Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ποπ έμπνευση της Μιράντας Βατοπούλου σε μια νέα έκθεση

H ποπ έμπνευση της Μιράντας Βατοπούλου σε μια νέα έκθεση

Με τίτλο «all seeing eye», στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, πάνω στο Ματογιάννη, η Μιράντα Βατοπούλου διαπνέεται από τα δεδομένα της μοντέρνας ζωής.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, στις 20:30, εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση της Μιράντας Βατοπούλου, με τίτλο «all seeing eye», στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, πάνω στο Ματογιάννη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου 2023. Στη δεύτερη ατομική της έκθεση καταφέρνει και πάλι να καθηλώσει το συναίσθημα, αναγνωρίζοντας το παρελθόν και αναζητώντας το μέλλον.

WORLD WIDE LOVE, 70 x 100 cm, mixed media (detail)

Το έργο της Μιράντας Βατοπούλου διαπνέεται από τα δεδομένα της μοντέρνας ζωής. Σκηνές της ποπ κουλτούρας, εμβληματικοί χαρακτήρες, δυναμικές γυναίκες, και μνημεία, άλλοτε βγαλμένα από δυσεύρετα βιβλία και άλλοτε χειροτεχνημένα από την ίδια, αναδύονται με σχεδόν αρχιτεκτονική ακρίβεια, το ένα μέσα από το άλλο. Μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της δημιουργίας πηγάζει από τις προσωπικές της αναζητήσεις για τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου σε αυτόν.

A WALK TO PARADISE, 100 x 70 cm, mixed media (detail)

Οι Αναγεννησιακές και μπαρόκ σκηνές σε συνδυασμό με τις μοντέρνες αναφορές συγκροτούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιστοριών, στο οποίο μπορεί κανείς να περιπλανηθεί, να αναζητήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του ερμηνεία. Όπως αναφέρει και η καλλιτέχνης πηγή έμπνευσης της είναι οι σχέσεις που δημιουργεί με τους ανθρώπους, οι εμπειρίες της, το παρελθόν, το τώρα και τα όνειρά της για το μέλλον.

ANNA VISSI…, 114 x 134 cm, mixed media

Η μοναδική Ελληνίδα τραγουδίστρια Άννα Βίσση συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ενεργής καριέρας στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Στη νέα ενότητα έργων η Μιράντα Βατοπούλου ολοκληρώνει με δύο έργα, αφιερωμένα στη θρυλική τραγουδίστρια. Σε μια εποχή που όλα είναι αμφισβητήσιμα, η Άννα Βίσση εκπροσωπεί αυτό ακριβώς που η Μιράντα πρεσβεύει, θαυμάζει και προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τη δουλειά της: την αυθεντικότητα, την προσήλωση, το ταλέντο και την τόλμη.

MIRROR MIRRO ON THE WALL, 100 x 140 cm, mixed media

Η καλλιτεχνική της δημιουργία αναφέρεται στο παρόν, χωρίς να παραλείπει το παρελθόν. Είναι η τέχνη του χθες, του σήμερα και του αύριο. Όλα αυτά πηγάζουν μέσα από το προσωπικό της βίωμα, έναν συγκερασμό μνημών, δυσκολιών και προκλήσεων. Διατηρώντας την αυθεντικότητα του προσωπικού της ιδιώματος, μας καλεί να γίνουμε μέρος μιας ιστορίας, να αποδεχτούμε το παρελθόν μας και να ζωγραφίσουμε το μέλλον μας.

Η Μιράντα Βατοπούλου

*INFO ΕΚΘΕΣΗΣ 

«all seeing eye» / Ατομική έκθεση της Μιράντας Βατοπούλου

Εγκαίνια Έκθεσης : 2 Αυγούστου 2023, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου – 12 Αυγούστου 2023

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 12:00-14:00 & 18:00-23:00

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024