Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τάιζαν μερικά από τα θύματά τους σε τίγρεις»: Βαριές κατηγορίες σε τέσσερις γιους του Ελ Τσάπο

«Τάιζαν μερικά από τα θύματά τους σε τίγρεις»: Βαριές κατηγορίες σε τέσσερις γιους του Ελ Τσάπο

Σοκάρει το κατηγορητήριο σε βάρος των γιών του βαρόνου Ελ Τσάπο.

Αντιμέτωποι με νέες βαριές κατηγορίες είναι οι τέσσερις γιοι του διαβόητου Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, Ελ Τσάπο, μεταξύ άλλων, για διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων του θανατηφόρου ναρκωτικού φαιντανύλη στις ΗΠΑ.

Οι «Los Tsapitos», όπως είναι γνωστοί οι γιοι του Ελ Τσάπο κατηγορούνται ότι ηγούνταν της αυτοκρατορίας του φυλακισμένου πατέρα τους και έτσι εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική.

Οι κατηγορίες σε βάρος των γιων του βαρόνου αφορούν, όπως γράφουν οι New York Times, σε πέντε υποθέσεις που βοήθησαν τις Αρχές να σχηματίσουν μια πανοραμική εικόνα για το πώς η φαιντανύλη –που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στις ΗΠΑ το 2022- δημιουργήθηκε, μεταφέρθηκε και τελικά πωλήθηκε στους αμερικανικούς δρόμους.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι πληρωμένοι δολοφόνοι που εργάζονταν για τους γιους του Ελ Τσάπο, σκότωναν κυβερνητικούς αξιωματούχους, βασάνιζαν αντιπάλους τους με ηλεκτροσόκ και «τάιζαν μερικά από τα θύματά τους, νεκρά και ζωντανά, σε τίγρεις».

Οι νέες απαγγελίες κατηγοριών στους γιους του Ελ Τσάπο έρχονται σε στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ αξιωματούχων σε ΗΠΑ και Μεξικό για το ποιος ευθύνεται για τη μάστιγα της φαιντανύλης.

«Το καρτέλ Σιναλόα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την αύξηση της φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία οκτώ χρόνια» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου.

Η σύλληψη του Οβίδιου που έβαλε φωτιά στο Μεξικό

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος των «Los Tsapitos». Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ένας από τους γιους του βαρόνου, που κατηγορείται πως συνέχισε τις δραστηριότητες του πατέρα του, συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης των μεξικανικών δυνάμεων τον Ιανουάριο.

Μετά τη σύλληψή του βίαια επεισόδια συγκλόνισταν το Μεξικό, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δεκαεννέα φερόμενα μέλη συμμορίας και 10 στρατιώτες, στην πολιτεία Σιναλόα.

Μέλη του καρτέλ Σιναλόα και συνεργάτες τους εξαπέλυσαν βίαιες επιθέσεις στην περιοχή, πυροβολώντας αστυνομικούς και στρατιώτες, πυρπολώντας οχήματα και αποκλείοντας δρόμους κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στην πόλη Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα, όπου εδρεύει το πανίσχυρο καρτέλ επικεφαλής του οποίου ήταν ο «Ελ Τσάπο» μέχρι τη σύλληψή του το 2016 και την απέλασή του στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχ δηλώσει παλιότερα πως υπήρξε περίοδος στην πρόσφατη μεξικανική ιστορία που ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν Λοέρα ήταν εξίσου ισχυρός με τον αρχηγό του κράτους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024