Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραλίες στις Κυκλάδες που θα απολαύσεις ηρεμία και φυσική ομορφιά

Παραλίες στις Κυκλάδες που θα απολαύσεις ηρεμία και φυσική ομορφιά

Αύγουστος στις Κυκλάδες σημαίνει πολύς κόσμος και συνωστισμός στις παραλίες που ονειρευόσουν όλον τον χειμώνα. Αλλά γιατί να πας εκεί που πάνε όλοι; Αφού είσαι JET, θα ανακαλύψεις τα μυστικά του νησιού για να το ζήσεις (το όνειρο) όπως πρέπει.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εξ ημών θα επιθυμούσαν να φεύγουν για διακοπές τον Ιούνιο ή ακόμα καλύτερα τον Σεπτέμβριο που οι θάλασσες είναι ζεστές και ο κόσμος λίγος. Οι υποχρεώσεις μας όμως στη δουλειά το κάνουν πολλές φορές όνειρο θερινής νυκτός, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να περάσουμε καλά την περίοδο που φεύγουμε όλοι διακοπές. Για αυτό καλέ μου αναγνώστη δώσε προσοχή και κράτα σημειώσεις. Το όνειρο θα είναι θερινό αλλά πραγματικό γιατί μικροί παράδεισοι υπάρχουν και σε περιμένουν.

Θα ξεκινήσω πολύ τολμηρά από το νησί σύμβολο της χώρας που δεν είναι άλλο από τη Μύκονο. Και όμως, ακόμα και εκεί οι επιλογές που έχεις είναι πολλές και δεν χρειάζεται να πας σε κάποια από τις οργανωμένες που είναι και οικονομικά απλησίαστες. Μόλις 5 χλμ. από τη Χώρα η μικρή παραλία Κάπαρη είναι ένα πραγματικό στολίδι. Βρίσκεται κοντά στον κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη και προσφέρει ηρεμία και κολύμπι με θέα τη Δήλο. Προχωρώντας κατά μήκος της βόρειας ακτής θα συναντήσεις άλλο ένα μικρό διαμαντάκι άγριας φυσικής ομορφιάς, τον Φωκό. Η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες παρά μία ταβέρνα που μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό. Πολύ κοντά σε αυτόν βρίσκεται η παραλία της Μυρσίνης (ή Μερσίνης), ένα βραχώδες τοπίο που χωρίζεται σε δύο παραλίες, χωρίς οργάνωση αλλά με πολύ ωραία θάλασσα. Ακόμα πιο απομακρυσμένα και προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομο, είναι η παραλία Μερχιά, με τα αρμυρίκια για φυσική σκιά, την άγρια ομορφιά της και με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου για βόλτα.

…και αν υπάρχουν τέτοιες επιλογές στο party island μπορείς να φανταστείς ότι επιλογές χαλάρωσης θα βρεις παντού. Στην Πάρο για παράδειγμα υπάρχουν εξίσου θαλάσσιοι θησαυροί να ανακαλύψεις. Μπορείς να πας στον Καλόγερο, μία παραλία περιτρυγυρισμένη από ογκώδεις βράχους, απομονωμένη και με μία ηρεμία ιδανική για όσους θέλουν να ακούν μόνο το κύμα και να κάνουν φυσικό σπα με την άμμο που περιέχει άργιλο! Η Πίσω Αλυκή επίσης δεν είναι οργανωμένη, με το γραφικό ψαροχώρι της Αλυκής παραδίπλα που πέρα από την απάνεμη χρυσαφένια παραλία της προσφέρει και επιλογές σε εξαιρετικές ταβέρνες με θαλασσινά. Για πιο εξωτικές καταστάσεις μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την Αγία Ειρήνη, με ψιλή άμμο, γιγαντόσωμους φοίνικες αλλά και διάσπαρτα αρμυρίκια από άκρη σε άκρη.

Και αφού σου είπα για την Πάρο θα συνεχίσω το τραγούδι και θα σε πάω στη Νάξο. Εκεί, μπορείς να βρεις στη μεγάλη παραλία του Μάραγκα με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά σημεία που δεν είναι οργανωμένα για να απολαύσεις τόσο το ανοργάνωτο, όσο και το οργανωμένο κομμάτι. Πηγαίνοντας πιο νότια, θα συναντήσεις την περιτριγυρισμένη από κεδρόδασος και αμμόλοφους παραλία Αλυκό. Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ηρεμία και σε μικρή απόσταση από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, από όπου θα απολαύσεις φοβερή θέα. Στη λίστα μην ξεχάσεις να βάλεις το Πυργάκι όταν δεν φυσάει, την πράσινη Αγιασσό, την απομονωμένη Αθηνά ενώ από την άλλη πλευρά του νησιού προτίμησε την παραλία Πάνερμος ή Πάνορμος με την ψιλή, λευκόχρυση άμμο και τα βότσαλα. Για φινάλε σου προτείνω την παρθένα φύση της Ψιλής Άμμου, στην ανατολική πλευρά με λευκή, αμμώδη ακτή για την απόλυτη χαλάρωση με θέα τα Κουφονήσια.

Και ερχόμαστε στα παραδεισένια Κουφονήσια που καθόλου τυχαία τα αποκαλούν «Καραϊβική της Ελλάδας». Πρόκειται για δύο νησιά με παρθένο τοπίο και νερά που δεν έχεις ξαναδεί. Στο Πάνω Κουφονήσι θα μένεις και θα βγαίνεις, θα κάνεις τέλεια μπάνια και όλα με τα πόδια, ενώ στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι θα πας με το καραβάκι για μπάνιο όλη μέρα, μακριά εντελώς από τον πολιτισμό. Στην περίπτωση αυτών των σμαραγδένιων νησιών δεν χρειάζονται πολλές συμβουλές για παραλίες. Πορί, Άμμος, Φοίνικας, Φανός και φυσικά η πλανεύτρα Ιταλίδα που μαζεύει τον πολύ κόσμο αν και ανοργάνωτη. Επειδή σχεδόν όλες βρίσκονται σε μία ευθεία, ξεκίνα να περπατάς και όπου σου αρέσει κάθεσαι. Για το παρθένο Κάτω Κουφονήσι θα χρειαστείς το καραβάκι και σου προτείνω να μην χάσεις την ευκαιρία να δεις την παραλία Χαβάη με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις αλληλοσυνδεόμενες σπηλιές.

Και πως θα φτάσεις σε όλους αυτούς τους επίγειους παραδείσους;

Εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια με το SuperRunner Jet!

Ταξίδεψε φέτος με το SuperRunner Jet με χωρητικότητα 800 επιβατών και 140 οχημάτων!

Καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά στις 08:45 προς:

  • Μύκονο σε 2 ώρες & 50 λεπτά (Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή)
  • Πάρο σε 3 ώρες & 35 λεπτά
  • Νάξο σε 4 ώρες & 15 λεπτά
  • Κουφονήσια σε 5 ώρες & 10 λεπτά (Από 1/7 κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

  • www.seajets.com
  • 210 710 7 710
  • Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

Η SEAJETS είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως,  εξυπηρετώντας συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Μαντούδι Εύβοιας και Λαύριο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

Ταξίδι με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια, φτάνεις στα αγαπημένα σου νησιά πιο γρήγορα από ποτέ.

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024