Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος εκπρόσωπος Τύπου στο ΥΠΕΞ ο Γ. Αρναούτης - Γιατί αντικαταστάθηκε ο Αλ. Παπαϊωάννου

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στο ΥΠΕΞ ο Γ. Αρναούτης – Γιατί αντικαταστάθηκε ο Αλ. Παπαϊωάννου

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αναλαμβάνει καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη

Αλλαγή σκυτάλης στην εκπροσώπηση του υπουργείου Εξωτερικών με τον Γιώργο Αρναούτη να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ καθώς ο απερχόμενος εκπρόσωπος Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη.

Στη Γενεύη

Σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

»O Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη».

Προεδρικό διάταγμα από 4.8.22

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταπήδηση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου στη νέα του θέση στη Γενεύη είχε αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές «ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22.

»Η εντολή τοποθέτησης του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδόσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένα στις 20.12.22».

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης

Ωστόσο, η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της αντικατάστασης του κ. Παπαϊωάννου συνδέθηκε –εντελώς λανθασμένα όπως αποδεικνύεται, αφού πρόκειται για ειλημμένη εδώ και μήνες απόφαση και δρομολογημένη διαδικασία- από αρκετούς με την αποκάλυψη των NYT για το ζήτημα των υποκλοπών.

Κι αυτό γιατί οι New York Times επικαλούνται δική του μαρτυρία. Όπως αναφέρουν «ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021» προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με την εταιρεία».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024