Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής τύπος: Τι γράφει για την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο

Διεθνής τύπος: Τι γράφει για την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο

Την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας στην Ελλάδα παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Στην πτώση του αεροσκάφους Canadair κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, αναφέρονται με δημοσιεύματά τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πέραν του τραγικού περιστατικού με την πτώση του αεροσκάφους πυρόσβεσης, τα διεθνή μέσα κάνουν αναφορές για τις πυρκαγιές σε Ρόδο και Κέρκυρα και για τις εντολές εκκένωσης χωριών  και απομάκρυνσης κατοίκων και τουριστών.

Να σημειωθεί, ότι η Ρόδος συνιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες, με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο ότι επί του παρόντος βρίσκονται 7.000 με 10.000 Βρετανοί.

Bloomberg: Πυροσβεστικό αεροπλάνο συνετρίβη στην Εύβοια κατά τη διάρκεια αποστολής

Ένα ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη ενώ εκτελούσε αποστολή στην Εύβοια, όπως μετέδωσε την Τρίτη η κρατική ΕΡΤ.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έδειξε εικόνες του αεροπλάνου να συντρίβεται σε χαράδρα στην περιοχή της Καρύστου, αφού έριξε νερό σε πυρκαγιά.

Η τύχη των δύο πιλότων που χειρίζονταν το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Στην Ελλάδα έχουν ξεσπάσει 125 πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα, με τις κυριότερες πυρκαγιές στα νησιά της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Εύβοιας. Οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους.

Sky News: Αεροπλάνο που μαχόταν με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα συνετρίβη στην Εύβοια – καθώς διατάχηκαν νέες εκκενώσεις στη Ρόδο και την Κέρκυρα

Αεροσκάφος που μαχόταν με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα κατέπεσε, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνέβη πάνω από την πόλη Κάρυστος στο νησί της Εύβοιας κοντά στην Αθήνα -και η συντριβή μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Τα πλάνα έδειξαν το αεροσκάφος που πετούσε χαμηλά να εξαφανίζεται μέσα σε ένα φαράγγι, πριν εμφανισθεί μια λαίλαπα φωτιάς λίγα λεπτά αργότερα.

Ένα ελικόπτερο κατευθύνθηκε στο σημείο για να εξετάσει το σημείο της συντριβής.

Νέα προειδοποίηση εκκένωσης

Το δυστύχημα έρχεται την ώρα που χιλιάδες Βρετανοί έχουν επιστρέψει αεροπορικώς από τη Ρόδο – με τις νέες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι το 10% της γης στο ελληνικό νησί έχει καεί από τις πυρκαγιές.

Πρόσθετες πτήσεις που μετέφεραν αποκλεισμένους παραθεριστές προσγειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένεται να φτάσουν κι άλλες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μέχρι και 10.000 Βρετανοί εκτιμάται ότι βρίσκονται στο νησί, έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι παραθεριστές που επέστρεψαν μίλησαν για «τραυματικές» εκκενώσεις, καθώς τα ξενοδοχεία τους είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο κοιμώμενοι σε παραλίες, ξαπλώστρες ή στους δρόμους καθώς μαίνονταν οι πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία έχει ανέβει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε μέρη της Ελλάδας και στη Ρόδο η πυρκαγιά συνεχίζει να κινείται προς την ενδοχώρα, αγγίζοντας ορεινές δασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου μέρους ενός φυσικού καταφυγίου.

Μια νέα προειδοποίηση εκκένωσης έχει εκδοθεί για το χωριό Βατί στην ενδοχώρα, και οι άνθρωποι εκεί καλούνται να μετακινηθούν προς τη Λίνδο.

Στην Κέρκυρα, οι άνθρωποι σε τρεις περιοχές κλήθηκαν επίσης να εκκενώσουν την περιοχή.

Independent: Αεροπλάνο δίνοντας μάχη με τις φλόγες συντρίβεται στην Εύβοια, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Ρόδο και την Κέρκυρα

Ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα συνετρίβη κατά τη διάρκεια της μάχης κατά των πυρκαγιών, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ρόδο και την Κέρκυρα.

Η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε στον Independent ότι το ατύχημα συνέβη πάνω από την πόλη Κάρυστος στην Εύβοια κοντά στην Αθήνα, όπου καίει πυρκαγιά. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι διερευνάται αν υπάρχουν θύματα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το φτερό του αεροπλάνου έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, με τα πλάνα να δείχνουν το αεροπλάνο να πέφτει στη συνέχεια στο έδαφος, προτού γίνει η έκρηξη.

Αυτό συμβαίνει καθώς 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο, καθώς η κόλαση που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα εξαπλώθηκε, ενώ πάνω από 2.000 παραθεριστές επέστρεψαν στην πατρίδα τους με αεροπλάνο τη Δευτέρα.

Αφού η πυρκαγιά στη Ρόδο προκάλεσε «τη μεγαλύτερη εκκένωση» στην ελληνική ιστορία, οι αρχές πολιτικής προστασίας προειδοποίησαν για «ακραίο κίνδυνο» πυρκαγιάς στο νησί της Κρήτης, ενώ περίπου 2.500 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την Κέρκυρα, η οποία έχει υποστεί δεκάδες πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο ότι η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο» και την Τρίτη ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, με τις συνθήκες να βελτιώνονται ενδεχομένως μετά την Πέμπτη.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024