Ποιο υγρό μας ξεδιψάει καλύτερα και από το νερό; Η απάντηση θα σας καταπλήξει
Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα
Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο οργανισμός μας έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Η κατανάλωση περισσότερων υγρών μέσα στη μέρα είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιο είναι όμως το υγρό εκείνο που μας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ενυδάτωση;
Μην βιαστείτε να πείτε το νερό, γιατί θα χάσετε.
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου St. Andrews της Σκωτίας, το γάλα είναι το ρόφημα που παρέχει μεγαλύτερη και με περισσότερη διάρκεια ενυδάτωση στον οργανισμό.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γάλα μπορεί να συγκριθεί αποτελεσματικά με ένα πόσιμο διάλυμα ενυδάτωσης όσον αφορά τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Η συγκεκριμένη έρευνα περιλάμβανε υγιή άτομα, τα οποία δεν εμφάνιζαν σημάδια αφυδάτωσης, όμως κατάφεραν να ενισχύσουν την ενυδάτωση του σώματος τους μέσω του γάλατος.
Το γάλα ως ρόφημα αναπλήρωσης ηλεκτρολυτών
Το αγελαδινό γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή νατρίου και καλίου, δηλαδή των δύο βασικών ηλεκτρολυτών για το σώμα. Με 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, το γάλα είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης, στοιχείο απαραίτητο για την αποκατάσταση των μυών, ενώ διαθέτει υδατάνθρακες, οι οποίοι αποδεδειγμένα προλαμβάνουν την αφυδάτωση. Το γάλα χαμηλών λιπαρών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό ρόφημα ενυδάτωσης με την ίδια συχνότητα που πίνουμε νερό, αφού όχι μόνο διαθέτει λίγες θερμίδες – περίπου 150 ανά φλιτζάνι – αλλά προσφέρει την αίσθηση ότι ξεδιψάει.
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442