Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναντέρ: Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους

Καναντέρ: Νεκροί οι δύο χειριστές του αεροσκάφους

Τραγικός επίλογος. Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο την ώρα που επιχειρούσαν στην περιοχή Πλατανιστός.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς

O Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Συλλυπητήρια δήλωση Μητσοτάκη

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του Καναντέρ

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, το Καναντέρ αφού έριξε το νερό πάνω από την εστία της φωτιάς έστριψε για να σηκωθεί, ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα ανέφερε ότι: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι»

Ο πιλότος Παντελής Φραγκούλης είπε στο MEGA ότι το Καναντέρ επιχειρούσε σε αυτό το δύσβατο σημείο, στον Πλατανιστό, με αποτέλεσμα να κατέβει πολύ χαμηλά για να κάνει επιτυχημένη ρίψη.

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι», πρόσθεσε αφού επιχειρούν για πολλές ημέρες λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ υπάρχει παρατεταμένος καύσωνας.

«Οριακή η προσπάθεια»

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και πιλότος μίλησε στο MEGA και είπε ότι είναι συγκλονιστικό ότι είδαμε την πτώση του αεροσκάφους σε live μετάδοση, ειδικά για αυτούς που γνωρίζουν πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι αυτό που κάνουν οι πιλότοι.

«Ήταν μια οριακή προσπάθεια, πάρα πολύ χαμηλά», είπε ο κ. Κωνσταντέλος.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024