Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρανς: Μπορεί μια μητέρα να θηλάζει το μωρό της; - Οι ειδικοί υγείας απαντούν

Τρανς: Μπορεί μια μητέρα να θηλάζει το μωρό της; – Οι ειδικοί υγείας απαντούν

Η NSPCC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Θύελλα αντιδράσεων από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές προκάλεσε μια τρανς μητέρα επειδή εθεάθη να θηλάζει το μωρό της.

Μάλιστα, τόση ήταν η οργή τους που την κατήγγειλαν στην Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών (NSPCC).

Η υπεύθυνη πολιτικής για το κλίμα και τη βιομηχανία του Συνδικαλιστικού Κογκρέσου, Mika Minio-Paluello, έχει γίνει στόχος χιλιάδων ακτιβιστών κατά των τρανς ατόμων, με πολλούς να εγείρουν ανησυχίες για την προστασία της στην NSPCC λόγω του θηλασμού του μωρού της.

Δεν υπάρχει κίνδυνος

Η NSPCC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Η Minio-Paluello, δήλωσε ότι θήλασε μόνο για λίγες εβδομάδες μετά από υποτροπή του καρκίνου και έγραψε στο Twitter “η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το μίσος σας” ως απάντηση σε “χιλιάδες tweets γεμάτα μίσος, σκληρότητα και προσπάθειες γελοιοποίησης που απευθύνονται σε μένα αυτήν την εβδομάδα” δηλώνει η ίδια.

Η Minio-Paluello κάλεσε τους αντί-τρανς ακτιβιστές να αφήσουν ήσυχες τις κουήρ οικογένειες, προσθέτοντας ότι οι τρανς γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι η ίδια “χρησιμοποίησε το τυπικό πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε για τις θετές μητέρες“, το οποίο εφαρμόζεται στις τρανς ή τις cis γυναίκες.

Πληροφορίες στον ιστότοπο του NHS αναφέρουν: “Τα τρανς ή non-binary άτομα μπορούν να υποστηριχθούν ώστε να ταΐζουν τα μωρά τους με ανθρώπινο γάλα, αν αυτός είναι ο στόχος τους“.

Περαιτέρω συμβουλές αναφέρουν ότι όσοι έχουν κάνει top surgery μπορεί επίσης να είναι σε θέση να παράξουν γάλα, με την υποστήριξη να προσφέρεται ευρέως από το NHS.

Οι αντιδράσεις κατά του θηλασμού της Minio-Paluello ακολούθησαν την εμφάνισή της στην εκπομπή News at Ten του ITV, η οποία διερεύνησε τις επιπτώσεις της εκτίναξης των λογαριασμών του νερού υπό το πρίσμα της πιθανής κατάρρευσης της Thames Water.

Μετά την προβολή της εκπομπής, η βουλευτής Rosie Duffield, η οποία είναι γνωστή για τις TERF απόψεις της, έγραψε στο Twitter ότι η Minio-Paluello “δεν είναι μια αγωνιζόμενη μητέρα“.

Απαντώντας σε ένα σχόλιο κάτω από το tweet της, η Duffield πρόσθεσε: “Οι βιολογικοί άνδρες δεν μπορούν να κυοφορήσουν ένα μωρό ή να γεννήσουν … επομένως δεν πρόκειται για μητέρα“.

Στο δικό της thread στο Twitter, η Minio-Paluello κατέληξε: “Η εμμονή με μια τρανς μητέρα που δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση για τους λογαριασμούς του νερού, είναι μια κλασική τακτική αντιπερισπασμού της δεξιάς, για να επισκιάσει τον πραγματικό αγώνα. Μην το κάνετε και μην την πατήσετε“.

Σε απάντηση στις ανησυχίες που εκφράστηκαν, το NSPCC δήλωσε ότι είναι επιλογή των γονέων του τρόπου με τον οποίο ταΐζουν το παιδί τους, προσθέτοντας ότι οι επαγγελματίες υγείας και το NHS προσφέρουν υποστήριξη σε όλους τους γονείς που ταΐζουν τα μωρά τους.

Σύμφωνα με screenshots που αναρτήθηκαν στο Twitter, το NSPCC ενημέρωσε αρκετούς θορυβημένους αντί-τρανς ακτιβιστές ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το παιδί που θηλάζει.

Το ζευγάρι λεσβιών που θηλάζει εναλλάξ το μωρό τους

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους γονείς που δεν κυοφορούν και που επιθυμούν να θηλάσουν, να διεγείρουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος με ορμονοθεραπεία.

Το λεσβιακό ζευγάρι Caitlin και Leah έχουν δημοσιεύσει εικόνες στο TikTok, όπου θηλάζουν εναλλάξ τον γιο τους, με την Caitlin να λαμβάνει ορμόνες για να το κάνει.

@caitlinandleahhPump with me 🥛♬ original sound – Caitlin and Leah

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024