Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το άλλο σύστημα της Ρεάλ

Το άλλο σύστημα της Ρεάλ

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της «Βασίλισσας» ο Αντσελότι προσπαθεί να βρει λύσεις για να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει χαρακτηριστεί σε όλη του την καριέρα ότι έχει μια πολύ ξεκάθαρη φιλοσοφία. Ένα στυλ παιχνιδιού στο οποίο πάντα ήθελε να θωρακίσει την ομάδα γύρω από την μπάλα. Τροποποιεί το πρώτο του σύστημα με το οποίο θριάμβευσε στη Μίλαν, το 4-3-2-1 όπου κυριαρχούσε το «εσωτερικό παιχνίδι» και η ελευθερία των δύο χαφ, για να επεκτείνει το σενάριό της τακτικής του με το κλασικό 4-3-3 με «ανοιχτά» άκρα ή το 4-2-3-1 ως βάση (τα δυο εξάρια – πίβοτ που πάντα άρεσαν στον Ιταλό προπονητή). Οι ομάδες του παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη ιδέα στο να έχουν το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού και να είναι κυρίαρχοι με την μπάλα, αν και δεν αποφεύγει το ενδεχόμενο να παίζει με κόντρες όταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα, αλλά και του αντιπάλου, το επιτρέπουν.

«Αυτοί που πήραμε βελτιώνουν την ποιότητα της ομάδας. Θέλω να δοκιμάσω κάτι νέο. Αν δεν βγει, έχουμε το παλιό σύστημα, που μας έδωσε τόσες και τόσες επιτυχίες», είπε ο Ιταλός προπονητής την πρώτη του μέρα στο Λος Άντζελες για τα διεθνή φιλικά. Η ομάδα της Μαδρίτης με μοναδική απώλεια τον Θεμπάγιος προσγειώθηκε στο UCLA με αποστολή να βρει το κλειδί για να καθορίσει ένα σύστημα παιχνιδιού που θα επιδιώκει να προωθήσει τα μεγάλα ονόματα στη μεσαία γραμμή. Με όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, η εμπειρία και η προσαρμογή του Αντσελότι του επιτρέπει να παίζει με το βασικό σύστημα μέχρι να σκιαγραφήσει όλες τις ανάγκες της ομάδας του.

Ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νέο αγωνιστικό πλάνο που θα του επιτρέψει να εκμεταλλευτεί την παρουσία παικτών, όπως ο Καμαβινγκά, ο Τσουαμενί, ο Βαλβέρδε ή Μπέλιγχαμ.. Ωστόσο, αυτή η διαφοροποίηση στη δομή οφείλεται και στην έλλειψη φορ μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ήταν μόνος του όλη η επίθεση. Το προφίλ του Χοσέλου είναι διαφορετικό και η ιδέα είναι να τον συνδυάσει στη ζώνη επίθεσης με παίκτες όπως ο Βίνι, ο Ροντρίγκο ή ο Μπραχίμ.

Έτσι, η επανάσταση τακτικής από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στην προετοιμασία της στις ΗΠΑ για να μείνει. Στην τρίτη προπόνηση στο UCLA, ο Αντσελότι έδειξε στον κόσμο τη νέα τακτική παραλλαγή που έφερε ο σκληρός ανταγωνισμός στη μεσαία γραμμή.
Ένα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή που ξεκαθαρίζει πού θέλει ο Αντσελότι κάθε κομμάτι της ομάδας τους. Η ομάδα Α αποτελούνταν από τους: Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Μόντριτς, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο και Μπραχίμ. Στην ομάδα Β  η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους: Λούκας, Μιλιτάο, Αλαμπα, Φραν Γαρθία, Τσουαμενί, Κρος, Νίκο Παθ, Αρντά Γκιουλέρ, Βίνι και Χοσέλου. Ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών κάτι που χρησιμεύει για να γνωρίζουμε τη θέση του κάθε ποδοσφαιριστή.

Το προπονητικό διπλό έληξε με νίκη 1-0 για την ομάδα Α χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Μπέλιγχαμ. Το τεστ «Ancelotti» μοίρασε τις θέσεις για κάθε ποδοσφαιριστή: η θέση pivot (εξάρι) για Καμαβινγκά, Τσουαμενί,  οι εσωτερικοί χώροι για τους Κρος, Μοντριτς, Βαλβέρδε και Νικο Πάθ (οκτάρια) και ο κεντρικός προς την περιοχή σε Μπέλιγχαμ και Αρντά. Στην κορυφή θα πρέπει να παλέψουν για δύο θέσεις έως τέσσερις παίκτες (Βίνι, Ροντρίγκο, Χοσέλου και Μπραχίμ).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακτά το νούμερο «10», μια θέση που έχει εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια, για να βρει μια θέση στο σύστημα για τον Τζουντ και τον Άρντα. «Με τον Χοσέλου κερδίσαμε στον εναέριο χώρο στην αντίπαλη περιοχή, όπου και υποφέραμε. Ο Αρντά είναι πολύ ταλαντούχος. Είναι πολύ νέος και νομίζω ότι οι οπαδοί θα τον απολαύσουν. Ο Μπέλιγχαμ είναι ένα υπέροχος εσωτερικός χαφ με κάτι που μας έλειπε: να φτάνει άνετα στην περιοχή». Επιπλέον, η άφιξη του Φραν Γκαρθία, επιτρέπει στον Αντσελότι να έχει πολλές επιλογές για τον αμυντικό άξονα αφού βελτιώνει την αριστερή πλευρά, όπου είχαμε προβλήματα την περασμένη σεζόν», τόνισε ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως πρέπει να βρει λύσεις για να σκοράρει η Ρεάλ. Μέχρι να έρθει ο Εμπαπέ το κενό του Μπενζεμά δεν καλύπτεται. Οι πολέμιοι του Αντσελότι τα ονομάζουν όλα αυτά «αλχημείες», αλλά όταν ο Καρλέτο ακούει κάτι τέτοιο δείχνει προς τα VIP και τη σουίτα του προέδρου…

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024