Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Δύο χρόνια φυλάκισης σε Βρετανό επειδή σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Κύπρος: Δύο χρόνια φυλάκισης σε Βρετανό επειδή σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Σε δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας Βρετανός συνταξιούχος στην Κυπριακή Δημοκρατία επειδή είχε σκοτώσει την καρκινοπαθή γυναίκα του.

Ο 76χρονος πατέρας ενός παιδιού, Ντέιβιντ Χάντερ, αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του Τζάνις, στις 18 Δεκεμβρίου 2021 στο σπίτι τους στην Τρεμιθούσα, καθώς εκείνη φέρεται να «τον παρακάλεσε» να βάλει τέλος στη ζωή της καθώς πάλευε με τον καρκίνο του αίματος.

Ο Βρετανός βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά όχι για φόνο εκ προμελέτης της συζύγου του.

Ωστόσο, οι 19 μήνες κατά τους οποίους έμεινε προφυλακισμένος σε φυλακή της Λευκωσίας ο Βρετανός, εν αναμονή της δίκης, προσμετρώνται στη ποινή καθώς, σύμφωνα με το κυπριακό δικαστικό σύστημα, η κράτηση 10 μηνών ισοδυναμεί με έναν χρόνο στις μικρές ποινές,

Έτσι ο Χάντερ αφέθηκε ελεύθερος, αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή.

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, ο Hunter εμφανώς συγκινημένος είπε: «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μου έκαναν δωρεές, και ειδικά τους συντρόφους μου και τους συνεργάτες μου. Δεν ξέρω πού θα ήμουν χωρίς αυτούς».

O Χάντερ με τη σύζυγό του

Ο πρώην ανθρακωρύχος πρόσθεσε: «Όταν δουλεύεις σε ανθρακωρυχείο, είσαι οικογένεια».

Ερωτηθείς πώς νιώθει, ο Χάντερ είπε: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα, μακάρι να έβρισκα λέξεις να το περιγράψω αλλά δεν μπορώ» είπε και πρόσθεσε «Όταν βρίσκεσαι υπό πίεση για δύο χρόνια, χωρίς να ξέρεις προς ποια κατεύθυνση θα πάει».

Δικαστής: Κατανοούμε, αλλά είμαστε εύνομη κοινωνία

Το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, το προχωρημένο της ηλικίας του και γενικότερα οι προσωπικές του περιστάσεις αλλά κυρίως οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός διέπραξε το έγκλημα, καθώς και τα κίνητρα της έκνομης αυτής συμπεριφοράς του, είναι στοιχεία τα οποία σημείωσε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.

Ανακοινώνοντας την ποινή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Πάφου, Μιχάλης Δρουσιώτης, ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί άνθρωποι λυγίζουν καθημερινά από τις δυσκολίες της ζωής και ιδιαίτερα από τις δυσκολίες που βιώνουν, συνεπεία σοβαρών προβλημάτων υγείας που έχον οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Το μήνυμα προς την κοινωνία δεν μπορεί να είναι άλλο από το ότι η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής, έστω και με κίνητρο την αγάπη προς το θύμα και τη λύτρωση από τα βάσανά του, αποτελεί εκ του Νόμου παράνομη πράξη η οποία δεν είναι ανεκτή, ακόμα και στην περίπτωση που το ίδιο το θύμα επιθυμεί την λύτρωση του, πρόσθεσε.

Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε πως ο Νόμος και η ηθική αποτελούν την «σπονδυλική στήλη» μιας εύνομης κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτά κανένας δεν επιλέγει πότε τερματίζεται η ζωή ενός ανθρώπου, ακόμη και ενός αγαπημένου ανθρώπου, ο οποίος βασανίζεται λόγω προβλημάτων υγείας, είπε.

Πληροφορίες από Πολίτης, Mail

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024