα ξημέρωσε σήμερα στη Λαμία, καθώς η γενικότερη εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από χθες στις 20:00 το βράδυ, που κόπασαν οι άνεμοι, έσβησαν και τα τελευταία μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ σταμάτησαν και οι αναζωπυρώσεις. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις των πυροσβεστών και στους εθελοντές μέσα σε λίγες ώρες να ελέγξουν απολύτως την κατάσταση, σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες στα μέτωπα της φωτιάς.

Μέχρι το ξημέρωμα έσβησαν και τα τελευταία «καντηλάκια» τα οποία υπήρχαν, ενώ ως τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία της ΔΕΗ αποκατέστησαν ζημιές σε ένα τμήμα του ηλεκτρικού δικτύου, δίνοντας ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν καταστραφεί κολώνες, έχουν καεί μετασχηματιστές, έχουν προβλήματα ακόμη και υποσταθμοί της ΔΕΗ, που υπήρχαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει πλήρης άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει τα μέγιστα τις δυνάμεις πυρόσβεσης ακόμη και για τις τελευταίες ενέργειες με το πρώτο φως της μέρας.

Αν και οι καταγραφές των ζημιών αναμένεται να γίνουν σήμερα από συνεργεία του δήμου, οι πρώτες εκτιμήσεις από επιτελείς που επισκέφθηκαν ένα προς ένα όλα τα σπίτια κάνουν λόγο για ζημιές σε αποθηκευτικούς χώρους, σε βοηθητικούς χώρους κατοικιών, ακόμη και σε προσόψεις σπιτιών, όμως δεν εντόπισαν σπίτι που να έχει επεκταθεί η φωτιά και να το έχει καταστρέψει.

Παράλληλα έχουν καταστραφεί ελαιοπερίβολα, αλλά και σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ σε δεκάδες περιπτώσεις μπόρεσαν και απομάκρυναν, είτε τα ζώα που υπήρχαν, είτε ακόμη ορισμένα οικόσιτα ζώα, σε αγροικίες της περιοχής.

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει η πλήρης καταγραφή των ζημιών.

Σταμάτησαν τις φλόγες

Τις πρώτες πρωινές ώρες τελείωσε και ο εφιάλτης για την Τιθορέα και την Ελάτεια.

Με συντονισμένες προσπάθειες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αγρότες της περιοχής και οι εθελοντικές οργανώσεις έδωσαν μία πραγματική μάχη μέσα στην αγροτική περιοχή με ό,τι μέσο μπορούσαν και σταμάτησαν τις φλόγες.

Τρακτέρ, χωματουργικά μηχανήματα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και αρκετοί πολίτες μαζί με τους πυροσβέστες κυνηγούσαν τις φλόγες και τις πρόλαβαν πριν αυτές μπορέσουν να φτάσουν μέχρι την Ελάτεια ή να συνεχίσουν σε δασική περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκεκριμένη πυρκαγιά έκανε την εμφάνισή της και άλλη μικρότερη σε άλλη περιοχή, χιλιόμετρα μακρύτερα, στα όρια της Αμφίκλειας με το Πολύδροσο. Η άμεση όμως επέμβαση είχε αίσιοψαποτέλεσμα, καθώς αν προχωρούσε θα κατευθυνόταν προς το Πολύδροσο και τον Παρνασσό.

08:23 Σε ποιες περιοχές έχουν σταλεί μηνύματα του 112

Τις τελευταίες έξι ώρες έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης για Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή, Παναγιά, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια προς Βόλο.

Σε ετοιμότητα καλούνται να βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών Αλυκές, Πευκάκια, Άγιος Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος λόγω της πυρκαγιάς.

08:16 Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Κηφισιά

08:12  Για δέκατη μέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Σε δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων στην περιοχή κοντά στο χωριό Βάτι εστιάζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για δέκα ημέρες.

Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν από τα ξημερώματα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ γίνονται και απανωτές ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην διάρκεια της νύχτας στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου δόθηκε η μάχη από πυροσβέστες και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς.

08:00 Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Κηφισιά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Κηφισιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί.

Δείτε βίντεο

07:40 Δύο μέτωπα σε εξέλιξη στη Μαγνησία 

Στο Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

07:25 Καλύτερη η εικόνα με τη φωτιά στην Κηφισιά

Ευτυχώς η φωτιά που ξέσπασε λίγο νωρίτερα σε δασική έκταση στην Κηφισιά δεν έχει πάρει έκταση καθώς έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα είναι καλύτερη.

07:10 Η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για τη ΒΙΠΕ Βόλου

Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με χθεσινή ανακοίνωση, κάλεσε τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς.

06:50 Στο κόκκινο η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών την Πέμπτη

Υψηλή παραμένει η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για σήμερα Πέμπτη (27/7), παρά την αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) και της Πολιτικής Προστασίας υψηλός είναι ο κίνδυνος στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, της Πελοποννήσου και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ 

06:37 Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κηφισιά

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ θα συνδράμουν στις επιχειρήσεις και τρία ελικόπτερα.

06:30 Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία

Πριν λίγη ώρα, εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλο.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 04:50 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024