Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από τις φωτιές

ΠΟΕΔΗΝ: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από τις φωτιές

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο ένας 67χρονος που από τη Τιθορέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γεννηματάς στην Αθήνα.

Ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση των τραυματιών από τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα, εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στις φλόγες κόντεψε να τυλιχτεί το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Μαγνησία, με το υγειονομικό προσωπικό να δίνει μάχη με τη φωτιά στο πλάι των πυροσβεστών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι «Η φωτιά σταμάτησε 15 μέτρα από το κέντρο υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο ένας 67χρονος που από τη Τιθορέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γεννηματάς στην Αθήνα.

Πυροσβέστες οι περισσότεροι τραυματίες

Λόγω των εκκενώσεων, οι τραυματίες στα νοσοκομεία δεν είναι πολίτες αλλά πυροσβέστες, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα. Στη Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της πυροσβεστικής της περιφέρειας, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίας διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Θρηνούμε δύο ακόμη νεκρούς από φωτιές. Να ευχηθούμε περαστικά στον άνδρα 67 ετών που από τη Τιθορέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας χθες νωρίς το βράδυ διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκε στη Μονάδα του Γεννηματάς Αθήνας. Με την έγκαιρη εκκένωση των περιοχών δεν έχουμε πολίτες τραυματίες.

Το κέντρο υγείας ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ κινδύνεψε χθες να καεί. Η φωτιά σταμάτησε 15 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Εκεί ήταν όλο το προσωπικό και ο διοικητής της ΥΠΕ με έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφορά του στη πόλη. Οι τραυματίες από τις φωτιές πλην του διασωληνωμένου είναι ευτυχώς ελαφρά και είναι πυροσβέστες.

Στο νοσοκομείο της ΡΟΔΟΥ νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα. Στην Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της πυροσβεστικής της περιφέρειας και ένας πυροσβέστης τραυματίας διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, στο Κέντρο Υγείας Καρύστου, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν επισκέφθηκαν και προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες πυροσβέστες και πολίτες με ελαφρά τραύματα. Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων. Εμείς οι υγειονομικοί για άλλη μια φορά κάνουμε το χρέος μας. Η πολιτεία απέναντι μας όχι».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024