Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αγώνας επιβίωσης των ομοφυλόφιλων γονέων στην Ιταλία - «Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια»

Ο αγώνας επιβίωσης των ομοφυλόφιλων γονέων στην Ιταλία – «Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια»

«Δεν θέλω να αισθάνομαι αναγκασμένη να φύγω από την χώρα, αλλά κανείς δεν πρέπει να το υπομένει αυτό»

H Michela Leidi και η σύζυγός της, Viola απέκτησαν περίπου ένα χρόνο πριν, το πρώτο τους παιδί, μέσω της υποβοηθούμενης τεκνοποίησης στην Ισπανία.

Η Michela θυμάται και περιγράφει πως τους 12 μήνες της κύησης ήταν δίπλα στην Viola «τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά».

Η ευτυχία του ζευγαριού, που ζει στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, κόπηκε απότομα, όταν η Michela έλαβε τον Ιανουάριο μια επιστολή της ιταλικής κυβέρνησης, όπου της γνωστοποιήθηκε πως το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης τους δεν μπορεί να φέρει το όνομά της, παρά μόνο της Viola.

Η επιστολή ήρθε λίγο πριν η πρωθυπουργός της χώρας Giorgia Meloni ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν θα πρέπει πλέον να καταχωρούν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν θέλουμε να ζούμε με φόβο»

Η Michela μιλώντας στο PinkNews αποκάλυψε πως η νέα πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης την οδήγησε στο να ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας του παιδιού της, με την έκβαση να είναι αβέβαιη.

«Δεν θέλουμε να ζούμε με φόβο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Είμαστε έτοιμες να παλέψουμε μαζί για αυτό» πρόσθεσε.

Η Michela καλεί την ιταλική κυβέρνηση «να σκεφτεί τις οικογένειες», σημειώνοντας ότι η κόρη τους αποκαλεί το ζευγάρι «mummas», τον πληθυντικό της μαμάς, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό για εκείνη.

«Είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν σκέφτεται. Ζητώ να δημιουργήσει έναν νόμο που θα σταματήσει αυτό το χάος και θα σώσει τα παιδιά. Δεν θέλω να αισθάνομαι αναγκασμένη να φύγω από την Ιταλία, αλλά κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να το κάνει αυτό» σημείωσε.

«Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια»

Αφού έλαβαν την επιστολή, η Michela και η Viola, οι οποίες ήταν από τις πρώτες στην Ιταλία που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης κατά της γονικής μέριμνας του ίδιου φύλου, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν την αφαίρεση του ονόματος της Michela από το πιστοποιητικό γέννησης.

Ένας εισαγγελέας είπε στο ζευγάρι ότι η συμπερίληψη του ονόματος της Michela ήταν «αντίθετη προς τη δημόσια τάξη» επειδή δεν κυοφορούσε το μωρό τους.

«Η Ιταλία εξακολουθεί να είναι πίσω πολιτιστικά και η κυβέρνηση δεν βοηθάει» δηλώνει η Michela.

Λόγω των ομοφοβικών απόψεων της κυβέρνησης, το ζευγάρι ένιωθε «φόβο» και «θλίψη» από τη στιγμή που η Viola έμαθε ότι είναι έγκυος.

«Είμαστε όπως κάθε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της μαζί» είπε η Viola.

Σύμφωνα με την πολιτική – δεν είναι νόμος αλλά αποφασίζεται από τους τοπικούς δημάρχους – η Michela χρειάζεται άδεια από τη Viola αν θέλει να αναλάβει γονικές ευθύνες.

Το ζευγάρι μίλησε με άλλες λεσβίες μητέρες, οι οποίες είπαν ότι είναι δύσκολο και για εκείνες όλο αυτό.

«Όλες ζουν με τον φόβο ότι αυτό θα μπορούσε να τους συμβεί» ανέφερε η Michela.

«Υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν παράλογο και είναι εναντίον»

Η Michela και η Viola έχουν πάρει μέρος σε αρκετές διαδηλώσεις σχετικά με το ζήτημα και καλούν όλους τους πολίτες της Ιταλίας να σταθούν ενάντια στην πολιτική της Μελόνι.

«Είναι ένα καθήκον για όλους στην Ιταλία, γιατί φανταστείτε κάποιος να έχει γίνει γονέας, και μετά να του αφαιρείται αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό είναι παράλογο και είναι εναντίον του» πρόσθεσε η Michela.

Οι Ιταλοί πολιτικοί υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καταδίκασαν τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι εισάγει ξεκάθαρα διακρίσεις και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε: «Η Ιταλία θα πρέπει να επαναφέρει αμέσως τις γυναίκες που αφαιρέθηκαν από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους και να άρει την απαγόρευση αυτήν».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024