Λίγο καλύτερη η σημερινή εικόνα από το πύρινο μέτωπο της Ρόδου, όπου τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν σχεδόν 20.000 ανθρώπους προς ασφαλή σημεία του νησιού.
Σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται προς το παρόν οι οικισμοί.
Σχετικά με την κατάσταση στο νησί, μέσω σχετικής ανάρτησης, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εκτιμά πως η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη για το νησί, λόγω των ισχυρών ανέμων, έως και 8 μποφόρ, που αναμένονται.
Σημειώνεται πως η φωτιά καίει για 7η ημέρα.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ
Παρατηρήστε από το δορυφόρο τους καπνούς του πρώτου 24ωρου (πριν από 4 ημέρες) των πυρκαγιών της Ρόδου. Λόγω του ισχυρού βοριά έφτασαν μέχρι και την Αίγυπτο.
Η σημερινή μέρα (Δευτέρα 24/7) θα είναι επίσης πολύ δύσκολη για την περιοχή. Αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8 bf με ριπές ακόμη και στα 9 bf. Δυστυχώς δεν θα είναι σύμμαχος ο άνεμος.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής