Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Ο διαβόητος και επικίνδυνος «Εσκομπάρ της Βραζιλίας» εκδόθηκε στο Βέλγιο (δείτε βίντεο)

Ουγγαρία: Ο διαβόητος και επικίνδυνος «Εσκομπάρ της Βραζιλίας» εκδόθηκε στο Βέλγιο (δείτε βίντεο)

Ο γνωστός με το προσωνύμιο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας» είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του και είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικές ταυτότητες προκειμένου να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Οι αρχές της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή την έκδοση στο Βέλγιο «ενός από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στον κόσμο», ο οποίος θεωρείται από την Interpol ως επικεφαλής ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης προς την Ευρώπη.

«Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας»

Γνωστός με το προσωνύμιο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας» (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από noticias.uol.com.br), o 63χρονος Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο εκδόθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη μεταγωγή του.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε από φυλακή της Βουδαπέστης στο αεροδρόμιο, όπου επιβιβάστηκε σε βελγικό στρατιωτικό αεροσκάφος (βίντεο, κάτω).

Σε βάρος του Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τον Νοέμβριο του 2020, μετά την κατάσχεση στη Βραζιλία «άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονταν από την εγκληματική οργάνωση που διηύθυνε».

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του

Εκτοτε τον καταζητούσε η Interpol, ενώ πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας – είχαν ζητήσει την έκδοσή του για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, πλαστογράφηση εγγράφων και ανθρωποκτονία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2022 στην Ουγγαρία (βίντεο, κάτω), όπου η αστυνομία ανέφερε ότι η οργάνωσή του «ευθύνεται για τη διακίνηση τουλάχιστον 45 τόνων κοκαΐνης από το 2017 έως το 2019».

Προκειμένου να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό, είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του και είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικές ταυτότητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024