Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιο υγρό μας ξεδιψάει καλύτερα και από το νερό; Η απάντηση θα σας καταπλήξει

Ποιο υγρό μας ξεδιψάει καλύτερα και από το νερό; Η απάντηση θα σας καταπλήξει

Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο οργανισμός μας έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Η κατανάλωση περισσότερων υγρών μέσα στη μέρα είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιο είναι όμως το υγρό εκείνο που μας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ενυδάτωση;

Μην βιαστείτε να πείτε το νερό, γιατί θα χάσετε.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου St. Andrews της Σκωτίας, το γάλα είναι το ρόφημα που παρέχει μεγαλύτερη και με περισσότερη διάρκεια ενυδάτωση στον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γάλα μπορεί να συγκριθεί αποτελεσματικά με ένα πόσιμο διάλυμα ενυδάτωσης όσον αφορά τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Η συγκεκριμένη έρευνα περιλάμβανε υγιή άτομα, τα οποία δεν εμφάνιζαν σημάδια αφυδάτωσης, όμως κατάφεραν να ενισχύσουν την ενυδάτωση του σώματος τους μέσω του γάλατος.

Το γάλα ως ρόφημα αναπλήρωσης ηλεκτρολυτών

Το αγελαδινό γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή νατρίου και καλίου, δηλαδή των δύο βασικών ηλεκτρολυτών για το σώμα. Με 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, το γάλα είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης, στοιχείο απαραίτητο για την αποκατάσταση των μυών, ενώ διαθέτει υδατάνθρακες, οι οποίοι αποδεδειγμένα προλαμβάνουν την αφυδάτωση. Το γάλα χαμηλών λιπαρών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό ρόφημα ενυδάτωσης με την ίδια συχνότητα που πίνουμε νερό, αφού όχι μόνο διαθέτει λίγες θερμίδες – περίπου 150 ανά φλιτζάνι – αλλά προσφέρει την αίσθηση ότι ξεδιψάει.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024