Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Εξωτερικών: Νέος εκπρόσωπος ο Στράτος Ευθυμίου

Υπουργείο Εξωτερικών: Νέος εκπρόσωπος ο Στράτος Ευθυμίου

Ποιος είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου, κ. Γιώργος Αρναούτης, παραδίδει την σκυτάλη στον Στράτο Ευθυμίου, ο οποίος είχε διατελέσει και στο παρελθόν εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά. Ο κ. Ευθυμίου ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, ενώ κατά τη διπλωματική του θητεία έχει υπηρετήσει σε Μόσχα, Άγκυρα και Βρυξέλλες.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από ένα περίπου έτος είχε αναλάβει καθήκοντα μόνιμου αντιπροσώπου στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, αναλαμβάνει διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στράτος Ευθυμίου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, από σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου, ο Στράτος Ευθυμίου, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Γιώργο Αρναούτη, για τη διετή θητεία του στην Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου και την άοκνη προσφορά του από τη θέση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Λίγα λόγια για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου

Ο Ευστράτιος Ευθυμίου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών (LFH) και είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο (DEA, 2001) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο κατέχει Διεθνές Δίπλωμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Καθημερινή για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Το 2004 εισήχθη στη Διπλωματική Υπηρεσία και τη διετία 2005-2007 υπηρέτησε στο γραφείο του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του υπουργείου. Το 2007 μετατέθηκε στην »Αγκυρα, όπου έως το 2009 διετέλεσε διευθυντής του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας και στη συνέχεια έως το 2011, είχε ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Διαθέτει το ανώτατο δίπλωμα της τουρκικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Αγκύρας (TOMER).

Την περίοδο 2011-2013 υπηρέτησε στην Πρεσβεία Μόσχας με αρμοδιότητα επί πολιτικών, ενεργειακών και εκκλησιαστικών θεμάτων. Επέστρεψε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του υποδιευθυντή της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Εκτός από την τουρκική, ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική και κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας της γερμανικής και ρωσικής γλώσσας. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη, την Αριάδνη.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Παπαϊωάννου

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics και Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης, στη Bruges.
Ξεκίνησε τη διπλωματική του σταδιοδρομία το 1997 και έχει υπηρετήσει στις Πρεσβείες Ρώμης και Τύνιδας. Έχει επίσης υπηρετήσει, ως αποσπασμένος για συγκεκριμένες αποστολές, στις Πρεσβείες Βατικανού και Μόσχας, καθώς και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Στην Κεντρική Υπηρεσία έχει υπηρετήσει στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Α. Παπανδρέου, του Υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ως Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Τουρκίας στο ΥΠΕΞ. Τέλος, έχει υπηρετήσει στη Διεθνή Γραμματεία του ΝΑΤΟ, στη Μονάδα Σχεδιασμού Πολιτικής στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας, όπου ήταν αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Από το 2018, διδάσκει, ως Επισκέπτης Καθηγητής, στο Κολέγιο της Ευρώπης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024