Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να προσέξετε πριν βγείτε στην παραλία

Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να προσέξετε πριν βγείτε στην παραλία

Ξυπόλυτοι ή με παπούτσια; Υγρή ή στεγνή άμμος;

Το τρέξιμο στην άμμο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας αλλά και μια πολύ καλή άσκηση. Ενέργεια, ευεξία και αίσθηση ελευθερίας είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του.

Σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή αντοχή και την ταχύτητά μας. Επίσης, βελτιώνει την ισορροπία και τεστάρει την σωστή τοποθέτηση του σώματος.

Πριν το ξεκινήσετε όμως, έχετε κατά νου τα παρακάτω:

Προτιμήστε την υγρή άμμο

Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά, τότε είναι καλύτερα να ξεκινήσετε το τρέξιμο από την υγρή άμμο, που είναι σημαντικά πιο σταθερή από την μαλακή και στεγνή. Μόλις συνηθίσετε να τρέχετε σε βρεγμένη άμμο, προσθέστε αργά διαστήματα 2 ή 3 λεπτών στην πιο στεγνή, επιστρέφοντας στη βρεγμένη ενδιάμεσα.

Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε να τρέχετε σε στεγνή άμμο, ξεκινήστε να τρέχετε πάνω της για μεγαλύτερες εκτάσεις.

Παραμείνετε σε επίπεδο έδαφος

Το τρέξιμο σε μια παραλία με κλίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς, οπότε είναι καλύτερο να την αποφύγετε. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να χάσετε την ισορροπία σας εάν προσπαθείτε να τρέξετε σε στεγνή άμμο και σε κλίση.

Επομένως, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε μια παραλία που είναι σχετικά επίπεδη.

Μην περιμένετε να τρέχετε στον συνηθισμένο σας ρυθμό

Το τρέξιμο στην παραλία είναι πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο πεζοδρόμιο ή σε διάδρομο. Όχι μόνο αυξάνει σημαντικά τους παλμούς της καρδιάς σας, αλλά αυξάνει επίσης πολύ την ένταση της άσκησης.

Προσπαθήστε να μην πιεστείτε υπερβολικά, προσπαθώντας να διατηρήσετε έναν πολύ υψηλό ρυθμό τρεξίματος. Ξεκινήστε αργά και, καθώς συνηθίζετε μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό σας με την πάροδο του χρόνου.

Ξυπόλυτοι ή με παπούτσια;

Όταν έχετε μπροστά σας μπόλικη άμμο, ίσως είναι δελεαστικό το να είστε ξυπόλυτοι: και πράγματι, αυτό μπορεί να είναι μια εκπληκτική άσκηση.

Όμως η έλλειψη υποστήριξης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ξεκινήστε αλλά δώστε προσοχή σε περίπτωση που έχετε ασυνήθιστους πόνους.

Στην πραγματικότητα, εάν πάσχετε από πελματιαία απονευρωσίτιδα, διαστρέμματα στον αστράγαλο ή τραυματισμούς στην αχίλλειο πτέρνα, μην αφήσετε τα αθλητικά σας παπούτσια στο σπίτι.

Εκτός, όμως, από την έλλειψη αναπήδησης, το τρέξιμο χωρίς παπούτσια μπορεί να είναι επικίνδυνο λόγω του τι μπορεί να υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της άμμου.

Αν πατήσετε με δύναμη σε ένα κοχύλι, σε βράχο ή ακόμα και σε σπασμένο γυαλί, θα γυρίσετε στο σπίτι κουτσαίνοντας.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, ειδικά όταν τρέχετε κάτω από τον καυτό ήλιο, βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε σωστά. Αυτό απαιτεί να διασφαλίσετε ότι έχετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο στην παραλία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024