Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πτώση Canadair: Θλίψη στην γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη - «Συγκλονισμένοι αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Πτώση Canadair: Θλίψη στην γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη – «Συγκλονισμένοι αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν από νωρίς στην οικία του 27χρονου ανθυποσμηναγού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

Από νωρίς το πρωί φίλοι και συγγενείς του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που μαζί με τον κυβερνήτη, σμηναγό Χρήστο Μουλά, έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους Canadair, στην Κάρυστο, επισκέπτονται το σπίτι του, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, για να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Γιατροί και ψυχολόγοι, με ασθενοφόρο της ελληνικής αεροπορίας, βρίσκονται στην οικία του προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς του και τον μικρότερο αδερφό του που είναι συντετριμμένοι.

«Εξαιρετικά υπερήφανοι»

Σύμφωνα με το voria.gr, κοντά στην οικογένεια βρέθηκε ο πατήρ Αλέξανδρος Καρακάσης, οικογενειακός φίλος για να τους συμπαρασταθεί.

Σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε πως οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τις ζωές άλλων.

Ο Περικλής Στεφανίδης συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, που συνετρίβη ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς στην Κάρυστο καταγόταν από το Κιλκίς, έζησε και μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη.

Φοίτησε στο 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

 Τα τελευταία λόγια των δύο πιλότων

Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια των δύο πιλότων λίγα λεπτά πριν τη συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο ήρθαν σε επαφή είναι ένας πυροσβέστης.

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους. Δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν ‘είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε’. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε, μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε» αποκαλύπτει.

Ακόμη, ο πυροσβέστης μιλώντας στο κανάλι του OPEN τόνισε: «Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τρία λεπτά πριν μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε».

Η  Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair και στον τραγικό θάνατο των δύο χειριστών.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024