Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσε Καναντέρ με δύο χειριστές στην Κάρυστο - Βίντεο ντοκουμέντο

Έπεσε Καναντέρ με δύο χειριστές στην Κάρυστο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Κάρυστο. Πώς έπεσε το Καναντέρ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς συνετρίβη Καναντέρ στην Κάρυστο. Το εναέριο μέσο έπεσε σε δύσβατη περιοχή, στον Πλατανιστό Εύβοιας, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης στο σημείο της πτώσης του Καναντέρ είναι σε εξέλιξη.

Ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε αναμονή.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, το Καναντέρ αφού έριξε το νερό πάνω από την εστία της φωτιάς έστριψε για να σηκωθεί, ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια του Καναντέρ

Δύο οι πιλότοι

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει ότι: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Σημειώνεται πως το Καναντέρ ήταν CL-215 και είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.

Το CL-215 δεν διαθέτει σύστημα εκτόξευσης για τους πιλότους.

Με βάση την εικόνα από τη συντριβή, αλλά και το πόσο χαμηλά πετούσε το Καναντέρ, οι ελπίδες να έχουν επιβιώσει οι δύο πιλότοι είναι λιγοστές.

Κάτοικοι είδαν το Καναντέρ να πέφτει

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του Καναντέρ.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr ότι «είδα το Καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Δείτε βίντεο μετά την πτώση του Καναντέρ

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι»

Ο πιλότος Παντελής Φραγκούλης είπε στο MEGA ότι το Καναντέρ επιχειρούσε σε αυτό το δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να κατέβει πολύ χαμηλά για να στοχοθετήσει τη φωτιά. «Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και πιλότος μίλησε στο MEGA και είπε ότι είναι συγκλονιστικό ότι είδαμε την πτώση του αεροσκάφους σε live μετάδοση, ειδικά για αυτούς που γνωρίζουν πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι αυτό που κάνουν οι πιλότοι.

«Ήταν μια οριακή προσπάθεια, πάρα πολύ χαμηλά», είπε ο κ. Κωνσταντέλος.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024