Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση Καναντέρ: «Στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου» - Όσα είπε ο Νίκος Δένδιας στην τελετή μνήμης

Πτώση Καναντέρ: «Στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου» – Όσα είπε ο Νίκος Δένδιας στην τελετή μνήμης

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο»

Το παρών στην τελετή μνήμης, για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ κατά την διάρκεια επιχείρησης στη φωτιά στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε ομιλία μετά την λήξη της τελετής, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως «με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων  και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου».

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή»

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

Ανακοίνωση Τύπου:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Επιμνημόσυνη Δέηση για την απώλεια ζωής των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι επιχειρούσαν στην Εύβοια, για την κατάσβεση πυρκαγιάς:

«Παρευρέθηκα σήμερα μαζί με την πολιτική και τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων  Δυνάμεων, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριημέρου πένθους των Ενόπλων  Δυνάμεων για την απώλεια των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, στην Εύβοια.

Θα ήθελα να εκφράσω, για μία ακόμη φορά, τα συλλυπητήρια, εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων, στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. Η Ελλάδα πενθεί.

Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω, ότι με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων  και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Ακολούθως, παρευρεθήκαμε σε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών τους, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με τη μνήμη όσων ιπτάμενων έχουν χάσει τη ζωή τους, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, εν ώρα υπηρεσίας, στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο. Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, λοιπόν, τους τεχνικούς της Πολεμικής μας  Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα. Και πάλι, ειλικρινή βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στη μεγάλη οικογένεια της  Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων  της πατρίδας μας».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024