Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρέξιμο το καλοκαίρι: Τips για να αντέξεις τη ζέστη και να μην το παρατήσεις

Τρέξιμο το καλοκαίρι: Τips για να αντέξεις τη ζέστη και να μην το παρατήσεις

Τρέξε με ασφάλεια και απόλαυσε τη διαδρομή

Ενώ οι περισσότεροι λατρεύουμε το καλοκαίρι, σίγουρα δεν αγαπάμε την υπερβολική ζέστη. Πόσο μάλλον αν βγαίνουμε για τρέξιμο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα εμπόδια.

Αν και εσύ ανήκεις σε αυτό το «κλαμπ», μην απογοητεύεσαι. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα λύσεις όλες σου τις απορίες και θα μάθεις πως να αποφύγεις διάφορους κινδύνους, όπως ηλιακά εγκαύματα και θερμοπληξία.

Πιες νερό

Πίνεις ήδη; Ωραία, τότε πιες περισσότερο. Η ζέστη αυξάνει τις ανάγκες σου για νερό, οπότε φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα που καταναλώνεις το πρωί και 60′-90′ πριν την προπόνηση προσπάθησε να πιεις τουλάχιστον 250-500ml. Μετά την προπόνηση θα πρέπει να αναπληρώσεις τον χαμένο ιδρώτα. Αν δεν θέλεις να πιεις νερό, προτίμησε ένα ισοτονικό ή υποτονικό, έναν χυμό ή κατανάλωσε 1-2 φρούτα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Αν βγαίνεις σε ώρες με ήλιο, ακόμη και αν είναι πρωινές, μην παραλείπεις ποτέ την αντηλιακή προστασία. Το δέρμα σου και ο οργανισμός σου θα σε ευχαριστούν.

Βρες το πού και το πότε

Εντόπισε ένα τερέν με σχετικά μαλακό έδαφος (χώμα ή χόρτο) και άφθονη σκιά ή προτίμησε να βγεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Στη δεύτερη περίπτωση, βεβαιώσου ότι θα είσαι ασφαλής από αυτοκίνητα, όχι όμως και σε ερημική τοποθεσία. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 18:00.

Το κατάλληλο outfit

Διάλεξε ένα T-shirt ειδικό για τρέξιμο, που θα «αναπνέει» και ένα σορτσάκι ή κοντό κολάν που θα αφήνει μέρος των ποδιών σου εκτεθειμένο. Έτσι, θα ιδρώνεις λιγότερο. Εκτός από τα μακριά ρούχα, όμως, καλό είναι να αποφύγεις και την… topless επιλογή, γιατί όχι, ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος σου.

Συνδύασε το με τη θάλασσα

Ποιος είπε ότι τρέξιμο και θάλασσα δεν ταιριάζουν; Δεν υπάρχει καλύτερος καλοκαιρινός συνδυασμός από το να τρέξεις για 20-40 λεπτά και να το συνδυάσεις με μία βουτιά. Το νερό θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος και θα αποβάλλει την αίσθηση της κόπωσης από το τρέξιμο. Απόφυγε μόνο να κάνεις το αντίθετο, δηλαδή, πρώτα μπάνιο και μετά τρέξιμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024