Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Guns N’ Roses: Στο ΟΑΚΑ μετά από 30 χρόνια – Τρίωρο ροκ εν ρολ και γενέθλια για τον Slash

Guns N’ Roses: Στο ΟΑΚΑ μετά από 30 χρόνια – Τρίωρο ροκ εν ρολ και γενέθλια για τον Slash

Η συναυλία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες με τους 40.000 θεατές να παραληρούν σε κάθε κομμάτι την εμβληματικότερης μπάντας των 90s.

Ο Άξλ έπαψε να είναι το κακό παιδί της ροκ.

Όποιος είναι φανατικός του θρυλικού hard rock και glam rock συγκροτήματος, σίγουρα θα θυμάται τις αντιδράσεις του προς το κοινό. Ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος θα μπορούσε κάποτε να τσακωθεί ανά πάσα στιγμή ή απλώς να διακόψει τη συναυλία διότι εκνευρίστηκε.

Ο Άξλ όμως άλλαξε! Όχι μόνο δεν διέκοψε τη συναυλία, αλλά δεν εκνευρίστηκε ούτε για ένα λεπτό. Αντιθέτως, ήταν μονίμως χαμογελαστός, ευχαριστούσε το κοινό σε κάθε ευκαιρία ενώ μάλιστα έκανε υπόκλιση στο τέλος κάθε τραγουδιού.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 61χρονος πλέον, frontman του συγκροτήματος θα μπορούσε να διατηρήσει την αντοχή και την ενέργεια που είχε και την εποχή που το συγκρότημα μεσουρανούσε.

Το καλό πρόσωπο του Άξλ

Ο Άξλ όμως, όχι απλώς έτρεχε από τη μία μεριά της σκηνής στην άλλη, αλλά έκανε τις ίδιες χορευτικές κινήσεις με το παρελθόν, επικοινωνώντας συνεχώς με το κοινό αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Η χαρακτηριστική του φωνή έχει χαθεί ελάχιστα με την πάροδο των χρόνων, καθώς οι ψηλές του νότες –οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως εξωγήινες στο παρελθόν-  παραμένουν αντάξιες των δυνατοτήτων του αλλά οι χαμηλές, ίσως έχουν χάσει πλέον τη φόρμα τους.

Χαρακτηριστικό αυτού, η ερμηνεία του στο κλασσικό του κομμάτι «Sweet Child O’ Mine», όπου οι χαμηλές νότες δεν θυμίζανε πολύ τον frontman με τη μπάσα βαθιά φωνή.

Αυτό όμως, δεν μπορεί να μειώσει τoν επαγγελματισμό που έδειξαν όλοι τους αλλά και τη διάθεση να κάνουν το κοινό να περάσει καλά και να ξεχάσει τον καύσωνα που επικρατούσε.

Ο Άξλ μάλιστα, ευχαρίστησε αρκετές φορές το κοινό που παρακολούθησε την συναυλία παρά την ζέστη ενώ μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα επιστρέψουν σύντομα για μία ακόμα συναυλία.

«You are some loud motherfuckers», «You look and sound great», φώναζε ανά διαστήματα ο τραγουδιστής.

Η αποθέωση του Slash

Ο μπασίστας Duff McKagan, ο κιθαρίστας Richard Fortus, ο Dizzy Reed, ο ντράμερ Frank Ferrer και την Melissa Reese στα πλήκτρα ήταν επίσης εξαιρετικοί.

Αυτός που έκλεψε τη παράσταση όμως ήταν ο Slash. Ο κιθαρίστας, με κουλ και χαλαρό ύφος ήταν σαν να έλεγε «το ‘χω», κάθε φορά που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το solo του.

Οι κιθάρες που άλλαξε ήταν πολλές ενώ κάθε φορά σε εντυπωσίαζε με την άνεση που είχε στο παίξιμό του.

Η συναυλία κράτησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες ενώ οι Guns n’ Roses ερμήνευσαν 27 τραγούδια τους, και σχεδόν όλες τους τις επιτυχίες.

Στο «Knockin’ on Heaven’s» ο κόσμος σήκωσε τα κινητά, άνοιξαν τα φλας και η νύχτα γέμισε φως ενώ οι θεατές τραγούδησαν μαζί με τον Άξλ.

Το «November Rain» βρήκε τον Άξλ να παίζει πιάνο, η γιγαντοοθόνη να δείχνει βροχή, τα φώτα να χαμηλώνουν και το κοινό να παραληρεί υπό τη μελωδία.

Λίγο πριν το φινάλε ήρθε το highlight της βραδιάς. Ο Άξλ, 8 λεπτά πριν τις 12 και λίγο πριν τη λήξη της συναυλίας, ανακοίνωσε πως ο Slash είχε γενέθλια και ήθελε να του τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Happy Birthday».

Το κοινό ξεκίνησε να παραληρεί και με το σύνθημα του Άξλ άρχισε να τραγουδά. Ο Slash φάνηκε συγκινημένος ενώ ο Άξλ ήταν αυτός που ευχαρίστησε το κοινό εκ μέρους του. Είναι άλλωστε γνωστό πως ο κιθαρίστας δεν μιλά πολύ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απόλυτη φρενίτιδα καθώς ακούστηκε η εισαγωγή από το εμβληματικότερο τραγούδι τους, το «Paradise City».

Όσοι καθόντουσαν, σηκώθηκαν όρθιοι και χόρευαν στους ρυθμούς της «παραδεισένιας πόλης».

Το τέλος της συναυλίας

Ακολούθησε η ομαδική υπόκλιση κατά την αποχώρηση από τη σκηνή αλλά και το κατακόρυφο του Slash, φορώντας το καπέλο του.

Το οποίο παραδόξως, έμεινε στη θέση του. Οι Guns n’ Roses συνήθιζαν να κλείνουν τη συναυλία τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο Άξλ στο τελευταίο τραγούδι και λίγο πριν φύγουν από τη σκηνή, πετούσε το μικρόφωνο του στο κοινό, όπου ένας τυχερός μπορούσε να το κρατήσει ως ενθύμιο.

Το συγκρότημα όμως, ανακοίνωσε πως λόγω ενός ατυχήματος που συνέβη κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το 2022 στην Αυστραλία, δεν θα συνεχίσουν να το κάνουν καθώς είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών.

Τελικά όμως, βρέθηκε άλλος τρόπος, και ο Slash ξεκίνησε να πετάει στο κοινό κάτι πιο ελαφρύ. Συγκεκριμένα, πέταξε πένες ώστε το κοινό να τις κρατήσει ως ενθύμιο μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία.

The Last Internationale

Δεν θα μπορούσαμε όμως, να μην αναφερθούμε στο συγκρότημα που άνοιξε τη μεγάλη συναυλία, στο συγκρότημα «The Last Internationale» από τη Νέα Υόρκη.

Το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 7.00, την ώρα που η ζέστη ήταν ακόμα αρκετή, και φάνηκε πως δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η τραγουδίστρια, Delila, έκλεψε την παράσταση με την κλασσική ροκ σκηνική παρουσία. Μάλιστα, η τραγουδίστρια κατέβηκε από τη σκηνή, πλησίασε το κοινό και αφού πήδηξε τα προστατευτικά κάγκελα, βρέθηκα ανάμεσα τους ενώ στη συνέχεια έκανε την απόλυτη κίνηση των ροκ καλλιτεχνών, το crowd surfing.

Ανέβηκε πάνω από τα κεφάλια του κοινού και άφησε τους θεατές να την μεταφέρουν από πάνω τους, όση ώρα η κάμερα προσπαθούσε να διατηρήσει το πλάνο της.

Η συναυλία κράτησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες με τους Guns N’ Roses να μην σταματούν ούτε ένα λεπτό για διάλλειμα ενώ οι θεατές ξεπέρασαν τους 40.000 θαυμαστές.

Ας ελπίσουμε ο Άξλ να τηρήσει την υπόσχεσή του και να επιστρέψουν και πάλι σε μία ακόμη φαντασμαγορική συναυλία!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024