Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Συνελήφθη ο γιος του προέδρου Γκουστάβο Πέτρο - Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και αθέμιτο πλουτισμό

Κολομβία: Συνελήφθη ο γιος του προέδρου Γκουστάβο Πέτρο – Κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και αθέμιτο πλουτισμό

Ο Γκουστάβο Πέτρο, ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της Κολομβίας, εξέφρασε τη λύπη του για τη σύλληψή του γιου του και διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

Ο Νίκολας Πέτρο, ο πρωτότοκος γιος του προέδρου της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, συνελήφθη το Σάββατο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αθέμιτο πλουτισμό, με φόντο ένα σκάνδαλο που συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Ο γιος του προέδρου της χώρας, που είναι πρώην βουλευτής, συνελήφθη το πρωί ταυτόχρονα με την πρώην σύζυγό του, Νταϊσούρις Βάσκες, η οποία τον κατηγορεί για διασυνδέσεις με διακινητές ναρκωτικών και λαθρέμπορους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Νίκολας Πέτρο συνελήφθη για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αθέμιτου πλουτισμού και η πρώην σύζυγός του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τον Μάρτιο, η Βάσκες κατηγόρησε τον πρώην σύντροφό της ότι το 2022 έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά από διακινητές ναρκωτικών και λαθρέμπορους για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, αλλά τα χρησιμοποίησε για να διάγει πολυτελή βίο στην πόλη Μπαρανκίλα, στη βόρεια Κολομβία.

Ο Γκουστάβο Πέτρο, ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της Κολομβίας, εξέφρασε τη λύπη του για τη σύλληψή του γιου του και διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

«Δεν θα παρέμβω στη Δικαιοσύνη», λέει ο πατέρας του

«Ως άνθρωπος και ως πατέρας, με θλίβει πολύ η αυτοκαταστροφή του και το γεγονός ότι ένα από τα παιδιά μου βρίσκεται στη φυλακή», έγραψε στην πλατφόρμα X.

«Του εύχομαι καλή τύχη και δύναμη. Μακάρι τα γεγονότα να σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα του και να μπορέσει να αναλογιστεί τα λάθη του. Όπως διαβεβαίωσα τον γενικό εισαγγελέα, δεν θα παρέμβω, ούτε θα ασκήσω πιέσεις στις αποφάσεις του, ώστε να επικρατήσει το δίκαιο», τόνισε.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος αρνείται ότι έλαβε χρήματα από εμπόρους ναρκωτικών και είχε ζητήσει ο ίδιος την έναρξη έρευνας σε βάρος του γιου του.

Ο Νίκολας Πέτρο ήταν βουλευτής της αριστερής συμμαχίας, που οδήγησε τον πατέρα του στην εξουσία. Μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιεύσει αποσπάσματα των τραπεζικών λογαριασμών του, στα οποία φαινόταν ότι τα εισοδήματά του ήταν υψηλότερα από τη βουλευτική αποζημίωση που λάμβανε. Στις δαπάνες του περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, αγορές κοσμημάτων και πολυτελή ενδύματα.

Σε μια συνέντευξή της, η Βάσκες υποστήριζε ότι ο πρώην σύζυγός της έλαβε περίπου 124.000 δολάρια από έναν πρώην έμπορο ναρκωτικών, τον Σαμουέλ Σανταντέρ Λοπεσιέρα, τον αποκαλούμενο και «Marlboro Man».

Ο Λοπεσιέρα εκτίει ποινή κάθειρξης 18 ετών σε φυλακή των ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Η Βάσκες είπε ωστόσο ότι ο πρόεδρος Πέτρο δεν ήταν ενήμερος για αυτές τις συναλλαγές του γιου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024